featured

Geleneksel Japon Kıyafetleri ve Kimono Çeşitleri!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kimonoların en az 100 çeşidinin olduğunu biliyor muydunuz? Sizlere bu kıyafetlerin bazılarını tanıtacağız. İşte Japon kıyafetleri!

Japon kıyafetleri denince kuşkusuz akla ilk gelen kıyafet Kimono olur, değil mi? Evet, aslında bir bakıma da doğrudur, çünkü Kimono’nun tarihi geçmişine bakıldığında da anlamı kıyafettir. Yaklaşık yüzün üzerinde çeşidi olan kimonolar genellikle ortama göre giyilir. Dışarıda giyilen bir kimono ile davette giyilen bir kimono arasında farklar vardır. Ayrıca her kimono farklı bir anlamda taşır.

Geleneksel Japon Kıyafetleri

2/12

Kimono

Kimono

Kimono ipekten yapılan Japon kıyafetleri arasında bulunmaktadır. İpekten oldukları içinde kimononun kirlenmemesi için kıyafetten önce Nagajuban adlı iç kimono giyilir ve Datejime adındaki kuşaklarla bağlanır.

Bu kıyafetlerin ardından Kimono giyilerek Obi adı verilen kuşak bağlanır. Arzuya göre kadınlar kimonodan sonra Hakama adında bir pantolon giyerler. Tüm kıyafetler giyilince Tabi çorapları ile birlikte terlikler giyilir.

3/12

Uchikake

Uchikake

Uchikake, özel günlerde veya gecelerde giyilen bir kıyafettir ve Japon kıyafetleri arasında bulunur.

4/12

Yukata

Yukata

En sık giyilen Kimono türlerinden biri Yukata adı verilen kıyafetlerdir. Çoğunlukla günlük kıyafettir ya da festival gibi eğlencelerde tercih edilir ve kumaşı pamukludur.

5/12

Tomesode

Tomesode

Tomesode kıyafeti genellikle resmi bir kıyafettir ve sadece evli olanlar giyinirler. Düğün, eğlence ya da çay seremonisi sırasında giyilmesi uygun olan bilir kıyafettir. Japon kıyafetleri arasında önemli bir yeri olan Tomesode de armalar ve el işçiliği ön planladır.

6/12

Hikizuri

Hikizuri

Hikizuri, genellikle sahneye çıkanların ya da geyşaların giyindiği giysilerdir ve kuyruklu uzun japon kıyafetleri olarak bilinir. Kıyafetlerin içerisinde en şık olanlarıdır.

7/12

Komon

Komon

Yine günlük Japon kıyafetleri arasında bulunan Komon, en rahat kıyafetlerdendir. Genellikle çiçekli desenlerden oluşur.

8/12

Hanfu

Hanfu

Hanfu, iki parçadan oluşan kıyafetlerdir. Bu kıyafette, pantolon ve üzerinde ceket bulunmaktadır.

9/12

Erkeklerde Kimono

Erkeklerde Kimono

Erkeklerde kimono geçmiş tarihe göre çok fazla giyilmemektedir. Fakat erkekler genellikle hakama adı verilen pantolonlar ile ceket tarzında bir kıyafet giyinirler.

10/12

Kimono

11/12

Hanfu

12/12

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!