featured

Evden Çalışmayı Kolay Hale Getirmek İçin Bilgisayar Seçme Rehberi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs salgını çalışma alışkanlıklarımızı da değiştirdi. Pek çok kişi bilgisayarını da alıp evden çalışma modeline geçiş yaptı. İşte karşınızda evden çalışmayı kolaylaştıracak bilgisayar seçme rehberi!

Home Office Çalışmak

Covid-19 salgını ile beraber evde çalışmayı alışkanlık haline getirdik. Başka bir tabirle home Office çalışmak ileri ki dönemler de tercih edilecek gibi. Peki, evden çalışırken kullanabileceğiniz en iyi bilgisayarlar hangileri? Sizler için bir piyasa araştırması yaptık ve en iyi bilgisayarları beğeninize sunduk.

1. Acer Aspire 3: Hem Performans Hem İncelik Bir Arada

Acer Aspire 3 serisi uygun fiyatlı bilgisayar arayanlar için oldukça ideal. Fiyat-performans başarısının yanı sıra sosyal mecralar da dolaşmaktan kendini alamayan, işimi de yapayım ama eğlencemden de geri kalmayayım diyen kullanıcılar için biçilmiş kaftan.

Her yere kolayca taşınabilen hafif bilgisayar, evden çalışanlar içinde iyi bir alternatif. Hassas dokunmatik yüzeyi ve gözlerin yorulmasını engelleyen BluelightShiel-dTM teknolojisi aynı zamanda hızlı tepki veren parmak dostu klavyeye sahip.

2.Monster Huma: Kaliteden Ödün Vermeyenlere

Ürettiği oyun bilgisayarları ile adını duyuran yerli marka Monster Huma, yine kendi adını verdiği modeller ile iş dünyasına da adım attı. Türk mitolojisinde ki efsanevi yaratıklardan adını alan Huma, 14 inç ekran boyuna sahip.

1 kilonun üzerinde olan modeli eğer performansından memnun kalmaz iseniz 15 gün içinde iade edebiliyorsunuz. Üstelik marka, 1 ay içerisinde ekranda ölü piksel ortaya çıkarsa sorunsuz şekilde panel değişim garantisini de vererek ürününün ne kadar arkasında durduğunu da gösteriyor.

3. Asus X509FB: Çalışma Hayatında Dengeyi Korumak İsteyenlere

Asus bilgisayar piyasasında oldukça sesini duyurmuş bir marka. Ben bütçemi zorlamak istemiyorum ama, hem tasarımı güzel olan hem de performansı iyi olan bir bilgisayarım olsun istiyorum diyorsanız, Asus X509FB tam olarak size göre.

Asus bu modeli “Dünyanın en küçük çok yönlü 15 inç dizüstü bilgisayarlarından biri” olarak tanımlıyor. Asus’un bu modeli 178 derece görüş açısına sahip. Mat kaplı NanoEdge ekran, yüzde 80’den fazla ekran gövde oranı ve Intel Optane hafıza ile dokunmatik yüzey parmak okuyucusuna sahip.

4. LenovoIdeaPad L340: Büyük Ekran Sevenlere

Ben küçük ekran sevmem, artık çalışma hayatımda evden rahat rahat büyük ekran bilgisayar alayım diyorsanız işte karşınızda LenovoIdeaPad L340. Eğer çalışmanın yanında bir de oyun oynamayı seviyor iseniz durmayın, bu bilgisayarı alın. Tamı tamına 17 inç’lik bir ekrana sahip olan bilgisayar aslında gözlerimizin görmeye alışkın olduğu boyutlarda.

Yeni nesil NVDIA grafik kartına sahip olan bilgisayar, hem oyun hem de çalışma için ne arıyorsanız size sunmuş durumda. İster web tasarım mesleğini icra edin, isterseniz tüm gün pubg oynayın fark etmez. Bu bilgisayar siz ne istiyor iseniz o şekle bürünecek donanıma sahip.

5. Hp Spectre X360: Güvenlikten Vazgeçmem Diyenlere

Evden çalışmak daha önce alışık olmadığımız bir modelleme olmadığı için güvenliğe ekstra önem veriyorsanız HP Spe­ctre X360 tam da size göre. Şık görüntüsü, inceliği ve dokunmatik ekranı adeta bir zarafet timsali iken, şekilden şekile girebilen yapısı sporcu kişiliğini de ön plana çıkartıyor. Wifi-6 desteğine sahip bilgisayar adeta tüm kurumsal ihtiyaçlarınızı karşılamak adına üretilmiş gibi.

Yapay zeka destekli HP Sure ense, verileri hızlı bir şekilde yedeklemenizi sağlarken, yedekten geri dönmenizi sağlayan HP Sure Recover kullanıcısına bambaşka deneyimler yaşatmakta iddialı gibi görünüyor.

6. Huawei MateBook 13: Mobil Yaşam Tarzım Diyenlere

Huawei MateBook 13, genç teknoloji dünyasının yenilikçi, profesyonel bir ürünü. İnce hafif yapısıyla beğeni dolu gözleri üzerine toplayan model, 3:2 en boy oranı ile de göz dolduruyor. 2K çözünürlüğüne sahip ekranı ve sorunsuz mobil cihaz entegrasyonu, yeni nesil bilgisayar severlerin beğenisini toplayacak.

Akıllı telefonunuzu bilgisayarınızın yanına dokundurun ve bütün dosyalar, görüntüler anında, hızlı bir şekilde bilgisayarınıza geçsin. İşte, bu kadar basit. Sadece bununla da kalmıyor, telefonunuzun ekrarını bilgisayarınız da görebiliyor, tüm uygulamalarınıza erişebiliyor ve gelen telefonları bilgisayarınızdan yanıtlayabiliyorsunuz. Ne kadar havalı öyle değil mi?

7. Dell XPS 13: Çerçeve Sevmeyenlere

Herkesin bilgisayardan beklentisi farklıdır. Siz çerçeve sevmeyenlerden misiniz? O halde Dell XPS 13 tam olarak size göre çünkü bu bilgisayar neredeyse sıfır çerçeve olarak tasarlanmıi. Kullanılan ekran modelinin ismi ise Infinity Edge. Öyle ki bu bilgisayar Dell Cinema teknolojisi, CinemaColor, CinemaStream ve CinemaSound gibi modlar ile yeri geldiğinde siyahları daha derin hale getirerek, yeri geldiğinde de renkleri daha da canlandırarak amaca uygun görüntü almanızı sağlıyor.

Bir film izlerken daha da keyif alacağınız bir bilgisayar olan Dell XPS 13 yaklaşık 20 saatlik pil ömrü ile de ofis çalışanları için biçilmiş kaftan. Üstelik ambalajı okyanuslardan toplanıp dönüştürülmüş plastik ile yapılmış. Hem tasarım harikası, hem performans canavarı, hem de akıllı ekranı ile insana “bir bilgisayardan fazlası” dedirtiyor.

Daha verimli bir çalışma alanı yaratmanız için sizlerle en iyi bilgisayarlar listesini paylaştık. Bu bilgisayarlar  daha çok tasarımları ile öne çıkıyor. Çalışma ortamı için farklılık arıyor iseniz en işinize yarayacak, en ideal bilgisayarlar listemizde bulunanlar. Eğer siz de uzaktan çalışma dünyasına adım attıysanız ve bilgisayarınızı değiştirmeyi düşünüyor iseniz liste de olan bilgisayarları bir de yakından görmenizi tavsiye ederiz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!