featured

Film Uyarlaması Yapılırken Kitaplara Sadık Kalmayan 5 Yapıt! Kitaplar Uyarlanırken Çıkarılan Karakterler Hangileri?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çok okunan ve satan kitapların film sektöründe yer alması sıkça beklenen bir durumdur. Bu durum karşısında genellikle bağlı kalınan bazı yollar bulunuyor.

Bunların başında özellikle okuyuculara bir de filmi beğendirmek, hikayeden çok sapmamak adına eserlere bağlı kalınıyor. Kurguda senaryo gereği ufak tefek değişiklikler meydana getiriliyor.

Fakat kimi eserler var ki çok popüler olmalarına rağmen film uyarlamalarında bu kitaplardaki bazı karakterler katılmıyor.

İşte kitaptan beyaz perdeye aktarılırken, çıkarılan ünlü karakterler!

Oz Büyücüsü / Tattypoo

Oz Büyücüsü / Tattypoo

Oz Büyücüsü gerek kitaplardan gerekse filmlerden çok sık bildiğimiz ve duyduğumuz bir isim. Fakat bu ünlü kitabın sinemaya aktarıldığı ilk yapıtında bazı değişimler olduğu görülüyor.

Kitapta, güney bölgesinin iyi cadısı olarak Glinda bulunur. Glinda oldukça alımlı ve güzel bir kadını simgeler. Bununla birlikte bir de kuzeyin iyi cadısı vardır ve adı Tattypoo olarak geçmektedir.

Filme uyarlandığı sırada nedendir bilinmez, bu iki karakter bir olarak yanstılıyor. Tattypoo’nun adı hiçbir şekilde ortada geçmiyor.

Açlık Oyunları / Madge Undersee

Açlık Oyunları / Madge Undersee

Uzun soluklu seri kitapları uyarlamasına bağlı olarak filmler arasında yer alan Açlık Oyunları da maalesef birtakım değişikliklere gitmiştir.

Normal şartlarda kitapta geçen Madge Undersee hiçbir filmde doğru düzgün yer almadı. Karnis Everdeen’in yakın dostu ve arkadaşı olmakla birlikte 12. Bölge Belediye Başkanı’nın kızı olarak kitapta bulunuyordu.

Ancak, üçüncü bölümde Alaycı Kuş rozeti de verilmesine rağmen bu karakteri filmlerin hiçbir yerinde göremiyoruz.

Yüzüklerin Efendisi / Tom Bombadil

Yüzüklerin Efendisi / Tom Bombadil

J.R.R Tolkien tarafından kaleme alınan Yüzüklerin Efendisi kitap serisi yıllar geçmesine rağmen hala en çok satan ve okunan kitaplar arasında yer alıyor.

Kitap bu kadar değer görünce elbette film serisi de çekildi. Fakat Yüzük Kardeşliği bölümünde kitapta çok değerli bir yere sahip olan Tom Bombadil eklenmedi.

Daha sonra çekilen film uyarlamalarında da bu karakterin gidişata zarar verdiği ve filmi duraksattığı görüşündeki yönetmenler tarafından bu tarz bir düzenleme yapıldı.

Jurassic Park / Dr. Martin Guitierrez

Jurassic Park / Dr. Martin Guitierrez

Dr. Martin Guitierrez, Kosta Rika’da yaşayan bir doktordur. Bu araştırmacı doktor küçük bir kıza saldırmasıyla bilinen dinozoru tanımlanmıştır.

Fakat hem Jurassic Park hem de Kayıp Dünya filmlerinde kendisine yer verilmemiştir. Açılış kısımlarında bile yer almamıştır. Fakat daha sonra The Lost World: Jurassic Park devam filminde sıfırdan tasarlanmıştır.

Kaptan Amerika: İç Savaş / Kaptan Marvel

Kaptan Amerika: İç Savaş / Kaptan Marvel

Daha sonra Bayan Marvel karakteriyle görülen, Kaptan Marvel Avangers dünyasının en güçlü karakterlerinden birisidir.

2000 yıllarının ortalarından itibaren çizgi romanlarda gerçekleşen iç savaşların ayrılmaz bir parçası haline geldi. Geleceğin Iron Man’i olarak tanımlanıyordu.

Fakat kendisi, Marvel Sinematik Evren versiyonunda yer almadı çünkü tanıtımı dahi yapılmamıştı.  2019 yılında sinemalara girmesiyle kendisini izleme imkânı bulduk.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!