featured

Denizdeki Balıkların En Tehlikeli 10 Türü!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnsanlar okyanusların sadece küçük bir yüzdesi hakkında fikir sahibi. Ama hepimizin bildiği ve korktuğu ünlü köpekbalıklarına ek olarak, dünyanın tüm okyanuslarında ve nehirlerinde gerçekten tehlikeli başka balıklar da var.

İnsanlar okyanusların sadece küçük bir yüzdesi hakkında fikir sahibi. Ama hepimizin bildiği ve korktuğu ünlü köpek balıklarına ek olarak, dünyanın tüm okyanuslarında ve nehirlerinde gerçekten tehlikeli başka balıklar da var. Sadece görünüşleri veya üzerlerindeki dikenleri ile değil, saldırganlıkları ve sahip oldukları zehirleri ile de bu balıklar son derece tehlikeli. Aşağıda, insanlar için en tehlikeli bu 10 oldukça tehlikeli denizdeki balıklar türünü daha detaylı göreceğiz. Hangi balıklar tehlikeli ve zehirli balıklar arasındadır?

En Tehlikeli ve Zehirli Balıklar

Denizdeki Balıklar – Tehlikeli Fangtooth (Zehirli Diş) Balığı

Bu balık aynı zamanda Ogrefish olarak da adlandırılmaktadır. Ancak Fangtooth tamamen tehlikeli bir balık değildir; Aslında, onu Avustralya kıyılarının en tehdit edici balıklarından biri yapan şey sadece korkutucu yönüdür.

YouTube video

Dişleri, genellikle azami 17 santimetre uzunluğa sahip olan vücudu ile orantılı olarak çok uzundur. Başka bir gerçek, bu yaratığın çok derinlerde yaşayan canlılardan biri olmasıdır.

2/12

Denizdeki Balıklar - Tehlikeli Gloper Eel Balığı

Denizdeki Balıklar – Tehlikeli Gloper Eel Balığı

Ogrefish gibi, bu balık da tam anlamıyla tehlikeli balıklardan sayılmaz ve değildir. Ancak görünüşünden dolayı, en tehlikeli 10 balıktan oluşan bu listenin bir parçası ve aynı zamanda en korkunç 10 balıktan biri.

YouTube video

Bununla birlikte, sahip olduğu büyük çenesinin boyutundan daha büyük türleri yiyebilen bir avcı.

3/12

Denizdeki Balıklar - Tehlikeli Spotfin Lionfish (Aslan Balığı)

Denizdeki Balıklar – Tehlikeli Spotfin Lionfish (Aslan Balığı)

Aslan balığı, özellikle dalgıçlar için çok tehlikeli bir balıktır. Tropikal Hint ve Batı Pasifik Okyanuslarında, özellikle gündüzleri saklandığı ve gece boyunca avlandığı resiflerde bulunur. 40 santimetreye ulaşabilir ve 1200 grama kadar çıkabilir; ama onu en tehlikeli 10 balık listesinin parçası yapan şey, çok zehirli bir madde bulunan bir torbasının olmasıdır.

YouTube video

Bir insanla temas ettiğinde, iltihaplanma, kızarıklık, kanama, kas ağrıları, kardiyovasküler problemler ve solunum problemlerine neden olabilir. Bu türün dikenleri, alınan zehir miktarına bağlı olarak birkaç gün süren bir ağrıya neden olabilir.

4/12

Denizdeki Balıklar - Tehlikeli Blowfish (Balon Balığı)

Denizdeki Balıklar – Tehlikeli Blowfish (Balon Balığı)

En tehlikeli 10 balık listesinde bulunan bir diğer balık popüler blowfish. Bu balık avcılara karşı savunma yapmak için kendini şişirme yeteneğini geliştirmiştir. Bu yüzden çok yavaş yüzer ve günlük olarak çok fazla yiyecek tüketmeye ihtiyaç duyar.

YouTube video

Genellikle tropikal ve subtropikal sularda, aynı zamanda tatlı ve acı sularda da bulunur; Bugün onların yok olmalarına yardımcı oluyoruz, çünkü yaşadıkları nehirler gittikçe kirleniyor ve yiyecekleri gittikçe azalmaya başlıyor. Balon balığı ayrıca vücudunda diğer türlere karşı kendisini savunmak için dikenlere sahiptir. Bu insanlar için tehlikeli bir balıktır, çünkü dikenleri siyanürden 1200 kat daha zehirli, 30 kişiyi öldürebilen bir maddeye sahiptir.

5/12

Denizdeki Balıklar - Tehlikeli Viperfish (Engerek Balığı)

Denizdeki Balıklar – Tehlikeli Viperfish (Engerek Balığı)

Viperfish genellikle 2000 metreye kadar olan derinliklerde yaşar ve güneş ışığı denizin dibine girmediğinde avlanmak için biyolüminesans organlarını kullanır.

YouTube video

Tehlikeli bir balıktır ve korkunç bir görünüme sahiptir, çünkü alt çenesinde keskin dişlere sahiptir. Yaklaşık 35 santimetre uzunluğundadır ve bilim adamları şu anda okyanusların dörtte birinde bu türün yaşadığını ortaya çıkarmışlardır.

