featured

Ünlü Ressam Gustav Klimt Kimdir? Gustav Klimt Resimleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Gustav Klimt, sanat severlerin büyük ilgi ile takip ettiği sembolizm ve Art Nouveau akımlarından etkilenmiş başarılı bir ressamdır. Eserlerinde sık sık kadın bedenine yer veren ünlü ressamın âşık olduğu kadın modelini de işlediği bilinmektedir. Puzzle resim sevenlerin ayrı bir ilgi ile karşıladığı tabloları, duvar resimleri ve eskizleriyle tanınmaktadır. Ayrıca resimlerinde duyanları en çok şaşırtan özelliklerden biri de bazı tablolarında saf altın kullanması olmuştur.

Belki de birçok yerde karşılaştığınız ama kime ait olduğunu bilmediğiniz tabloların sahibini sizlere tanıtacağız. En sevilen Gustav Klimt tabloları ve ünlü ressamın hayatı sizi büyüleyecek.

Gustav Klimt Kimdir? En Beğenilen Gustav Klimt Tabloları

2/26

Gustav Klimt Kimdir?

Gustav Klimt Kimdir?

Karşılaştığı sıra dışı tabloların altındaki imzayı gördükten sonra Gustav Klimt kimdir diye aratanların sayısı oldukça fazladır. Gustav Klimt eserlerindeki sıra dışı motifler ve temalarla dikkat çeken başarılı bir ressamdır.

3/26

Gustav Klimt Hangi Akım ile Eserlerini Oluşturmuştur?

Gustav Klimt Hangi Akım ile Eserlerini Oluşturmuştur?

Gustav Klimt, sembolizm ve Art Nouveau akımlarından etkilenen başarılı bir ressamdır. Eserlerinde bu akımların etkileri oldukça göze çarpmakta ve sevenlerini etkilemektedir.

4/26

Gustav Klimt Nerelidir?

Gustav Klimt Nerelidir?

Ünlü Ressam Avusturya’nın Baumgarten şehrinde doğmuştur.

5/26

Gustav Klimt Ne Zaman Doğmuştur?

Gustav Klimt Ne Zaman Doğmuştur?

Gustav Klimt 1862 yılında doğmuştur.

6/26

Gustav Klimt'in Ölüm Tarihi

Gustav Klimt’in Ölüm Tarihi

Başarılı ressam 58 yaşında hayata gözlerini yummuştur. Zatürreden öldüğü bilinen Gustav Klimt’in ölüm tarihi 1918’dir.

7/26

Gustav Klimt’in Eserleri

Gustav Klimt’in eserleri, saymakla bitmeyecek kadar fazladır. Eserleri arasında bazıları daha ön plana çıkmış ve ünlü olmuştur. Bunlardan biri de The Kiss tablosudur.

Ünlü ressam Gustav Kilimt’in en sevilen resimlerini ve hikayelerini sizler için derledik.

8/26

Gustav Klimt Öpücük

Gustav Klimt Öpücük

Gustav Klimt’in öpücük tablosu ünlü ressamın en beğenilen tablolarından biridir. Klimt tarafından yapılan bu eserin en önemli özelliği altın varak, gümüş ve platin içeren bir tuval üzerine yapılmasıdır.

Resimde birbirlerini kucaklayan bir çifti tasvir eden ressam, çiftin vücudunu çağdaş Art Nouveau ve Arts and Crafts akımlarından etkilenerek dekor etmiştir.

Ünlü resim şu an Viyana Belvedere’de bulunan Österreichische Galerie Belvedere müzesinde sergilenmektedir.

9/26

Gustav Klimt The Kiss Puzzle

Gustav Klimt The Kiss Puzzle

Ünlü ressamın beğenilen Öpücük eseri sanat severlerin puzzle zevkleriyle birleşmiştir. Birçok sanatçı bu tablonun puzzle versiyonunun birleştirerek evinin duvarlarında kullanmıştır. The Kiss puzzle Gustav Klimt eserleri arasında en çok ilgi bulandır.

10/26

Gustav Klimt Adele Bloch-Bauer    

Gustav Klimt Adele Bloch-Bauer

Gustav Klimt’in altın dönemi olarak bilinen döneminin en önemli ve gösterişli eserlerinden biri de Adele Bloch Bauer olmuştur. Eserde adı geçen Adele ile yakın ilişkiler kurduğu bilinen Klimt, bu tabloda Adele’yi betimlemiştir. Ünlü ressamın altın varak kaplı eserlerinden en gösterişlisi sayılan bu eserde zengin ve güçlü bir kadını tasvir etmeyi amaçlamıştır.

