featured

Çocuk Odası Dekorasyon Fikirleri : Okul Çağı Çocuğu İçin Oda Tasarımı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özenle büyüttüğümüz okul çağındaki çocuklarımız için, onların hem yaşam hem de öğrenme kalitesini artıracak özellikte çocuk odası dekorasyon fikirleri edinmemiz hayati önem taşır.

Teknolojinin, bilimin ve aklın kuşağı olan Z ve Alfa kuşağı çocukları için hazırlayacağınız ve uygulayacağınız çocuk odası dekorasyon fikirleri de yine çocuklarınızın bu özelliklerine uygun şekilde olmalıdır. Teknoloji kullanımına, oyun alanlarına ve öğrenme ortamlarına uygun şekilde hazırlanmış oda tasarımları ile çocuğunuz dinlenme, eğlenme ve öğrenme süreçlerini çok daha sağlıklı şekilde geçirme şansı bulur.

Pedagoglar tarafından da sıklıkla değinilen çocukların kendine ait özel bir odasının bulunması gerekliliği, günümüz çocuklarında çok daha büyük bir ihtiyaç halini almıştır. Özgür, öğrenmeye açık, yetenekleri keşfedilmiş çocuklar yine kendi özelliklerine uygun şekilde tasarlanmış odalarda zaman geçirmek isterler.

Bundan 20 yıl öncesinde Barbie ya da Ben Ten çizgi film karakterleri ile hazırlanan, yatak, giysi dolabı ve çalışma masası üçlüsü halindeki oda takımları geride kaldı! Artık, çocukların ilgi ve becerilerine uygun, öğrenmeyi ve eğlenmeyi destekleyici çocuk odası dekorasyon fikirleri uygulanmaktadır. İşte, çocuğunuzun hem fiziksel hem de mental gelişimini destekleyecek dekorasyon fikirleri !

Çocuk Odası Dekorasyon Fikirleri : Renk Seçimi

Geçmişten bugüne gelen pembe kız rengi, mavi erkek rengi ayrımını bir kenara bırakın. Çocuğunuzun ilgisini çektiğini düşündüğünüz ya da kendisinin size belirttiği rengi duvarlara ve seçeceğiniz mobilyalara uygulayabilirsiniz. Mavi rengi seven bir okul çağı çocuğu için açık tonda bir mavi ile duvarları boyayabilir, mobilyada da yine hafif dokunuşlarla bu rengi kullanabilirsiniz.

2/10

Koyu Renklerden Uzak Durun!

Koyu Renklerden Uzak Durun!

Çocuğunuzun cinsiyeti fark etmeden muhakkak çocuk odası dekorasyon fikirlerine bakmalısınız. Okul çağındaki gençlerin oda tasarımlarında renkler onları en çok yansıtan şeylerden biridir. Özellikle mavi ve tonları gökyüzü imajı verebilecek bir renkken, sarı ve yeşil tonları güneşli ve enerji renkleridir. Özellikle siyah gibi koyu tonlardan kaçınılmalıdır.Bu renklerin çocukları depresif bir moda soktuğu bilinmektedir.

3/10

Renk Seçimine Dikkat Edin!

Renk Seçimine Dikkat Edin!

Turuncu ve kırmızı gibi renklerin ders çalışmayı arttırıcı özelliğin olduğu bilinmektedir. Uzmanlar beyazın da tek renk olarak kullanılmaması gerektiğini savunmaktadırlar. Duvara uygulanacak tasarım çizimler, çocuğunuzun ufkunu açacak şekilde olmalıdır.

4/10

Beyin Gelişimine Uygun Olmalıdır!

Beyin Gelişimine Uygun Olmalıdır!

Çocuk odası dekorasyon ürünleri tercih edilirken, ahşap ve sağlıklı malzemelerden hazırlanmış mobilyalar tercih etmelisiniz. Bir odada birden fazla çocuk kalmak zorunda ise iki çocuğun da zevklerine uygun tasarımlar tercih etmelisiniz. Eğer gelecekte oda dekorasyonu üzerinde değişiklik yapabilecek finansal durumunuz varsa, çocuğunuzun güncel yaş düzeyine uygun tasarımlar tercih etmeniz, çocuğunuzun yaratıcılık becerisini geliştirecektir.

5/10

Ergonomik Mobilya Tercihi Önemli!

Ergonomik Mobilya Tercihi Önemli!

Eğer mobilyaların ergonomik olmasına özen göstermezseniz çocuğunuzda fiziksel rahatsızlıklar meydana gelecek ve çocuğunuzun gelişmekte olan vücut yapısında bozukluklar meydana gelecektir. Rahat bir çalışma masası, yatak ve halı tercihinde bulunmak, çocuğunuzu duruş bozukluğu ya da iskelet sistemi rahatsızlıklarından koruyacaktır.

6/10

Oyun Alanı Oluşturun!

Oyun Alanı Oluşturun!

Çocuklarınızın odalarında sadece dinlenmek için değil eğlenmek ve ilgi alanlarında gelişmeye de ihtiyaçları olacağını unutmayın! Çocuk odası dekorasyonu yaparken, çocuğunuzun ya da çocuklarınızın oyun oynayacakları boş alanlar da bırakmayı unutmayın!

7/10

Yerden Tasarruf Edin!

Yerden Tasarruf Edin!

Eğer birden fazla çocuk aynı odada kalacaksa, ranza sistemli yataklar tercih etmeniz, serbest alanlar için çok daha fazla yer kalmasını sağlayacaktır.

8/10

Hobileri İçin Alan Yaratın

Hobileri İçin Alan Yaratın

Çocuğunuzun kendi becerilerini geliştirebilmeleri için farklı hobileri olmalıdır. Bu yüzden de yeterli kadar alanı odanızda ayırmalısınız. Eğer fiziksel aktivite gerektiren bir hobisi var ise daha büyük ve güvenlikli bir alan yaratmayı unutmayın.

9/10

Akıllı Mobilya Tercih Edin

Akıllı Mobilya Tercih Edin

Eğer kalabalık bir odanız varsa, çok da eşya yerleştirmeniz gerekiyorsa, akıllı mobilya modellerini tercih etmelisiniz.

10/10

2020 Akıllı Mobilya Modelleri

2020 Akıllı Mobilya Modelleri

2020 akıllı mobilya modelleri arasındaki bu model ile cinsiyet fark etmeksizin çocuklarınıza uygun mobilyayı seçmiş olursunuz. Çok daha az yer kapladığı için ise çalışma ve boş vakit etkinlikleri için çok daha fazla yer kalacaktır. Böylece çocuklarınız hem eğlenerek hem de öğrenerek yaşayabilecekleri bir odaya sahip olacaklardır.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!