featured

Facebook Şifremi Unuttum Ne Yapmalıyım?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Facebook şifremi unuttum ne yapmalıyım? Bu durum muhakkak hepinizin en az bir kere başına gelmiştir. İnternet teknolojilerinin hayatımıza girişi ile birlikte, birçok işlemi bu teknoloji üzerinden gerçekleştirebilir olduk. Dolayısıyla hesap ve şifre kullanımlarımız büyük ölçüde arttı. Sosyal medya platformlarından biri olan Facebook’ta kullanıcı adı ve şifre ile güvenli giriş sağlayan bir mecra. Ancak şifre unutulduğunda deyim yerindeyse hayatı felç edebilen bir karışıklık ortaya çıkıyor. Facebook şifremi unuttum, nasıl bulabilirim diyorsanız yazımız tam size göre…

Facebook Şifremi Unuttum Giriş Yapamıyorum

Facebook şifremi unuttum diyorsanız, bu platforma şifresiz giriş imkanınızın olmadığını belirtmemiz gerekiyor. Çünkü Facebook bu noktada sizin o kişi olduğunuzu bilmek istiyor ve olası güvenlik zayiatını önlemeyi amaçlıyor.

Facebook Şifremi Unuttum Değiştirmeden Nasıl Öğrenirim?

Facebook şifremi unuttum değiştirmeden nasıl öğrenirim? Bu konuda ne yazık ki yapılacak bir şey yoktur. Kişi eğer ki şifresini unuttu ise, yapabileceği tek şey ‘’Şifremi unuttum’’ bağlantısına tıklamak olacaktır. Güvenlik koşulları gereği kişinin eski şifresini öğrenmesi ve bu şifre ile devam etmesi mümkün değildir.

Facebook Şifremi Unuttum Nasıl Değiştiririm

Facebook şifremi unuttum diyorsanız, şifrenizi değiştirmek için ‘’Şifremi Unuttum’’ bağlantısına tıklamanız yeterli olacaktır. Bu bağlantıya tıkladığınızda size e-posta ya da telefon seçeneği ile şifre değiştirme imkanı sunulacaktır.

Facebook Şifremi Unuttum Nasıl Alabilirim | Facebook Şifremi Unuttum Telefona Kod Gönder

Facebook şifremi unuttum nasıl alabilirim? Hesabınızı kullanırken telefon numarası doğrulama işlemini gerçekleştirdiyseniz yeni şifrenizi oluşturmanız yalnızca saniyelerinizi alacaktır. Bu kapsamda ilk olarak telefona seçeneğini tıklamanız gerekiyor. Telefonunuzu sisteme girdikten sonra Facebook şifrenizi yenilemek için size bir kod gönderiyor.

Mesajlarınız bölümüne gelen bu şifreyi kod alanına girdikten sonra şifre belirleme ekranı karşınıza çıkacaktır. Buraya yeni şifrenizi iki defa yazarak, hesabınızı yeni şifre ile kullanmaya devam edebilirsiniz. Telefonunuza kod gönderildikten ve yeni şifre belirlendikten sonra hesabınız tüm uygulamalardan çıkış yapacaktır. Telefonunuzda, tabletinizde ya da bilgisayarınızda yeniden Facebook’u açık tutmak için yeni şifrenizi girerek ‘’Beni Hatırla’’ kısmını işaretlemelisiniz.

Facebook Şifremi Unuttum Kod Gelmiyor Ne Yapmalıyım?

Facebook şifremi unuttum kısmında telefonunu seçtikten sonra size kod gönderilir. Bir kodun 180 saniye süre sınırı bulunmaktadır. Yani kişi bu süre sınırı aşılmadan kodu bağlantı kısmına girmelidir. Eğer süre sınırında girilmezse tekrar kod gönder bağlantısına tıklanmalıdır.

YouTube video

Facebook şifremi unuttum kod gönderimi sırasında operatörün yoğunluğuna bağlı olarak, gecikmeler yaşanabilir. Bu kapsamda şifre gelmiyorsa, sistemi kapatmanız ve bir süre sonra tekrar işlemi denemeniz önerilmektedir.

Facebook Şifremi Unuttum Telefon Numaram Değişti Ne Yapmalıyım?

Facebook şifremi unuttum diyen birçok insan telefon numarasını da değiştirdiği için ciddi mağduriyet yaşayabiliyor. Bu noktada telefon numarası değişen kişilerin yalnızca e-posta üzerinden şifre değişikliğine gitmesi gerekiyor. E-postanızda kullanılamıyorsa, bu durumda yapabileceğiniz tek şey başka bir e-posta ile yeni hesap açmak olacaktır.

Facebook Şifremi Unuttum E-Posta Erişimim Yok | Hotmail Şifremi Unuttum Ne Yapabilirim?

Facebook şifremi unuttum E-posta erişimim yok. Uzun yıllardır hesabı ve şifresi ile problem yaşamayan kişiler yıllar önceki e-postasını kaybetmiş olabiliyor. Bu noktada Facebook’un önerisi daima güncel olan bir adresin kullanılması. Bunun yanı sıra Hesabım bölümünde yedek e-posta adresi kayıt edebilmenizde mümkün!

Eğer geçerliliğini kaybetmiş bir e-posta üzerinden Facebook kullanmaya devam ediyorsanız, muhakkak güncel bir yedek e-posta bilgisi girin. Böylece güncel e-postanıza link göndererek şifre belirleme adımına geçebilirsiniz. E-posta erişimi yoksa ve yedek e-postanızda sisteme kayıtlı değilse yapacak bir şey yok. Ne yazık ki bu durumda yeni bir şifre oluşturmanız gerekiyor. 

YouTube video

Facebook şifremi unuttum, ayrıca Hotmail şifremi unuttum ne yapabilirim? Bu sorunun karmaşık da olsa bir çözümü elbette var. Bu durumda ilk olarak Hotmail giriş ekranına gelerek ‘’Şifremi unuttum’’ kısmına tıklamalısınız. Sonrasında belirtilen adımlar doğrultusunda yeni bir şifre oluşturabilirsiniz. Daha sonra Facebook üzerinden şifremi unuttum bağlantısına tıklayarak e-postanız aracılığı ile yeni şifre belirlemesi yapabilirsiniz.

Facebook Şifresini Değiştirmeden Öğrenme

Facebook şifresini değiştirmeden öğrenme mümkün mü? Eğer Facebook şifremi unuttum diyorsanız belirtmeliyiz ki bu mümkün değil. Çünkü şifre unutulduğunda Facebook bunu bir güvenlik tehdidi algılıyor. Bu durumda yalnızca bilgileriniz ışığında yeni şifre belirlemeniz mümkün oluyor. Bzen otomatik açık olan bir hesabın şifresi unutulabiliyor. Hesaba erişim sağlansa da şifreye erişim sağlanamıyor. Bu durumda Yardım merkezi ile irtibat kurularak konuya ilişkin bilgi alınması gerekiyor.

Facebook Şifre Bulma İşlemi

Facebook şifremi unuttum ne yapmalıyım? Facebook şifre bulma işlemi için hesap size aitse Yardım merkezine ulaşabilirsiniz. Ancak hesap size ait değilse ve bilgilerine ulaşmak istiyorsanız bu durum yalnızca hackerlerin yapabileceği bir durum. Şunu da bilmelisiniz ki size ait olmayan bir hesabın şifresini kırmaya çalışmanız bir bilişim suçudur. Dolayısıyla yasal mevzuatta ciddi yaptırımlara tabii tutulmaktadır. Facebook hesap dondurma işlemi için yazımıza göz atabilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!