Tabloda kullandığı çeşitli motiflerle etkilendiği akımın izlerini hissettirmiş ve gerçekçi betimlemesi ile de en beğenilen eserlerinden birini oluşturmuştur. Avusturya’nın Mona Lisa tablosu olarak bilinen bu eser ise New York Neue Galerie’de halka açık sergilenmektedir.

11/26

Gustav Klimt, Death and Life

Gustav Klimt, Death and Life

Gustav Klimt Yaşam ve Ölüm tablosu ile anlamlı bir tasvir yapmıştır. Bir tarafta yaşamın her evresi bebeklikten yaşlılığa öbür tarafta ise ölümü temsil eden bir iskelet ile hislerini dışa vurmuştur.

Bu tablo ile Uluslararası Sanat Sergisi’nde birincilik ödülüne layık görülen Gustav, tablosunu ise en önemli figüratif çalışma olarak nitelendirmiştir.

12/26

Gustav Klimt Beethoven Frizi

Gustav Klimt Beethoven Frizi

Ünlü Ressam Gustav Klimt’in, Beethoven’ın 9. Senfonisinin son bölümündeki Neşeye Övgü şiirinden esinlenerek oluşturduğu tablo 3 bölümden oluşmaktadır. Bu bölümler şöyle sıralanmaktadır:

Mutluluğa Duyulan Özlem

Düşman Güçler

Neşeye Övgü

Kendi döneminde çok konuşulan, erotik ve pornografik olarak eleştirilen Beethoven Frizi günümüzde büyük bir hayranlık uyandırmaktadır.

13/26

Gustav Klimt Danae

Gustav Klimt Danae

Ünlü ressamın dikkat çeken eserlerinden biri de Yunan Mitolojisi kahramanlarından Perseus’un kızı Danae’yi betimlediği tablodur.

Babası tarafından bronz bir kuleye kapatılan Danae’nin hikayesini tasvir eden Gustav Klimt, şaşırtıcı ve göz alıcı bir kompozisyonla büyülüyor. Eserde cenin pozisyonunda işlediği Danae’nin çıplak bedeni üzerindeki damlacıklar ise ünlü ressamın Zeus’u betimlemesidir. Klimt, etkilendiği akımın motifleriyle süslediği eserde kadın temasını karşı tarafa etkili bir biçimde hissettirmiştir.

14/26

Gustav Klimt Hayat Ağacı

Gustav Klimt Hayat Ağacı

Gustav Klimt tabloları arasında en beğenilenlerden biri de Hayat Ağacı olmuştur. Ünlü ressam bu eserinde hayatın ilerlemesini ve kadın erkek ilişkilerini betimlemiştir.

Dönen dal motiflerinde hayatın ilerlemesinin ifade edildiği söylenen bu tabloda, dallardaki kıvrımlar ile de hayatın karmaşıklığını betimlemiştir. Ağacın gövdesinde görülen siyah kuşunun ise ölümü tasvir ettiği düşünülmektedir.

Ünlü ressamın bu eseri Avusturya Uygulamalı Sanatlar Müzesi’nde sergilenmektedir.

15/26

Gustav Klimt Judith Holofemes

Gustav Klimt Judith Holofemes

Ünlü ressamın eserlerinden biri olan Judith Holofemes ile de Yahudi Yudit’in halkını Asurlu istilasından kurtarma mücadelesinin etkilerini betimlemiştir.

Yudit’in güzel yüzü, kalkmış kaşları ve baygın bakışları seyircilere doyuma ulaşmış bir eda ile bakmaktadır. Bir kadının hayal dünyasını kusursuz olarak betimleyen eser büyük bir ilgi görmüş ve birçok yerde tablosu bulundurulmuştur.

16/26

Birbirinden güzel Gustav Klimt tabloları ve sıra dışı öykülerini sizin için derledik. Sizin en çok beğendiğiniz tablo hangisi oldu?

17/26

Gustav Klimt Tabloları

18/26

Gustav Klimt Tablosu

19/26

Gustav Klimt Tabloları

20/26

Gustav Klimt Resimleri

21/26

Gustav Klimt Eserleri

22/26

Gustav Klimt Tabloları

23/26

Gustav Klimt Eserleri

24/26


mask

Twitle

Paylaş

Google News

Yorumla

Gustav Klimt Tabloları

25/26

Gustav Klimt Tabloları

26/26

Gustav Klimt Eserleri

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!