6/12

Denizdeki Balıklar - Tehlikeli Stonefish (Taş Balığı)

Denizdeki Balıklar – Tehlikeli Stonefish (Taş Balığı)

Taş balığı, en tehlikeli 10 balıktan oluşan bu listeyi kaçıramazdı; utangaç ve az bilinen bir balık olmasına rağmen, dünyanın en zehirli balığı bile olabilir. Pasifik ve Hint Okyanusu’nun sularında yaşıyor ve küçük balıklar ve kabuklular ile besleniyor.

YouTube video

Ancak bu balığın asıl tehlikesi, yüzgeçlerindeki dikenlerle doğrudan temas edenler için burada bulunan güçlü zehir nedeniyle ölümcül olmasıdır. Kamufle edildiğinde bir kayaya benzer, neredeyse tanınmaz hale gelir ve kazayla üzerine basılabilir.

7/12

Denizdeki Balıklar - Tehlikeli Anglerfish (Fener Balığı)

Denizdeki Balıklar – Tehlikeli Anglerfish (Fener Balığı)

Bu tehlikeli balık, en tehlikeli 10 balıktan biri olmanın yanı sıra, dünyanın en çirkin 10 hayvanından da bir tanesidir. Özellikle Atlantik ve Antarktika okyanuslarının derinliklerinde, derin sularda yaşar.

YouTube video

Bu balığın temel özelliği avlanma şeklidir, çünkü kafasında tıpkı yeme benzeyen bir ete sahiptir ve bu da avları çekmek ve onları yok etmek için kullandığı inanılmaz bir tuzaktır. Son olarak, küçük olmasına rağmen, çenesini ve midesini, ondan daha da büyük hayvanları yemek için genişletme yeteneğine sahiptir.

8/12

Denizdeki Balıklar - Tehlikeli Barracuda Balığı

Denizdeki Balıklar – Tehlikeli Barracuda Balığı

Barracuda derin deniz etçil balık türlerinden bir tanesidir. Bu tehlikeli balıkların temel özelliği avlarına çok hızlı bir şekilde saldırabilmeleri, kuyruklarını hareket ettirerek 0’dan 90 km / s hıza çıkabilmeleridir.

YouTube video

Bununla birlikte, barracudalar çok düşmanca bir yapıya sahiptirler ve bir insana saldırabilirler. Boyları 45 cm’ye kadar uzayabilir ve tropikal denizlerde, özellikle de Karayip Denizi’nde bulunurlar.

9/12

Denizdeki Balıklar - Tehlikeli  Goliath Tigerfish (Kaplan balığı)

Denizdeki Balıklar – Tehlikeli Goliath Tigerfish (Kaplan balığı)

Goliath kaplan balığı, takma adından da anlaşıldığı gibi, vahşi ve korkunç bir balıktır. Bu, son derece tehlikeli balık cinsi olan tigerfish ailesinin en büyük üyesidir. Piranha ile daha kaslı olması ve çenesinin bir timsahınkine benzemesi bakımından farklılık gösterir.

YouTube video

75 kg ağırlığa ulaşabilir ve yaklaşık bir buçuk metreye kadar büyüyebilir. Bunun yanında, Kongo Nehri Havzası anavatanı olmasına karşın Lualaba ve Zambezi gibi birçok Afrika nehirinde de bulunabilir. Ancak, bu balık ilk 10’a liderlik etmiyor, çünkü Piranha’nın dışında, Goliath kaplan balığı derin sularda yaşıyor. Bu balığı bulmak daha zor olabilir.

10/12

Denizdeki Balıklar - Tehlikeli Piranha Balığı

Denizdeki Balıklar – Tehlikeli Piranha Balığı

En tehlikeli balık listesinin ilk sırasında Piranha var. Güney Amerika’ya özgü bu korkunç ve tehlikeli balık keskin dişleri ve güçlü çeneleri ile tanınır. Şu anda, 40 ila 60 arasında piranha türü vardır ve bunların uzunluğu yaklaşık 25 cm’dir.

YouTube video

Tatlı sularda, özellikle Amazon, Ekvador, Bolivya, Orinoco, Venezuela ve Kolombiya’da bulunan Güney Amerika nehirlerinde yaşarlar. Bu balık, çekilen onlarca korku filmine konu oldu ve bu filmlerde insanlara nasıl zararlar verebileceği biraz abartılarak anlatıldı. Çünkü 5 dakikada 80 kg ağırlığındaki bir insanı yutmak için yaklaşık 300 Piranha gerekli.

11/12

Denizdeki Zarasız Balıklar

Denizdeki Zarasız Balıklar

Birde zararsız deniz balığı olarak bilinen levrek, yunus balığı ya da benzeri balıklarla ( fish ) ilgili bu videoyu da ister şimdi ister sonra watch later opsiyonuyla izleyebilirsiniz.

YouTube video

12/12

Tehlikeli Balıklar

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!