featured

Kaçırıldı 7 Yıl Boyunca Bir Kutuda Tutuldu: Hayatı Filme Konu Oldu!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İşte Colleen Stan akıllara durgunluk veren hikayesi! Evinden kilometrelerce ötede kaçırıldı ve 7 yıl boyunca bir kutuda esir tutuldu.

Otostop Çekerken Kaçırıldı!

Günümüz teknolojisi sayesinde artık iyi ya da kötü pek çok olaydan haberimiz oluyor. Biri kaçırıldığında bu konu kamuoyuna düştüğü için suçlu kişi ya da kişilerin bulunması da daha rahat oluyor. Bu durum geçmişte daha zordu. İşte, arkadaşının doğum gününe gitmek üzere otostop çekerek Kaliforniya’ya gitmek için yola çıkan Colleen Stan arabasına bindiği kişilerce kaçırılıp tam 7 yıl boyunca bir kutuda tutuldu. Buyurun Stan’ın inanılmaz kaçırılma öyküsü ve sonrasına…

2/13

Otostop Çekti

Otostop Çekti

Colleen Stan 1977 yılının 19 Mayıs günü arkadaşının Kaliforniya’da ki doğum günü partisine gitmek için evden ayrıldı.

Otostop o dönemler de oldukça modaydı ve bir sorun da yaşanmıyordu. Kısa bir süre sonra bir araba bulan Stan arabaya bindi.

3/13

İkinci Bindiği Araba Kabusu Olacaktı

İkinci Bindiği Araba Kabusu Olacaktı

İlk bindiği araba ile güvenli bir şekilde Kaliforniya da bulunan Red Bluff kasabasına ulaşan Stan gideceği yere varmak için yeniden otostop çekti.

Bu kez duran Cameron ve Janice Hooker çifti idi. Bu çift Stan’in kabusu olacaktı, ancak o bundan habersiz bir şekilde arabaya bindi.

4/13

Güven Verdiler

Güven Verdiler

Araba da bir de Hooker çiftinin çocukları vardı. Bir aile olmaları Stan’e güven vermişti.

İstediği partiye gideceğini düşünen Stan’in hiç bir şey düşündüğü gibi olmadı. Çift Kaliforniya yerine arabayı tenha bir bölgeye sürdü. Düşünceleri Stan’i seks kölesi olarak kullanmaktı.

5/13

Ne Olduğunu Anlayamadı

Ne Olduğunu Anlayamadı

Colleen Stan ne olduğunu anlamaya çalışsa da anlam veremiyordu. Saplantılı Hooker çifti kızın ellerini bağlayarak kaçmasına engel oldular ve onu evlerine doğru götürmeye başladılar.

6/13

Fiziksel Saldırıda Bulundular

Fiziksel Saldırıda Bulundular

Hooker çifti eve vardıklarında Stan’ı bu defa evlerinin bodrumuna kitleyip bağladılar. Onu öldürebileceklerine inandırdılar. Stan ellerinden asılmış şekilde dururken Hooker çifti Stan’in altında seks yaptı!

7/13

Kabus Gibi Günler

Kabus Gibi Günler

Tüm bu hastalıklı hareketlerden sonra çift Stan’ı kendi yataklarının aaltında bulunan, tabuta benzer bir kutuya koydular. Her gün 23 saatini bu kutuda geçiren genç kıza günde sadece 1 saat ev işlerini yapmak için izin veriyorlardı. 7 yıl boyunca fiziksel ve psikolojik şiddet ile cinsel saldırı yaşayacağı yıllar böylelikle başlamıştı.

8/13

Efendi Diyeceksin!

Efendi Diyeceksin!

Tutsaklığın üzerinden 7 ay geçtikten sonra Cameron Stan’a “bana efendi diyeceksin, ben senin sahibim” diyerek ona bir köle sözleşmesi imzalattı.

9/13

Daha Çok Manipüle Etti

Daha Çok Manipüle Etti

Bu anlaşmadan sonra Cameron Colleen’i daha çok manipüle ederek onu “the company” isimli kötü bir örgütün üyesi olduğuna ikna etti.

2009 yılında röportaj veren Colleen şunları söyledi;

“The Company adlı çok güçlü bir uluslararası organizasyona ait olduğumuzu söyledi. Mafya benzeri bir örgüttü bu. Eğer kaçarsam ne olursa olsun beni bulacaklarını söyledi. Beni yakaladıklarında ise beni çarmıha gereceklerini ve günlerce orada bırakacaklarını söyledi. Psikolojik olarak son derece yıpranmıştım ve ona inandım. Sözleşmeyi imzaladıktan sonra, evlerini temizlemek için günde bir saat kutudan çıkmama izin verildi.”

10/13

Daha Çok Özgürlük

Daha Çok Özgürlük

Bu anlaşmadan sonra Cameron Colleen’e daha çok özgürlük tanıdı. Artık bahçeye çıkabiliyor, yürüyüş yapabiliyordu. Tüm bunlara rağmen Colleen the company’den öyle korkmuştu ki ne kaçabiliyor ne de yetkilileri uyarabiliyordu.

Bu süre içinde ailesini de ziyaret eden Colleen onları da bir tarikatın parçası olduğuna inandırmış, bir sonra ki ziyaretini Cameron ile gerçekleştirerek sevgilisi olarak tanıtmıştı.

11/13

Karısı Karşı Çıktı

Karısı Karşı Çıktı

Cameron bu ziyaretten sonra fazlasına izin vermeyerek Stan’i 3 yıl boyunca yine aynı kutuda esir tuttu. Bu sırada Hooker eşi Janice’e Colleen’i ikinci eş olarak alacağını söyleyince Janice bunu kabul etmedi ve Calleen’e the company’nin bir üyesi olmadığını, bu korkudan kurtulması gerektiğini söyledi.

12/13

Yetkililere Koştu

Yetkililere Koştu

Bunu öğrenip korkularından sıyrılan Colleen, bulduğu ilk fırsatta polise giderek olanları anlattı. En sonunda Hooker 1984 yılında yakalanarak birçok saldırı ve cinsel taciz suçundan mahkum edildi.

13/13

104 Yıl Hapis

104 Yıl Hapis

Hooker 104 yıl hapis cezasına çaptırıldı. Eşi Janice ise 15 yaşından beri cinsel tacize uğradığını ve fiziksel şiddet gördüğünü polise anlatarak dokunulmazlık aldı. 35 yıldır hapiste olan Hooker’ın 2021 de şartlı tahliye ihtimali var.

Colleen Stan’in akıllara durgunluk veren hikayesi The Girl İn The Box isimli bir filme de konu oldu.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!