featured

Ölülerini Her yıl Mezardan Çıkarıp Sigara İçiriyorlar!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ölülerini her yıl mezardan çıkarıp sigara içiriyorlar! Gelenek ve görenekler yalnızca ülkemize ait değil. Her ülkenin kendine ait gelenekleri var. Ancak bazı gelenekler akla ziyan gelebiliyor. Şimdi sizi o enteresan adetlerden biriyle buluşturacağız!

Ölüleri Mezardan Çıkartıyorlar!

Endonezya da yaşayan Toraja kabilesinin duyanın yüzünü ekşiten bir adeti var: Her yıl  temmuz ve ağustos ayları arasında ölülerini mezardan çıkartarak sigara içirmeleri, yeni kıyafetler giydirmeleri ve hatta yemek yedirmeleri. Size de oldukça garip geldi öyle değil mi? E, ne de olsa herkesin adeti kendine… Haydi buyurun bu ilginç ritüelin detaylarına!

2/12

Şans Getirdiğine İnanıyorlar

Şans Getirdiğine İnanıyorlar

Her ülkenin inancı kendine. İnanç sistemi genel olarak yıkılmaz bir sistem. Toraja Kabilesi’nin inancı da her sene ölülerini mezardan çıkarmak.

3/12

Yeni Kıyafetler Giydiriyorlar

Yeni Kıyafetler Giydiriyorlar

Toraja kabilesi’nin vatandaşları her sene ölüleri yerinden çıkartıp yeni kıyafetler giydirmenin şans getireceğine inanıyorlar.

4/12

Bakımlarını Yapıyorlar

Bakımlarını Yapıyorlar

Büyük bir dikkatle yerlerinden çıkardıkları ölü yakınlarının önce bakımlarını yapıyorlar ardından fotoğraf çekilip bu anı ölümsüzleştiriyorlar!

5/12

2 Milyon Üyesi Bulunuyor

2 Milyon Üyesi Bulunuyor

Bu enteresan adetlere sahip kabilenin tamı tamına 2 milyon üyesi bulunuyor. Kabile deyince oldukça küçük bir topluluk sanmıştınız öyle değil mi?

6/12

Ölülerin Ruhlarının Evde Kaldığına İnanıyorlar

Ölülerin Ruhlarının Evde Kaldığına İnanıyorlar

Bu kabilenin üyeleri ölülerin ruhlarının evde kaldığına inanıyorlar. Ölüleri mezardan çıkardıktan sonra yemek yedirip su içiyorlar ve yaşarken sigara içen ölülere sigara içiriyorlar.

7/12

Birkaç Hafta Bekletiliyorlar

Birkaç Hafta Bekletiliyorlar

Ölüler mezarlarından çıkarıldıktan sonra birkaç hafta boyunca yeni kıyafetleri ile birkaç hafta bekletiliyor. Bu arada ölen kişinin yakınları ölü kişi ile sohbet ediyorlar. Ardından mezarlarına geri konuluyorlar.

8/12

Belli Zamanlar da Yapılıyor

Belli Zamanlar da Yapılıyor

Toraja halkı bu geleneği her sene temmuz ve ağustos ayında tekrarlıyorlar. Bunu yapmanın uğur getireceğine inanıyorlar ve bu işi çok ciddiye alıyorlar.

9/12

Bunu Yapmak Halk İçin Çok Önemli

Bunu Yapmak Halk İçin Çok Önemli

Bu gelenek artık bir ritüel haline gelmiş durumda. Halk bu durumu oldukça ciddiye alarak gerçekleştiriyor.

10/12

Büyük Bir Keyifle Sigara İçiriyorlar

Büyük Bir Keyifle Sigara İçiriyorlar

Toraja halkı ölen yakınları unutmuyorlar. Onlar için yaşarken sigara içen yakınlarına yılda bir kere de olsa sigara içirmek oldukça önemli.

11/12

Garip Bulanlar Var

Garip Bulanlar Var

Her ülkenin geleneği kendine de olsa bu geleneği “garip” olarak değerlendirenler de var. Kimi kişilere göre artık iskelete dönmüş ölü insanları yerlerinden çıkarmak oldukça saçma.

Ya siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

12/12

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!