featured

Filenin Sultanları Tuğba Şenoğlu Kimdir | Tuğba Şenoğlu Yaş Bilgisi Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tuğba Şenoğlu kimdir? Ünlü sporcu A milli Voleybol takımımızın sevilen ve oldukça başarılı olan oyuncularından biri konumundadır. 2020 Tokyo Olimpiyatlarında ülkemizi Voleybol takımı ile temsil eden oyunculardan biri olan Tuğba başarılı performansı ile göz dolduruyor. Peki Tuğba Şenoğlu kimdir? Tuğba Şenol kaç yaşında?

Tuğba Şenol Kimdir? Tuğba Şenol Kaç Yaşında

Filenin sultanları Tuğba Şenol kimdir? 2 Şubat 1988 doğumlu olan Tuğba Şenol 22 yaşındadır. Küçük yaşına büyük başarılar sığdıran ünlü sporcu, bu başarıları sayesinde A milli Voleybol takımına seçilmiştir.

1- Tuğba Şenol Aslen Nereli?

Tuğba Şenol yaşı bilgisini paylaştıktan sonra aslen nereli olduğuna da değinmek gereklidir. Ünlü sporcu doğma büyüme Mersin Tarsusludur. Ailesi ile birlikte yaşayan ve bu sırada öğrenimini tamamlayan Şenol, sonrasında başarılı bir Voleybol kulübünde oynamak için İstanbul’a yerleşmiştir.

2- Tuğba Şenol Ailesi Kimdir?

Tuğba Şenol ailesi hakkında henüz net bir bilgi paylaşımı bulunmamaktadır. Sporcunun ailesi halen Tarsus’ta yaşamını sürdürmekte olup, ekranlardan uzak kalmayı tercih etmektedir.

3- Tuğba Şenol Eğitim Hayatı

Tuğba Şenol kimdir? Tuğba Şenol eğitimini daima voleybol üzerine sürdürmüştür. Spor Bilimleri Fakültesi mezunu olan sporcu, kendisini bu alanda geliştirmek istediğini sık sık ifade etmiştir. Birçok takımda yer alan oyuncu, aynı zamanda A milli Voleybol takımının da bir oyuncusudur. Başarılı bir smaçör olan Şenol, 2017 yılında düzenlenen Dünya Şampiyonasında En İyi smaçör unvanını almaya hak kazanmıştır.

4- Tuğba Şenol Boy Kilo Bilgisi

Tuğba Şenol kimdir? Tuğba Şenol boyu kayıtlarda 1.84 olarak paylaşılmaktadır. Sporcunun kilosu ise 72’dir. Fiziki yapısı bakımından voleybola oldukça uygun olan Şenol, fiziğinin getirdiği avantajları da başarılı bir şekilde kullanabilmektedir.

5- Tuğba Şenol Hangi Takımda? Tuğba Şenol’un Başarıları

Tuğba Şenol kimdir? Başarılı sporcu ilk kez 16 yaşında ünlü takımlarda yer almaya başlamıştır. 14 yaşında Vakıfbank alt yapısına transfer olan sporcu, 16 yaşında İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübünde oynamıştır. 2016-2017 sezonunda Beşiktaş’a kiralanan oyuncu 2017-2018 yılında Vakıfbank’a transfer olmuştur. Şu sıralar halen bu takımda smaçör olarak görev almaktadır. Tuğba Şenol kimdir? Tuğba Şenol kariyeri boyunca 1 FIVB Şampiyonası, 1CEV Avrupa Şampiyonası, 3 Türkiye, 2 Türkiye Kupası ve birde Türkiye Süper Kupa Şampiyonası görebilmiştir.

6- Tuğba Şenol A Milli Takıma Ne Zaman Seçildi?

Tuğba Şenol kimdir? 2017 yılında Genç A milli takıma seçilen sporcu, yıldız milli takım forması ile 3 kez Balkan Şampiyonluğu görmüştür. Genç Milli Takımda oynadığında A milli takım Avrupa’da 3. Dünyada ise 4. Olmuştur. Şimdilerde ise 2020 yılının Tokyo elemelerinde birinci olan A milli takımımız kadrosunda yer almaktadır.

7- Tuğba Şenol A Milli Takımda Başarıları ile Göz Dolduruyor!

Tuğba Şenol kimdir? Ünlü voleybolcu A milli takıma sağladığı başarılar ile büyük takdir topluyor. Sporcu Tokyo elemelerinde de takıma büyük katkılar sağlamıştı. Şimdilerde Tokyo Olimpiyatlarında ter döken, Milli takımımız bugün itibariyle resmen Çeyrek finale çıkan 16 takımdan biri olmaya hak kazandı. Zaten çeyrek finali garantileyen takımımız, bugün Rusya ile karşı karşıya gelmişti.

Tuğba Şenol kimdir? 1. Seti Rusya Alırken, 2. Seti Türkiye kazandı. Sırasıyla 3. Seti 25-23 Türkiye, 4. Seti ise 25-15’lik farkla Rusya kazandı. 2-2’lik maçta son olarak final setine gidildi. Bu sete fırtına gibi başlayan Tuğba Şenoğlu, 11-0’luk bir seri yakalayarak final setinin kazanılmasında büyük pay sahibi oldu.

YouTube video

Türkiye bu sonuç ile Sırbistan Karadağ ya da Güney Kore’den biri ile müsabaka yapmaya hak kazandı. A milli takımın kimin ile oynayacağı ise, çekilecek kura sonucunda belli olacak. Ebrar Karakurt kimdir yazımızı okumak için tıklayınız. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!