featured

Fiziğiyle Mest Eden Türkiye’nin En Uzun Boylu Kadın Mankenler Listesi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin uzun boylu mankenleri podyumlarda geçmişten günümüze şovlarını sergilediler. Peki ülkemizdeki boylarıyla dikkat çeken mankenleri kimler?

Türkiye’nin kadın mankenleri gerek ülkemizde gerekse uluslararası podyumlarda kıyafetleri başarıyla taşıyarak temsil etmiştir.

Sahip oldukları fiziksel özellikleri elbette bu mesleği yapma konusunda onlara bir bakıma onay vermiştir. İlk dikkat çeken özellikleri de genelde boyları olmuştur.

Mankenlikte ortalama olarak bir boydan bahsetmek zor olabilir zira bu değişiklik gösteren bir unsurdur. Fakat bilinen Türkiye’nin en uzun boylu kadın mankenleri şöyle…

2/13

Tuğba Özay

Tuğba Özay

Tuğba Özay Türkiye’nin en uzun boylu mankenlerinden birisi. Boyu 1.80 cm. Geçmişte podyumda sık sık gördüğümüz ismi artık sosyal medyada ya da farklı markaların işbirliklerinde görüyoruz.

3/13

Ece Gürsel

Ece Gürsel

Bir döneme damga vuran podyum şovlarıyla Ece Gürsel, günümüzde mankenlik yapmamaktadır. Eskiye nazaran artık ismini çok duymasak da hafızalarımızda yer edinmiş bir isimdir. Boyu ise 1.82 cm.

4/13

Güzide Duran

Güzide Duran

1980 Mersin doğumlu Güzide Duran, 1996 Best Model of Turkey yarışmasında birinci seçilmiştir. Kariyerinin bundan sonrası parlak geçen mankenin boyu ise 1.83’tür!

5/13

Çağla Şikel

Çağla Şikel

Gelmiş geçmiş en iyi Türk mankenleri arasında bulunan Çağla Şikel, podyumda yerini hala koruyor. Ki sahip olduğu fizikle bu hiç de şaşırtıcı bir durum değil!

Mankenliğin yanı sıra oyunculuk ve sunuculukta yapan güzel isim, Youtube hesabından paylaşımlarına da devam ediyor. Kendisinin boyu ise 1,82 cm.

6/13

Şenay Akay

Şenay Akay

1980 doğumlu Şenay Akay, 14 yaşında modelliğe başlamıştır. Kendisi Türkiye’nin en uzun boylu kadın mankenleri arasında yer alıyor. Boyu 1.80 cm. Ortalama Türk kadınlarının boyuna göre oldukça uzun!

7/13

Azra Akın

Azra Akın

Azra Akın’ın bu listede yeri şüphesiz çok daha ayrı. Çünkü kendisi mankenliği kadar elde ettiği Kainat Güzelliği unvanıyla ülkemizde bir ilki yaşattı.

Artık podyumlarda kendisini göremesek de zamanında oyunculuk serüveni de olduğunu söylemek gerekiyor. Güzel ismin boyu 1,77 cm.

8/13

Ahu Yağtu

Ahu Yağtu

Birçok insan onu Cem Yılmaz ile olan evliliğinden ötürü tanısa da kendisinin 10 parmağında 10 marifet var!

Modellik, stil danışmanlığı, oyunculuk, sunuculuk gibi çeşitli görevlerde yer aldı. Yine boyu ortalamanın üstünde kalıyor; 1,75 boya sahip.

9/13

Selma Ergeç

Selma Ergeç

1978 yılında Almanya’da dünyaya gelen Selma Ergeç, ünlüler dünyasına ilk olarak mankenliği ile girmiştir. Daha sonra birçok projede oyunculuk kariyerini sürdürerek ününe ün katmıştır.

Sadri Alışık Yılın En İyi Kadın Ödülü unvanını elinde bulunduran Ergeç, boyu ile mankenler arasında adından söz ettirmeye devam ediyor. Kendisinin boyu 1,76 cm

10/13

Berrak Tüzünataç

Berrak Tüzünataç

1984 yılında Yalova’da doğan Tüzünataç, fiziğinin yanı sıra gözlerinin güzelliğiyle de dikkat çeken bir isim.

Sinema ve televizyon oyunculuğu, sunuculuk, mankenlik gibi görevleri üstlendiği de biliniyor. Listeye göre boyu bir tık kısa olsa da o uzun mankenlerimiz arasında bulunuyor. Boyu 1,70 cm.

11/13

Hatice Şendil

Hatice Şendil

Yine manken olup daha sonra oyunculuk camiasına atılan isimlerden birisi Hatice Şendil. Geçmişte birçok projede kendisini izleme fırsatını elde etmiştik.

Her ne kadar bugünlerde projelerde kendisini göremesek de mankenlik kariyerinde uzun boylu kadınlar arasında bulunuyor. 1,75 cm boya sahip olduğu bilinmektedir.

12/13

Burcu Esmersoy

Burcu Esmersoy

Mankenlik kariyeri listede yer alan diğer isimler kadar olmasa da bir dönem mankenlik tecrübesi edindiğini söylemek mümkün. Çıkarılan özel koleksiyonlar için mankenlik görevini üstlenmiştir.

Daha çok ön plana çıkan meslekleri ise; oyunculuk ve sunuculuk olarak biliniyor. Sarışın saçları, renkli gözleriyle pırıl pırıl parlayan Esmersoy 1,74 cm boyuna sahiptir.

13/13

Gelmiş Geçmiş Türkiye’nin En Uzun Boylu Kadın Mankenleri!

Gelmiş Geçmiş Türkiye’nin En Uzun Boylu Kadın Mankenleri!

Gelmiş Geçmiş Türkiye’nin En Uzun Boylu Kadın Mankenleri!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!