featured

Çocuklar İçin Yüzmenin Faydaları Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zinde bir vücut, mutlu ve sağlıklı bir beden için çocuğunuza yüzme öğretmelisiniz. İşte, çocuklar için yüzmenin faydaları ve detayları…

Günümüzde yenidoğan bebeklik döneminden başlamak üzere çocuklarımıza öğretmeye çalıştığımız yüzmenin faydaları nelerdir? Tüm dünyaca kabul görmüş önemli spor dallarından biri olan yüzme insan vücuduna neler katar? Mutluluk hormonu salgıladığı bilinen yüzme, hangi yönleri ile faydalı bulunmaktadır?

Günümüzde pek çok eğitim kurumunda ve gündüz bakım evinde yüzme kursu verilmektedir. Bu da çocuklarımız için yüzme sporunun ne kadar faydalı ve gerekli olduğunun bir göstergesidir. Geçtiğimiz yıllarda eğitim kurumu seçerken yabancı dil kalitesini değerlendiren aileler, şimdilerde yüzme eğitimi veren kreşler arasından tercihte bulunmaktadır. Siz de bu sağlığa faydalı sporun  mucizevi etkilerini öğrenmek istiyorsanız, fotoğraflarla çocuklar için yüzmenin faydaları ile tanışma vaktiniz gelmiş demektir.

2/11

Sağlıklı Bir Vücut İçin Düzenli Yüzmek Şart

Sağlıklı Bir Vücut İçin Düzenli Yüzmek Şart

Yüzme, ritmik ve eklem bazlı bir spor dalı olduğu için vücudun endorfin salgılamasını sağlar. Tıpkı bir koşucu gibi endorfin seviyesini yükselten bu spor ile zinde bir vücuda sahip olmak çok kolay. Endorfinin sağladığı mutluluk ise cabası! Tek yapmanız gereken, çocuğunuzu olabildiğince erken yaşta yüzme sporu ile tanıştırmak ve düzenli olarak yüzmesini sağlamak.

3/11

Yüzmek Vücuttaki Kötü Enerjiyi Atmayı Sağlar

Yüzmek Vücuttaki Kötü Enerjiyi Atmayı Sağlar

Eğer çocuğunuzun son dönemde stresli ya da enerjisi düşmüş olarak görüyorsanız, çocuğunuzun yüzme zamanı gelmiş demektir. Yüzmenin faydaları arasında önemli bir yere sahip olan gevşeme etkisi ile insan vücudundaki kötü enerji atılır. Ayrıca yüzerken ritmik nefes alındığı için çocuğunuzun vücudundaki kasılmalar ve rahatsızlık hissi de kaybolacaktır.

4/11

Huzurlu Çocuklar İçin Yüzme Şart

Huzurlu Çocuklar İçin Yüzme Şart

Çocuğunuz, suyun içerisinde kendisini bir balık gibi özgür hissedeceği bu özel anlarda, yüzmenin faydaları arasındaki huzur vericiliği tadabilecektir. Yalnızca su ve kendisinin olduğu bu özel sporda çocuğunuz iç sesini dinleyerek dışarıdaki uyarıcılardan soyutlanma şansı bulacaktır. Bu da çocuğunuzu rahatlamış ve stresten arınmış hale getirecektir.

5/11

Çocuklar İçin Yüzmenin Faydaları : Beyni Stresten Korur

Çocuklar İçin Yüzmenin Faydaları : Beyni Stresten Korur

Birçok kronik hastalığın temelinde stres ve üzüntü yer almaktadır. Stresli bir evde yaşamak kadar kişisel olarak stresli bir süreçten geçiyor olmak da çocuğunuzun kişiliğini olumsuz yönde etkileyecektir. Sağlıklı bir iletişim sağlanan aile ortamlarında yaşayan çocuklar da günümüz okul – ev – dersler – internet dörtlüsünün arasında kendisini stresli hissedebilmektedir. Yüzme sporu ile küçük yaşlarda tanışan çocuğunuz, yüzmenin hipokampal nöron sürecinde beynini olumsuz yönde etkilemesine engel olabilecektir.

6/11

En Sağlıklı Egzersiz Olan Yüzmenin Faydaları

En Sağlıklı Egzersiz Olan Yüzmenin Faydaları

Çocuğunuzun eklemlerinin aktif bir şekilde çalışmasını sağlayan yüzme ile mükemmel bir egzersiz deneyimi ortaya çıkacaktır. Erken çocukluk döneminde başlayan düzenli spor ile çocuklarınızn vücudu çok daha sağlıklı olacaktır. Spor ile zinde tuttuğunuz çocuğunuzun bedenini, aynı zamanda dengeli ve sağlıklı beslenme ile de desteklemeyi unutmayın.

7/11

Bebeklerde Yüzmenin Faydaları

Bebeklerde Yüzmenin Faydaları

Kasların sıklıkla kasılarak gevşemesini sağlayan yüzme becerisi, bebeklik döneminde kazanıldığında, çok daha kolay öğrenilmektedir. Hatta yapılan araştırmalar, bebeklerin doğarken yüzme bildiklerini ortaya koymaktadır. Bu noktada bebekler için yüzme eğitimi veren Spa merkezlerinden birini tercih edebilirsiniz.

8/11

Özgüveni Yüksek Bireyler İçin Yüzme Sporu

Özgüveni Yüksek Bireyler İçin Yüzme Sporu

Yüzme sporu çocuğunuzun kendisine olan güvenini artırmaktadır. Yapılan araştırmalar, bebeklikten itibaren geliştirilen yüzme becerisinin çocuğun kendisine olan güvenini pekiştirdiğini ortaya koymaktadır.

9/11

İştah Açıcı Bir Spor Yüzmenin Faydaları

İştah Açıcı Bir Spor Yüzmenin Faydaları

Birçok anne ve baba çocuklarının erken çocukluk döneminde yemek yeme alışkanlığında problemler olduğundan yakınmaktadır. Yüzmenin faydaları arasında bir diğer önemli olanı ise iştah açıcı olmasıdır. Çok fazla kalori ve enerji harcayan çocukların iştahları açılır.

10/11

Yüzme Mutlu Bir Spordur

Yüzme Mutlu Bir Spordur

Yüzme, hem enerjik hem de çok eğlenceli bir spordur. Çocuğunuz spor yaparken hem sağlıklı hem de mutlu olsun istiyorsanız, yüzme ile ilgilenip ilgilenmediğini sormalısınız.

11/11

Uyku Düzenleyici Bir Spor

Uyku Düzenleyici Bir Spor

Yüzme sporu aynı zamanda uyku düzenini düzenlemenizde fayda sağlar. Çocuğunuz sık sık uyanıyor ya da uzun süre uyumuyorsa, onu hem yoracak hem de sakinleştirecek bir spora, yüzmeye başvurabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!