featured

Burada Hastalık yok! Sadece Yaşlılık Sebebiyle Ölüyorlar!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İtalya’nın bir kasabası olan Roseto da insanlar sadece yaşlılık sebebiyle ölüyorlar. Yaşam felsefeleri ise çok farklı. İşte, detaylar!

Modern Dünyadan İzole Yaşıyorlar

Modern ve teknolojik dünyanın getirileri elbette ki çoğu zaman hayatımızı kolaylaştıryor. Ancak aynı zamanda stresi arttırarak sağlıksız bir yaşam sürmemize neden oluyor. Modern dünyanın insanları hep daha iyiye ulaşmak adına kendilerini yoğun stres altında buluyor ve haliyle hastalıklar da artıyor. İtalya da bulunan Roseto kasabasında insanlar yalnızca yaşlılıktan ölüyorlar. Mutlu, huzurlu, dertsiz, tasasız bir hayatı kim istemez ki? İşte, bu kasaba da yaşayan halk tüm bunlara sahip. Hal böyle olunca da yalnızca ecelleri geldiğinde ölüyorlar. Bakın bakalım Roseto kasabası sakinlerinin nasıl bir hayatı varmış. Haydi, başlayalım!

2/10

Sürdürülebilir Yaşam

Sürdürülebilir Yaşam

Roseto halkının uzun ve mutlu yaşamasının altında aslında bir sır var. Bu sır, kendilerini modern dünyadan izole ederek herkese sürdürülebilir yaşam sunmak. Bunu her ne kadar bilinçli olarak yapıyorlar gibi görünse de aslında bu kasabanın bir özelliği.

3/10

Roseto Etkisi

Roseto Etkisi

Bu kasaba literatüre d yeni bir terim katmış “Rosero Etkisi”.

İşte bu terim adını bu kasabadan alıyor. Bu terime de bu ismi Dr. Wolf ve Dr. Bruhn veriyor.

4/10

Dış Dünyadan Uzakta

Dış Dünyadan Uzakta

Bu kasabanın insanları yıllarca kendini modern dünya da uzakta tutmayı başardı. 1882 de ise işsizlik sorunu ile beraber 11 kişi kasabadan ayrılarak Pennsylvania’a gitti.

5/10

Amerika'ya Göç

Amerika’ya Göç

işsizlik her geçen gün artınca Roseto halkı hızla Amerika’ya göç etmeye başladı. Amerika da yaşayan Rosetolular sayısı her geçen gün hızla artıyordu.

6/10

Yeni Coğrafya

Yeni Coğrafya

Rosetolular taşındıkları yere New İtaly adını verseler de çok kısa bir süre sonra bu yerin adı da Roseto oldu. Kasaba halkının çoğu okuma yazma bilmese de Amerika’ya yerleştikten sonra yeni işler kurdular ve binalar inşa ettiler.

7/10

Hiç Hasta Olmadılar

Hiç Hasta Olmadılar

Doktor Wolf, Tıp Derneği Konferansında Rosetolulara ait ilginç bir gerçekle yüz yüze geldi. Konferans da konuştuğu bir doktor 17

yıllık mesleki hayatında Rosetodan hiç hasta gelmediğini söyledi. Bu durum oldukça ilginçti. Ne de olsa özellikle kalp hastalıkları Amerika da oldukça yaygındı. Peki Rosetolular nasıl olur da hiç hasta olmazlardı?

8/10

Araştırmalara Konu Oldular

Araştırmalara Konu Oldular

Bu bilginin üzerine doktorlar kasaba halkının sırrını araştırmaya başladılar. Önce sağlıklı beslendikleri için oldukça sağlıklı oldukları düşünüldü. Ancak gerçek sonradan ortaya çıktı. İşin gerçeği Amerikalılardan bile sağlıksız beslenmeleriydi.

9/10

Sır Ortaya Çıkıyordu

Sır Ortaya Çıkıyordu

Dr.Wolf araştırmalarına devam ediyordu. Bir gün yaptığı bir yürüyüş esnasında Roseto halkını gözlemledi. Bu kasabanın insanları birbirleri ile inanılmaz bir nezaket içerisinde yaşıyorlardı. Kendilerini dış dünyadan izole etmişlerdi ve geleneklere bağlı yaşıyorlardı.

10/10

Stresten Uzakta

Stresten Uzakta

Modern dünyadan kendilerini adeta izole eden halk, değer yargıları hiç bozulmadan, teknolojiden ve yeni dünyadan uzakta yaşıyorlardı. Sırf bunlardan ötürü mutlu ve uzun yaşıyorlar, hastanenin kapısından geçmiyorlardı.

Şimdilerde ise bu köy ziyaretçi akınına uğruyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!