firinda-palamut-puf-noktalari

3 Aşamada Fırında Palamut Püf Noktaları Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fırında palamut püf noktaları ile leziz bir balık yemeğe ne dersiniz? Balık tarifleri, dikkatle pişirilmesi gereken detayları içerir. Palamut da bu balıklardan birisidir. İster tavada ister fırında yapacağınız palamut tarifi için en iyi şekilde sonuç alabilirsiniz. İster kendinize ister misafirlerinize yapabileceğiniz birden farklı tarife yazının devamında erişebilirsiniz. İşte, fırında palamut püf noktaları ve tarifleri.

Palamut Fırında mı Tavada mı Güzel Olur?

Palamut fırında da tavada da pişebilen bir yiyecektir. Bu balığı dilediğiniz şekilde pişirebilirsiniz. Ancak fırında daha yavaş ve eşit şekilde pişmesi, soslarının birbirine geçmesi ile güzel bir sonuç elde edebilirsiniz. Bu aşamada dilerseniz ve vaktiniz varsa fırında pişirmeyi denemelisiniz. Ancak fırında palamut tarifleri için alışıksanız tavada da deneyebilirsiniz.

Fırında Palamut Püf Noktaları Nelerdir?

firinda-palamut-puf-noktalari

Temelde yapılacak fırında palamut püf noktaları için birkaç öneriden bahsedilebilmektedir. Her bir önerinin dikkate alınması neticesinde balığın lezzetinde artış meydana getirebilirsiniz. İşte dikkate alabileceğiniz püf noktalar:

  • Borcamda pişirirseniz cam içerisinde pişeceğinden dolayı daha iyi pişecek, pamuk kıvamını alacaktır.
  • Tek yağ kullanmak yerine az miktarda margarin de katarak lezzetini arttırabilirsiniz.
  • Palamutları zemine değil, altına patates koyarak pişirirseniz daha iyi lezzetlenecektir.
  • Defne yaprağı kullanıyorsanız 1-2 adet ekleyebilirsiniz.
  • Vaktiniz varsa sosu en üstüne eklemek yerine daha iyi marine olması için önceden bekletebilirsiniz.
  • Fırında palamut sosu için değişik baharatları kullanmaya açık olun fakat pulbiber, nane gibi klasik baharatlar yakışmayabilir.
  • Fırında palamut yağlı kağıtta pişmez, bu yüzden yağlı kağıt kullanmamalısınız.

Bu tarz aşamaları sağlayarak daha iyi bir sonuç elde edebilirsiniz. Ancak en önemli hususlardan birisinin fırınınızın gücü olduğunu unutmamalısınız.

Leziz Palamut ile Masanızı Süsleyebileceğiniz Tarifler!

Palamut fırında, kızartma ya da ızgara olarak yapılabilir. Elinizde olan imkanlara ve vakte bağlı olarak siz de dilediğiniz bu tarifleri yapabilirsiniz. Özellikle kış aylarında çok güzel bir menü oluşturabilirsiniz. Yanına yapacağınız güzel bir salatayı da mutlaka eklemelisiniz. İşte, yapabileceğiniz değişik tarifler ve detayları.

firinda-palamut-puf-noktalari

1 – Fırında Palamut Arda’nın Mutfağı

Arda’nın Mutfağı programında da sunulmuş olan değişik tarifler bulunmaktadır. Bu tarifi deneyen çok sayıda birey bulunur. Siz de dilerseniz Arda Türkmen tarafından verilen tarifi deneyebilirsiniz.

Malzemeler

  • 1 tane palamut,
  • 1 tane domates,
  • 1 tane biber,
  • 1 orta boy soğan,
  • Zeytinyağı,
  • Limon ve tuz.

Yapılışı

Palamutları iyice temizleyin ve yuvarlak olacak şekilde kesin. Aldığınız yerde de bu işlemi yaptırabilirsiniz. Daha sonra balıkları tepsiye ya da borcama yerleştirin. Üzerine doğradığınız domatesleri, biberleri ve soğanı yerleştirin. Üzerine daha sonra zeytinyağı limon ve tuzu geçtikten sonra 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin.

firinda-palamut-puf-noktalari

2 – Palamut Kızartma Tarifi

Fırında palamut kızartma tarifi olarak da bilinse de tavada yapılarak elde edilecek bir lezzettir. Daha kısa sürede kızartma olarak hazır olmasını isteyenler için uygundur. Fırında palamut kızartma püf noktaları gibi ayrıntılar da içermez. Bu yüzden çok rahat bir şekilde yapılabilmektedir.

Malzemeler

  • 3-4 tane palamut,
  • Mısır unu,
  • Un,
  • Tuz,
  • Sıvı yağ.

Yapılışı

Un ile mısır ununu karıştırın. İçerisine tuz da ekleyerek iyice harmanlayın. Daha sonra temizlenmiş palamutları bu una iyice bulayın. Bulanmış balıkları iyice kızartmış yağ üzerine dizin. Dizilen bu balıkların bir tarafı piştikten sonra ters çevirin ve diğer tarafını da kızarana kadar bekletin. Afiyet olsun!

3 – Sade Fırında Palamut Püf Noktaları ve Yapılışı

firinda-palamut-puf-noktalari
Fırında Palamut Püf Noktaları

Sade fırında palamut püf noktaları ile leziz bir tarif yapmaya ne dersiniz? Herhangi bir ekstra çabaya girmenize de gerek yok üstelik. Püf nokta olarak fırını önceden ısıtmayı unutmayın ve mümkünse borcam kullanmaya dikkat edin.

Malzemeler:

  • Takoz yani yuvarlak kesilmiş palamut,
  • Sıvıyağ,

Yapılışı

Buzlukta bekletmiş olduğunuz ya da hazır aldığınız palamutları önce oda sıcaklığına getirin. Daha sonra borcamın içine yağlı kağıt koymadan yerleştirin. Palamutların üst üste gelmediğine dikkat etmelisiniz. Üzerine önce yağını akıtın. Fırında palamut püf noktaları arasında yer alan aşamalardan birisi olarak bu yağın her tarafa yayıldığına emin olun. Dilerseniz bir fırça yardımıyla iyice dağıtın ya da elinizle ovuşturun.

Daha sonra tuzunu da serptikten sonra fırına atın. Fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır. En pratik tariflerden birisi olması dolayısıyla herkes tarafından yapılabilir.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!