featured

Facebook ve Instagram Hesaplarını Kapatan Kullanıcılara 120 Dolar Ödeme Yapılacak

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bazı Facebook ve instagram kullanıcılarına Facebook tarafından ilginç bir teklif yapılacak. Amerika’da gerçekleşecek olan seçimlerde sosyal medyanın etkisini gözlemlemek isteyen Facebook, hesaplarını kapatacak olan kullanıcılara ödeme yapacak. 120 dolar civarında bir paranın ödeneceği akademik çalışmada kullanıcılar geçici bir süre hesaplarını kapatmak zorunda kalacak.

ABD seçimlerine az bir süre kala ilginç bir haber gündeme geldi. Akademik bir çalışma yürütmek isteyen Facebook yönetimi, sosyal medyanın gündem üzerindeki etkisini araştırmak ve seçimlerdeki rolünü incelemek istiyor. Bunun gözlemleyebilmek için de 200 bin ila 400 bin kullanıcıya davetiye göndererek hesaplarını kapatmalarını isteyecek. Kullanıcılar Eylül ayının sonuna kadar hesaplarını açmayacak ve sonunda 120 dolar para ödülü alacaklar.

Araştırma Milyonlarca Dolara Patlayacak

Anlaşıldığı üzere Facebook’un hesapları kapattırma nedeni kullanıcı sayısın azaltmak değil. Sadece yaklaşan seçimlerde sosyal medyanın etkisini ölçmek istiyorlar. Fakat bu araştırma onlara biraz pahalıya mal olacak. 400 bin civarında kişinin araştırmaya katılması planlanıyor. Bu kişilere ödenecek para miktarı bir hayli çok olacak.

Facebook Sözcüsü Liz Bourgeois ödemelerin nasıl yapılacağı hakkında kısa bir bilgi verdi. Araştırmaya katılacak olan kullanıcılar dilerlerse onlara sunulacak anketi dolduracaklar dilerlerse de hesaplarını Eylül ayının sonuna kadar kapalı tutacaklar. İki seçenekten birini yerine getiren kullanıcılar ödemelerini alabilecekler.

Parama Ödemesi Sadece ABD’li Kullanıcılara Sunulacak

Yapılan açıklamalarda, projeye seçilecek olan kişilere bildirim gidecek ve kabul etmeleri halinde araştırma bünyesine girecekler. Seçilecek kişiler belirli kriterlere göre seçilecek ve bir örneklem oluşturulacak. Belli yaş sınırındaki kişilere bildirimler iletilecek.

Facebook konuyla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada;

“ Sosyal medyada demokrasi için faydalı olan her şeyi güçlendirmek, olmayanları da zayıflatmak için daha fazla nesnel ve tarafsız araştırmalara ihtiyacımız var” dendi.

Araştırma kapsamında elde edilecek sonuçların tarafsız ve bağımsız veri bilimcileri tarafından inceleneceği söylendi. Sonuçların ise gelecek seneye kadar gizli tutulacağı ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!