featured

Szondi Kişilik Testi ile Kişiliğinizi Test Edin!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Szondi Kişilik Testi ile Kişiliğinizi Test Edin! Eğer Kişiliğinizi Test Etmeye Hazırsanız, İşte Szondi Kişilik Testi!

20. yüzyılın en ünlü psikiyatrisi Macar Leopold Szondi, hazırladığı görsel imgelerden oluşan bu testle kişilerin bastırılmış duygularıyla birlikte korkularını bulmayı hedeflemiştir. Ayrıca korkuların ve bastırılmış duyguların hangi yollarla ortaya çıktığını keşfetmeyi amaçlamıştır. Fakat Szondi testi, insanlarda bir akıl hastalığı olduğunu ima etmemektedir, aksine yalnızca insanların bastırılmış kişilikleri ile ilgili varsayımda bulunmaktadır. Eğer bu testi yapmaya hazırsanız, işte Szondi kişilik testi!

Szondi Kişilik Testi!

2/10

Öncelikle resimlerden birini seçmeniz gerekiyor ve seçtiğiniz resim sizin varsayım olarak kişiliğinizi belirliyor. Şimdi bir resim seçer misiniz.

3/10

1 Numaralı Resmi Seçtiyseniz

1 Numaralı Resmi Seçtiyseniz

Çocukluğunuzda dominant olan otoriter kişilerle sorunlar yaşamış ve baskı altında kalmış olabilirsiniz. Okul hayatınızda davranışlarından rahatsız olduğunuz bir öğretmeniniz tarafından psikolojik olarak olumsuz etkilenmiş olabilirsiniz. Olgunluk döneminizde tepkisel olarak zayıf birini ezdiğini düşündüğünüz kişilere karşı nefret duygusuna kapılmanızda bu nedenledir.

4/10

2 Numaralı Resmi Seçtiyseniz

2 Numaralı Resmi Seçtiyseniz

Szondi kişilik testi/b> resimlerinden eğer iki numaralı resmi seçtiyseniz, çocukluğunuzun erken dönemlerinde duygularınızın bazılarını bastırmış olma ihtimaliniz oldukça yüksek. Fotoğraflarda daha korkutucu tipler olduğu halde fiziksel açıdan güçlü görünen bu kişiyi seçtiniz. Bu resmi seçmeniz, sizin ve değer verdiğiniz insanların başına gelebilecek tehlikelerden çok çekindiğinizi göstermektedir. İlkokul veya daha önceki bir dönemde çevresine zarar veren öfkeli ve sorunlu bir arkadaşınızdan etkilenmiş olabilirsiniz. Bilinç altınızda bu duygunuzu bastırmış ve kendinizi korumaya almış olabilirsiniz.

5/10

3 Numaralı Resmi Seçtiyseniz

3 Numaralı Resmi Seçtiyseniz

Szondi kişilik testi resimlerinden eğer üç numaralı resmi seçtiyseniz, bu resmin diğerlerine göre bir farkının bulunduğunu da fark etmişsinizdir. Diğer resimlerdeki kişilerden bu resmin tek farkı, kişinin içinden gülmesidir. Bu resmi seçmiş olmanız yaşamınızı ciddiye aldığınızı, verdiğiniz sözlerle sorumluluklarınızı yerine getiren bir kişi olduğunuzu gösterir. Kontrolünüzü kaybetmek ise en büyük korkularınızdan biridir.  İnsanların iki yüzlülük ve riyakarlık yapmasından nefret ediyorsunuz. Çocukluk dönemizde alaycı ve ciddi olmayan birinden çok çekmiş olabilirsiniz. Bu sebeple ciddi birisi olma ihtimaliniz oldukça yüksek.

6/10

4 Numaralı Resmi Seçtiyseniz

4 Numaralı Resmi Seçtiyseniz

Resimlerde yer alan kişilerin içinden en ruhsuz olanı ve en ifadesi olmayanı seçtiniz. Bu resmi seçmiş olmanız şizofreni ve bunun gibi durumlara sahip olan kişilerden çektiğinizi gösteriyor. Çocukluk döneminizde bu tür psikolojik bozukluklar yaşamış birisinden farkında dahi olmadan yetkilenmiş olma ihtimaliniz bulunuyor.

7/10

5 Numaralı Resmi Seçtiyseniz

5 Numaralı Resmi Seçtiyseniz

Szondi kişilik test resimlerinde bu kişiyi seçmeniz sizin ilgi çekmeyi seven, kendini düşünen ve narsis kişilere karşı nefretinizle korkunuzu dışa vurmanız demektir. Üzerine dikkat çekmeye çalışan insanlardan bıktınız değil mi? Ayrıca bu resim bencil insanlardan uzak durma isteğinizin dışa yansımasını da ifade eder.

8/10

6 Numaralı Resmi Seçtiyseniz

6 Numaralı Resmi Seçtiyseniz

Diğer resimlerde yer alan kişilerin arasından bu resmi seçmiş olmanız hem arkadaşlıklarınızda hem de yakın ilişkilerinizde korkulara sahip olduğunuzu ifade eder. Ayrıca güvendiğiniz veya güvenmek istediğiniz kişilerin size ihanet veya kötülük yaptıklarını da gösterir. Bu nedenle hayatınıza birisini alırken kırk kere inceleyerek yaşamınıza dahil ediyor ve bu konuda titiz davranıyorsunuz. Güvendiğiniz insanların sayısı da hayatınızda oldukça az bulunuyor.

9/10

7 Numaralı Resmi Seçtiyseniz

7 Numaralı Resmi Seçtiyseniz

Szondi kişilik testi resimlerinin arasından bu resmi seçmiş olmanız, sizin mantıksız ve düşünmeden iş yapan kişilere karşı olan nefretinizin dışa yansımasını ifade eder. Ailesine çektiren ve çocuklarıyla ilgilenmeyen fakat otoriter bir duruş yaratan kişilere asla saygı duymuyorsunuz. Geçmişte sizin bu konuda bilinç altınızı etkileyen bir figür olabilir. Bu nedenle de kendi kendinize yetmeye çalışıyor ve dışarıdan mümkün olduğunca az yardım alıyorsunuz.

10/10

8 Numaralı Resmi Seçtiyseniz

8 Numaralı Resmi Seçtiyseniz

Böyle bir tipin size göre tehlikeli olmasının sebebi, gençliğinizde veya çocukluğunuzda bu görünüme sahip bir kişinin işlediği suçtan ya da yaptığı bir kötülükten etkilendiğinizi gösterir. Bu nedenle yaşantınızda daha düşünceli olduğunuzdan olgun biri olarak tanınıyorsunuz. Ayrıca çocukça ve olgun olmayan kişilere karşıda mesafenizi koruyorsunuz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!