featured

Evlenmek İsteyen Erkek Ne Yapar? Salgın Evlilikleri Nasıl Etkiliyor? Evlilikten Korkan Erkek Nasıl Davranır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evlenmek isteyen erkek sayısı korona salgını ardından ekonomik krize bağlı şekilde düşüşe geçmiş gibi görünüyor. Henüz nasıl geçineceğini endişeyle düşünen birçok kişi özel hayatını geri plana atmış durumda… Ancak bu krizi evlenerek ekonomik anlamda destek kazanma yöntemi olarak görenlerin sayısı da artıyor. Neticede ekonomik birliktelik temelinde bir kurum olduğu için öncelikler endişe verici şekilde değişebilir.

Evlenmek İsteyen Erkek ve Korona Salgını Arasında Nasıl Bir İlişki Var?

Yaklaşık bir senedir korona salgını küresel düzeyde etki gösterdiği için gelecek endişesi ciddi oranda hissediliyor. Evlenmek de mutluluk kaynağı olsa da aslında ekonomik temelde bir destekli yaşamın devam etmesi olarak düşünülebilir. Bunu sadece çıkar amacına dönüştürmek yanlış olacaktır.   Evlenmek isteyen erkekler, ekonomik kurtuluş yolu arayanlar, özel yaşamlarını boş zamanların da etkisiyle bu amaca yönelebilir.

Korona salgınında ekonomik kısıtlanma yaşayan sayısı herkes için geçerli değil elbette… Geçim derdi olan dar ve orta kesim yeni çözüm konusunda yoğun endişe duyuyor. Bu durum yeni birlikteliklere zemin hazırlıyor ve devlet kurumlarının de yeni yatırımları değişimlerin habercisi denebilir.

Seven Ama Evlenmek İstemeyen Erkek

Erkeklerin korona salgını döneminde ters tepkiyle hiçbir girişimde bulunmaması da güçlü başka bir olasılıktır. Çünkü üzerinde zaten erkeklik ve para ile alakalı baskı olan erkek, bir de kriz döneminde bu yükün altında kalmak istemeyebilir.

Bireysel Alanlar Riske mi Giriyor? Evlilikten Korkan Erkek Nasıl Davranır?

Evlenmek isteyen erkekler genellikle düzen kurma eğilimi baskın olan erkeklerdir. Gizli bir bağımsızlık hissi olsa da bir ev düzeni kurulmasının yeterli olacağını düşünürler.  Bu konfor elde etme ve yine istediğini yapmaya devam etme ikiyüzlülüğü şeklinde sürdürülen bir evliliktir.

Hiç evlenmek istemeyen erkek teorik açıdan daha dürüst denebilir. Kişilerin durumuna göre değişen bir durum söz konusu olduğunu da unutmamak gerekiyor. Genel değerlendirme yapılırsa, evlenerek aldatma eğilimi olan erkeklerin sayısını ciddiye almakta fayda var.

1. Evlilikten Korkan Erkek Sözleri

Genellikle evlilikten korkan erkekler kaçamak cevaplara çok müsait görünür. Konu açıldığı anda sanki felaket geliyormuş gibi davranırlar. “Konu buraya nasıl geldi”, “Acelemiz mi var” gibi sözlere sıkça rastlayabilirsiniz.

2. Korkan ama Evlenmek İsteyen Erkek Nasıl Davranır?

Aile baskısı nedeniyle evlenmediğinde kötü izlenim vereceğini düşünen erkeklerde ikilemli tavırlara sıkça rastlanabilir.  Toplumsal alanda düzgün şekilde varlığını sürdürmek isterken bir yandan da başına geleceklerden emin olmadan yoluna devam eder.

3. Günümüzde Erkekler Evlenmiyor Düşüncesi Bahane mi?

İçinde bulunduğumuz dönem birçok değişimi beraberinde getiriyor. Erkekler henüz erken olduğunu düşündüklerinde genellikle günümüzde kimse evlenmiyor şeklinde görüş sunabiliyor. Evlenmek istememek mantıklı olsa da kimsenin evlenmek istemediğini söylemek başka sorunları gizlemek anlamına geliyor.

4.Sevmediği Halde Birlikte Olan Erkekler Ne Amaçlıyor| Hemen Evlenmek İsteyen Erkek Hakkında Ne Düşünmeli?

Erkeklerde kendisini farklı gösterme eğilimi ve sevmediği halde bir kadınla birliktelik yaşama durumu sıkça görülebiliyor. Evlenmek isteyen erkekler eğer hemen bunu yapmaya çalışıyorsa, tedirgin olmalısınız.

