featured

Nazi İşgali Sonrasında Fransa'nın Kadınlara Yaptığı İşkence

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransa, Nazi işgali sonrasında Almanlar ile işbirliği yaptığını düşündükleri Fransız kadınlarını sokaklarda çıplak dolaştırdı, saçlarını tıraş etti…

Naziler tarafından işgale uğrayan Fransa, Nazi işgali sonrasında kadınlara yaptığı işkence ile biliniyor. İkinci Dünya Savaşı’nın sona ermesiyle pek çok Fransız ve özellikle de Fransız kadınlar, Almanya ile işbirliği yapmakla suçlandı.

Bu nedenle de oldukça aşağılayıcı intikamlar alındı. Nazi işgali sonrasında Nazilerle işbirliği yaptığı düşünülen Fransız kadınlarının başları, halka açık yerlerde tıraş edildi, çıplak halde sokaklarda dolaştırıldı. İşte, Nazi işgali sonrasında Fransa’nın kadınlara yaptığı işkence…

Nazi İşgali Sonrasında FRansa Toplumsal Arınma Sürecine Girdi

Nazi İşgali Sonrasında FRansa Toplumsal Arınma Sürecine Girdi

İkinci dnya Savaşı zamanlarında Nazi işgaline uğrayan Fransa, savaşın sonunda toplumsal bir arınma sürecine girdi. Bu süreçte, Nazi işgali sıralarında Nazilerle işbirliği yapığı düşünülen kişiler teker teker cezalandırılıyordu.

Toplumsal Arınma Sürecinde Fransa'da 10.500 Kişi İdam Edildi

Toplumsal Arınma Sürecinde Fransa’da 10.500 Kişi İdam Edildi

nazi işgali sonrasında savaşın bitmesiyle Fransa’da başlayan toplumsal arınma sürecinde 10.500 kişi idam edildi. Bu dönemde en ağır faturalardan biri de fransız kadınlara kesildi. Çünkü Nazilerle cinsel birliktelik yaşayan kadınlar da cezalandırıldı. Bunun en kötü yanı ise; pek çok kadının savaş esnasında tecavüze uğraması ve buna rağmen Fransa tarafından cezaya layık görülmesiydi.

Ceza Olarak Anneler, Bebeklerinden Ayrıldı

Ceza Olarak Anneler, Bebeklerinden Ayrıldı

Bu dönemde Fransız kadınların yaşadıkları bir hayli zordu. Özellikle de bu durum, bebeği olan kadınlar için daha da zordu. Çünkü anneler, ceza olarak bebeklerinden de ayrı tutuluyorlardı; annelerin elinden bebekleri alınıyordu.

Kadınların Kafası, Meydanlarda Tıraş Ediliyordu

Kadınların Kafası, Meydanlarda Tıraş Ediliyordu

Bu dönemde kadınlara verilen en yaygın ceza; onların kafasını tıraş etmekti. Böylelikle kadınların feminenlikleri ellerinden alınıyoordu. Yapılan tıraş da sembolik hale gelmiş meydanlarda, bir organizasyonla, söz konusu kadınları rencide edecek şekilde yapılıyordu.

Fransız Kadınlar Çırılçıplak Teşhir Ediliyordu

Fransız Kadınlar Çırılçıplak Teşhir Ediliyordu

Suçlu olduğuna inanılan Fransız kadınların sadece saçları kazıtılmıyor, bu uygulamanın yanı sıra Nazi’nin sembolü gamalı haç sembolüye de cezalandırılıyordu. Alınlarına gamalı haç çizilen kadınlar ayrıca sokaklarda çırılçıplak teşhir ediliyordu.

40 bin Fransız Kadın Cezalandırıldı

40 bin Fransız Kadın Cezalandırıldı

İkinci Dünya Savaşı sonrasında 1944 ve 1945 yıları arasında Fransa’da 20 bin ile 40 bin kadının saçları kazıtıldı; cezalandırıldı.

Nazi İşbirlikçisi Fransız Kadınlar Vatan Hainiydi

Nazi İşbirlikçisi Fransız Kadınlar Vatan Hainiydi

Bu kadınların istisnasız olarak hepsi, halkın ve hükümetin gözünde birer vatan haini ve Nazi işbirlikçisiydi. Hiç bir kadının Naziler tarafından zorla tecevüz edilmiş olmasının hiç bir önemi yoktu.

Fransa'da Hala Tartışma Konusu

Fransa’da Hala Tartışma Konusu

Kadınlara bu cezalar verilirken, onların Nazilerle duygusal bir ilişki mi yaşaığı yoksatecavüze mi maruz kaldığı hiç önem taşımıyordu. Günümüzde de bu uygulamanın faşist bir uygulama olup olmadığı hala tartışma konusu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!