featured

Evde Saksı Yapımı | Pratik Uygulanabilir Saksı Modelleri Dekorasyonu Güzelleştiriyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evde saksı yapımı uygulanabilir yöntemlerle dekoratif sonuçlar almanızı sağlayabilir. Hangi malzemeden saksı yapacağınız konusu size göre değişecektir.

Büyük Kapları Atmayın| Yoğurt Kabından Saksı Yapımı

Yoğurt kabını geri dönüşüm malzemesi olarak birçok şekilde kullanabilirsiniz. Bu seçenekler arasında en makul olanlarından biri yoğurt kaplarıdır. Bu kapları tek kat veya birbirine geçirmeli şekilde kalınlaştırarak saksıya çevirebilirsiniz.

1. Yoğurt Kaplarınızı Belirleyin ve Boya ile Fırça Temin Edin

Bir fırça yardımı ile evde saksı yapımı sandığınızdan da iyi sonuçlar verebilir. Boyama malzemesi olarak plastikte çıkmayacak ürünler almalısınız. Ardından yüzeyi belirli bir yönde önce beyaz renge boyayın.

2. Kapları Boyama İşlemini Bitirin

Kaplarınızı boyadığınızda desenler konusunda karar vermiş olmalısınız. Beyaz düz bir zemini nasıl şekillendireceğiniz, hangi renklerle boyayacağınız size kalacaktır. Üzerine kalıcı boyalarla beraber dilediğiniz şekilleri hazırlayabilirsiniz.

3. Plastik Başka Kaplardan Evde Saksı Yapımı Mümkün mü?

Saksı yapmak için kap konusunda çok da kendinizi sınırlamamanız gerekiyor. Dilerseniz pet şişeleri de keserek ve şekillendirerek saksı yapabilirsiniz. Yoğurt kapları yeniden kesme işlemi ile uğraşmamanızı sağlar. Yani zaman kaybetmeden çözüm almış olursunuz.

4. Plastik Boya Malzemeleri Nereden Temin Edilir?

Yoğurt kapları ile evde plastik saksı yapımı esnasında boyaları özellikle plastik boyası şeklinde yapı market vs. üzerinden temin edebilirsiniz. Diğer türlü kolayca üzerinden çıkan boya emeklerinizi de boşa götürebilir. Tabi başlarda deneme amacıyla bu ürünleri hazırlamak istediğinizde gelişigüzel bir işlem yapmak da sizin seçiminiz olacaktır.

5. Yoğurttan Saksı Kabı Altına Delik Açmak İçin Ne Yapmalı?

Sivri metal bir malzemenin ucuna bir süre ateş tutun ve hemen ardından kabın zeminine dışarıdan içeri şekilde baskı yapın. Bunu 4-5 kere tekrar ederek delikleri çoğaltabilirsiniz.

Beton Saksı Nasıl Yapılır| Evde Alçı Saksı Yapımı Nasıl?

Alçı malzemesi tek başına saksı için dayanıklı olmayabilir. Fakat beton malzeme ile daha dayanıklı şekilde evde saksı beton görüntü oluşturulabilir. Bu malzemelerin kullanımı esnasında kendi beklentinizi ve tasarımlarınızı önceden şekillendirmek doğru aşamaların oluşmasında faydalı olacaktır. Seçenekleriniz çok fazla olduğu için uygulama yöntemleri ve malzemeler konusunda kararlı olmanız gerekiyor.

1. Beton Malzemesini Ayarlayın

Bir kapta hazırlayacağınız beton malzemeyi nasıl şekillendireceğinizi belirlemiş olmalısınız. Örneğin balon kullanımı ideal olabilir. Hazırladığınız orta kıvamda betonu balona dökerek ideal şekiller oluşturabilirsiniz.

2. Evde Beton Saksı Kalıbı Nasıl Yapılır?

Saksıyı koyacağınız kalıbı oluşturmak için balon harici çözümler olabilir. İnce silikon kaplar bu anlamda faydalı olacaktır. Yuvarlak bir kap, geometrik desenlerin olduğu bir şekil güzel saksı modelleri ortaya çıkarabilir.

3. Kurumasını Beklerken Müdahale Etmeyin

Saksı yapımı esnasında kurumasını beklemek ve bu esnada şekli bozmamak son derece önemlidir. Emeğinizin boşa gitmemesi için olduğu gibi kalmalı ve tam olarak katılaşmalıdır.

4. Beton Boyası Alın

Beton boyaları ile parlak ve oldukça güzel saksı modelleri elde edebilirsiniz. Porselen görüntü veren saksı modellerinde renk seçimleriniz öncesi kalıp çizgileri de uygulayabilirsiniz.

5. Boyama Ardından Beton Saksı Tabanına Delik Açılır mı?

Beton saksıları genellikle su az isteyen bitkilerde kullanmak yaygın bir durumdur. Dolayısıyla delik açmanız gerekmiyor. Kuraklığa dayanıklı skulent, aleo vera, kaktüs gibi bitkileri güvenle bu saksılara yerleştirebilirsiniz.

Balon Saksı Yapımı

Balon saksı yapımı içerisine dökülen ve katılaşan beton, reçine gibi malzemelerle oluşturulabilir. Balonun içerisine koyacağınız malzemenin dökülmemesi için bir huni desteği alabilirsiniz.

Balonun büyüklüğü malzeme şekillendirilmesi açısından önemlidir.Şekillendirme esnasında balonu oynatmadan oluşturmanız gerekiyor.Dayanıklılığı artırmak için üzerini silikon malzemeler veya ahşap çubuklarla kaplayabilirsiniz.Ahşap çubuklarla desteklenen beton saksı modelleri ortaya otantik görüntüler çıkmasında kolaylık sağlar.

Evde Saksı Yapımı Fiyat Olarak Ne Kadara Mal Olur?

Toplamda evde saksı yapımı fiyat aralığı sizin beklentilerinize göre değişiyor. Geri dönüşüm malzemeleri kullanacaksanız, daha az para harcamış olursunuz. Malzemenizi ideal biçimde kullanılması adına bütçenizi de baştan belirleyebilirsiniz. Örneğin toplam kaç tane saksı hazırlayacaksanız ve süslemeler neler olacaksa maliyette artış da olabilir.

Beton malzemeye ek süslemelerde boya ve fırça malzemeleri toplamda 100 TL’ye kadar harcama ile sonlanabilir. Yani genel olarak ekonomik bir kullanım elde edersiniz.

Dekorasyon anlamında saksılar evinizi ve bir iş yerini doğal yollardan güzelleştirmenin bir yöntemi olarak görülebilir. Yaşam ve çalışma alanlarınızı ideal şekilde oluştururken pratik açıdan fayda elde edilebilir. Benzer evde saksı yapımı seçenekleri ile kategori anlamında hazırlıklarınızı geliştirebilirsiniz.

Örgü saksı teknikleri için de sayfaya bakabilirsiniz. Balkon ve bahçe ürünleri seçimlerinizde genel kullanım faydalar ve görselliği bütünleştirmelisiniz. 

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!