Bir erkek hemen evlenmek istiyorsa, ya hemen cinsel ihtiyaçlarını gidermek ya da kendi düzenini kurmak istiyordur. Düşünmekle zaman kaybetmez, çünkü kalan kısımlar çok da önemli değildir. Karakter uygunluğu, yaşamın nasıl devam edeceği gibi detaylar süreç gerektirir.

5. Senelerce Devam Edeni Bir Yere Bağlamama Durumu | Erkek Arkadaşım Evlilikten Kaçıyor Ne Yapmalıyım?

Uzun süredir birlikte olan kişiler bir düzen kurmuyorsa bu işte başka işler var gibi gelebilir. Çoğu zaman maskeli bir geçiştirme durumu buna eşlik eder. Bazen kadın da zaten evlenmeyi pek istemediği için de erteleme olabilir.

6. Kadınların Aceleci Tutumlarına Karşı Tepki Olabilir mi?

Kadınlardaki ilişkileri hemen evliliğe bağlama eğilimi erkeklerde ters tepebiliyor. Yani sabit kadın mağdur algısını da bir daha düşünmek gerekiyor. Bir ilişkiye yeni başlayan kadın, erkekten hemen ciddi niyet belirtisi aramak için erkeklerin evlilik hakkında düşünceleri sorusunu sorabiliyor. Bu da amaçlar hakkında soru oluşturuyor.

Salın Gitsin! Evlilik Korkusu Olan Erkeğe Nasıl Davranmalı?

Evlilik korkusu olduğunu düşündüğünüz bir sevgiliniz varsa, onu kendi haline bırakmak en kesin sonuç olacaktır. Bir kişi evlenmek isterken diğer istemiyorsa bunu zorlamak baştan saçma bir durum anlamına gelir. Dolayısıyla siz istediğiniz kadar ılımlı olarak düşünceleri değiştirmeye çalışın yanlış bir temel üzerinden devam etmiş olursunuz.

İkna Etmeye Çalışmak Neden Hata? Evlilikten Korkan Erkek için Son mu Demek?

Bir ilişkide bağlantı kopuklukları varsa bu yanlış temeller üzerine kurulu anlamına gelir. Yani karşılıklı amaçlar ve devam eden ilişki süreci farklı yönlerde çelişkilerle devam ediyor olabilir.  Evlilikten korkan erkek ne istediğini bilmeyen erkektir. Bir kadın hemen evlenmek istiyorsa da çıkarları ön planda olabilir.

Özel bir çaba sarf etmeden evlenmek isteyen erkek bulabilirsiniz.  Devamlı mutlu hissedeceğiniz birilerini hayatınıza sokmak faydalı olabilir. Herkes kendi başına karar verme ve bunu uygulama hakkına sahiptir. İlişki yaşamak birbirinin hak ve düşüncelerine dibine kadar girerek rahatsızlık vermek anlamına gelmiyor.

Erkekler Cinsellik İçin mi Evlenir? Evlenmek İsteyen Erkek Cinsellik İstememeli mi?

Erkeklere ve kadınlara genel olarak yüklenen rollere bakıldığında karmakarışık bir durum olabilir. Erkekler özgür yetişir ve kendi istedikleri hayatı yaşamaya alışkındır. Kadınlarda ise sürekli baskılanan bir yaşam tarzı olduğu için istediği cinselliği evlenerek yaşama hissi bulunuyor.

Cinselliği yaşama algısı bakımından evlenmek istemeyen erkek aslında kendini kapandan kurtarma çabasında olabilir. Evlilikle beraber hayat enerjisinin düşeceğini hisseder. Kadınlar da tam tersine evlendiğinde cinselliği daha meşru ve güvenli yaşayacaklarını düşünür. Buradan da anlaşılacağı gibi aslında toplumsal şartlardaki dengesizlikler ilişkilere kadar işlemiş durumda…

Ekonomik açıdan endişelerin çoğalması cinsel hayat, evlilik yaşamı, bireysel algılara derinlemesine etki ediyor.  Değerli hissedebilmek için para şartı olması büyük bir sorun olduğu için ilişkilerde de pek sağlıklı temel aranması zor denebilir.

Para sorunu olmayan bir evlilikte aldatma olması da yine değerlerle alakalı çelişkili durumlar anlamına geliyor. Duygusal açıdan tatmin olmayan çiftler yeni arayışlara girebiliyor.

Online sohbet ve evliliğe etkileri erkeklerdeki özgürlükle alakalı olarak ayrıca değerlendirilebilir. Erkeklerde evlilik korkusu dışında boşanma bahaneleri nedenlerine de bakabilirsiniz.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!