featured

Evde Uygulayabileceğiniz Basit Güzellik Sırları | Endonezyalı Kadınlar Bu Cilt Güzellik Sırları ile Genç Kalıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Endonezya’ya has tedavi yöntemleri olduğu gibi Endonezyalı kadınların basit güzellik sırları da bulunuyor. Peki, sağlıklı, güzel ve gencecik görünmek için Endonezyalı kadınlara ait en eski güzellik sırları nelerdir? Doğal cilt sırları nasıl uygulanır? Endonezyalı kadınları tarifiyle evde yapılabilecek güzellik sırları nedir? İşte, Endonezyalı kadınlar gibi pırıl pırıl, sağlıklı ve genç görünmeyi sağlayacak olan bakım ve güzellik sırları yazımız…

Endonezyalı Kadınların Genç Görünmesini Sağlayan Basit Güzellik Sırları

Her milletin ve topluluğun kendisine has bir kültürü var. Bu kültür dediğimiz şey de oldukça kapsamlı. Geleneklerden göreneklere, tutum ve davranışlardan, kullanılan sözlere kadar her şey kültürün bir parçası… Kişisel bakım uygulamaları da kültürün içinde yer alıyor. Endonezya da kişisel bakım ve sağlık uygulamaları konusunda oldukça donanımlı. Endonezyalı kadınlar, kültürlerine has basit güzellik uygulamaları ile daima genç kalıyor ve bu yönüyle dünyada biliniyor, tıpkı Koreli kadınların mermer cilt için uyguladıkları doğal cilt sırları gibi…

Endonezyalı kadınlar, alışılmışın dışındaki tedavi yöntemleriyle ve basit güzellik sırları uygulamaları ile 50’li yaşlarda dahi 30’lu yaşlardaymış gibi görünebiliyor. Bu nedenle Endonezyalıların cilt güzellik sırları oldukça popüler. Bu yüz güzellik sırları uygulamak da oldukça kolay. İşte, birbirinden 7 basit güzellik sırları ve uygulanışları…

1 – Endonezyalıların Basit Cilt Güzellik Sırları: Pirinç Unu Peelingi

Daima genç kalan ciltleri ile ön plana çıkan Endonezyalı kadınların en basit güzellik sırları arasında ilk sırada pirinç unu peelingi geliyor. Bildiğiniz üzere pirinç unu peelingi Koreli kadınların da kolay ve doğal güzellik sırları arasında. Eğer yüzünüzün daha aydınlık ve sağlıklı görünmesini istiyorsanız; pirinç unu yüz maskesi deneyebilir, pirinç ununu suyla açarak evde kolay yüz maskesi uygulayabilirsiniz.

Eğer tüm cildinize peeling uygulamak istiyorsanız da; pirinç, tarçın, zerdeçal kökü, fındık ve sandal ağacı tozu kullanarak bunu gerçekleştirebilirsiniz. Ancak tüm malzemeleri öğütmeniz gerekiyor. Öğüterek hazırladığınız karışımı kolaylıkla cildinize peeling yapabilirsiniz.

2 – Çatlak Oluşumuna Engel Basit Güzellik Sırları: Kencur ve Pirinç

Endonezyalılar ve özellikle Balililer tüm vücutlarını şımartmakla ve ona iyi bakmakla meşhurlar. Bu sebeple de hemen hemen tüm cilt sorunları için bir çözümleri, basit güzellik sırları var. Buna çatlaklar da dahil… Ancak Endonezyalılar, kilo alıp verme nedeniyle ortaya çıkan çatlak sorununa karşı önlemlerini çatlak oluştuktan sonra değil; öncesinde alıyorlar.

Bali’de çatlak oluşumunu önlemek amacıyla uygulanan en bilindik ritüel; Bali karın maskesi. Bu maske için gerekli olanlar kencur ve pirinç. İki malzemenin öğütülmesiyle uygulanan Bali karın maskesi, cildin esneklik kazanmasını sağlıyor.

3 – Endonezyalı Kadınların Basit Yüz Güzellik Sırları: Papaya ve Papaya Tohumu

Endonezyalı kadınların, ciltlerinin sağlıklı ve parlak görünmesini sağlamak için uyguladığı basit güzellik sırları arasında papaya ve papaya tohumu da bulunuyor. Sütlü ya da sütsüz olarak hazırlanan papaya püresi direkt olarak yüze uygulanır.

Papaya ve papaya tohumu yüz cilt güzellik sırrı dışında saçların köyü rengini açmak için de kullanılıyor. Öğütülen ve suyla karıştırılan papaya tohumları macununun bir saat saçta durması sayesinde saç canlılığını geri kazanıyor.

4 – Güçlü ve Sağlıklı Saçlar için Krem Banyosu

Endonezya’da ünlü olan basit güzellik sırları arasında “krem banyosu” da bulunuyor. Krem banyosu aslında bir saç bakım uygulaması ve işlem süresi biraz uzun. Aşamalar halinde gerçekleştirilen krem banyosu sayesinde ise saç bakımı tamamen sağlanıyor ve saçın canlılık kazanması mümkün oluyor. Bunun için öncelikle saça avokado saç maskesi uygulanıyor, ardından da saça buhar maskesi yapılıyor.

Buhar maskesinden sonra kafa derisine, omuzlara ve boyna hafif bir masaj da uygulanıyor. Bu saç bakım güzellik uygulaması, saçın yıkanması ve fönlenmesiyle son buluyor. Endonezyalı kadınların kişisel bakım uygulamaları arasında yer alan krem banyosu hem rahatlama sağlamak hem de saçın parlak, güçlü ve sağlıklı olmasına imkan tanımak için uygulanıyor. Ayrıca krem banyosu, saçın kimyasal etkilerden de korunmasını sağlıyor.

5 – Yumuşak Bir Cilt için Keçi Sütü Banyosu

Java prenseslerinin en eski güzellik sırları arasında keçi sütü ile banyo yapmak da bulunuyor. Cildin hem genç görünmesini hem de cildin daha yumuşak olmasını sağlayan keçi sütü banyosu yapmak günümüzde her ne kadar pek mümkün olmasa da keçi sütü sabunu kullanarak cilt güzelliğinizi sağlayabilirsiniz.

6 – Stresten Uzak Kalmak için Masaj

Endonezyalılar için masaj bir lüks değil; sağlıklı ve genç kalmak için bir gerekliliktir. Dolayısıyla kolay cilt bakımları ve kişisel bakım uygulamaları dışında, hep genç kalmak ve zinde olmak için haftada iki gün masaj yaptırmak gerekiyor. Ayrıca masaj uygulaması, kişilerin stresten arınmasına da etki ediyor.

7 – Endonezya Kadınlarının En Etkili, En Doğal, En Basit Güzellik Sırrı: Pozitif Olmak

Pozitif olmak hem bedenen hem de ruhen genç kalmanın en büyük sırrı. Bu durum Endonezyalılar için de böyle. Bunun için daima kendinizi sevmeniz ve daha çok gülümsemeniz gerekiyor. Endonezyalılar, mutlu olmanın hem iç hem de dış güzelliğin korunmasına yardımcı olduğunu düşünüyor. Eğer siz de 50’li yaşlarda dahi 30’lu yaşlardaymış gibi görünmek istiyorsanız kişisel bakım uygulamaları ile birlikte pozitif olmaya da özen göstermeniz gerekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!