featured

Karşınızdaki Kişinin Cahil Olduğunu Nasıl Anlarsınız? İşte Cahil İnsanların 10 Belirgin Özelliği!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karşınızdaki kişinin cahil olduğunu nasıl anlarsınız? Kime sorsanız kendisini zeki, akılcı ve kültürlü olarak tanımlar. Ancak bazı kişilerin bilgisizliğine rağmen kendini bilgin sanması, egosu ve sinir bozucu tavırları kabul edilemezdir. Yaşamınızın her anında karşınıza çıkabilecek bu kişilerden uzak durmak sizin lehinize olacaktır. Peki toplumda bu kişileri nasıl ayırt edebilir ve uzak durabilirsiniz. İşte yanıtları…

2/11

Tabi ki Her Şeyi Bildiğini Sanırlar

Tabi ki Her Şeyi Bildiğini Sanırlar

Cahil insanın en belirgin özelliği her şeyi kendisinin bildiğini sanmasıdır. Ona göre o ne dese doğrudur veya doğru kabul edilmelidir. Bu durum özellikle bu kişilerle vakit geçirmek zorunda kalanlar için çekilmez bir durumdur. Onlar ile sözlü tartışmaya girmemek için maksimum sabır gerekecektir.

3/11

Menfaat Denildiğinde Onlar En Ön Sırada Yer Alır!

Menfaat Denildiğinde Onlar En Ön Sırada Yer Alır!

Cahil insanlar menfaatleri doğrultusunda yaşamayı sever. Çünkü menfaatleri doğrultusunda kaybedebileceklerine değil, kazanacaklarına odaklanırlar. Bu bazen onların gururunu, onurunu hatta karakterini kaybetmelerine neden olabilir. Ancak cahil insanlar bunları kaybettiğini asla önemsemez.

4/11

Sürekli Bir Şeyi Savunma İhtiyacı Duyarlar

Sürekli Bir Şeyi Savunma İhtiyacı Duyarlar

Eğer yakınlarınızda cahil insanlar varsa o halde yaşam adeta bir azaba dönüşecektir. Çünkü bu insanlar kendileri söz konusu olduğunda her şeyi savunmayı bilirler. Bir suçları mı var savunurlar, bir hareketine mi kızdınız savunurlar. Onların kendilerini haklı çıkarmak için yapamayacağı bir şey yoktur. Buda sizin hayattan soğumanıza, yaşadığınız hayatın tadına varamamanıza neden olur.

5/11

Egoları Yüzünden Yaşadığınıza Pişman Ederler

Egoları Yüzünden Yaşadığınıza Pişman Ederler

Cahil insanlar kendilerini fazlasıyla kültürlü ve bilgin hissettiklerinden son derece egoludur. Öyle ki, kendilerini övmeye başladıklarında asla susmazlar. Bu durum yakınları için ızdırap dolu anlardan ibarettir. Hemen hepsi bu övgüler ve bencilik karşısında yaşadığına pişman olur.

6/11

Dünyanın Yalnızca Kendisi İçin Olduğunu Düşünürler

Dünyanın Yalnızca Kendisi İçin Olduğunu Düşünürler

Cahil insanlar dünyanın yalnızca kendileri için olduğunu düşünürler. Öyle ki kedilerin, köpeklerin, kuşların hatta ve hatta diğer insanların varlığını önemsemezler. Öylesine ben merkezli bireylerdir ki, onlara empatiyi öğretmek fazlasıyla zordur. Bencillikleri yüzünden birçok insanın kötü evlilikler yapmasına ya da kötü bir evlat yetiştirdim düşüncesine kapılmasına neden olabileceklerdir.

7/11

Değişime Kapalıdırlar

Değişime Kapalıdırlar

Cahil insanlar değişime kapalıdır. Onlara teklif edilebilecek en son şey değişim olabilecektir. Onların karakteri ile ilgili bir huyunu değiştirmesini istediğinizde bunun böyle olduğunu asla kabullenmezler. Kabullenmeyecekleri içinde bu huylarını değiştirme ihtiyacı duymazlar. Onlar için yalnızca karakterlerini değil fiziği görünümlerini bile değiştirmesi oldukça güçtür.

8/11

Sizin Ne Yaptığınız, Ne ile İlgilendiğiniz Onun Umrunda Bile Değildir!

Sizin Ne Yaptığınız, Ne ile İlgilendiğiniz Onun Umrunda Bile Değildir!

Cahil insanlar karşısındaki kişinin ne ya da kim olduğu ile asla ilgilenmezler. Küçümsemeyi sevdikleri için yanlarında yalnızca güçlü kişiler bulundurmayı severler. Ancak onlar ne yapar, ne ister ya da nelere önem verir bunların hiçbirini bilmek istemezler. Bir ortamda bir araya geldiğinizde size sürekli kendi yapmak istediklerini, hayallerini anlatır da dururlar. Ancak size asla ve asla geleceğe dair sorular – sormazlar.

9/11

Çok Konuşurlar, Az Düşünürler

Çok Konuşurlar, Az Düşünürler

Cahil insanların hemen hepsinin ilk repliği ‘’Aa ben bunu düşünemedim’’ cümlesidir. Bunun nedeni ise çok düşünmek yerine çok konuşmalarıdır. Bu denli çok konuştukları için bir zaman sonra mantıksız konuştuğunu anlamanız hiçte zor olmayacaktır.

10/11

Bilgisi Olmadan Sürekli Din ve Milliyetçilik Sömürüleri Yaparlar!

Bilgisi Olmadan Sürekli Din ve Milliyetçilik Sömürüleri Yaparlar!

Dini ve milli değerleri özümsemediği halde onlar için din ve milliyetçilik gösterişi hat safhadadır. Kendileri sürekli dindar ve milliyetçi olarak tanımlarlar. Ancak din ve milliyetçilik konusunda pek çok falso verdiklerini de görebilmeniz mümkündür. Bu kişiler, cahilliklerini örtbas edebilmek için bu yola başvurmaktadır.

11/11

Kendi Düşüncelerini Size Dayatmak İsterler

Kendi Düşüncelerini Size Dayatmak İsterler

Onlardan illallah edeceğiniz bir diğer konu ise kendi düşüncelerini size dayatmak istemeleri olacaktır. Kendilerini üstün gören bu kişiler Egoları gereği daima kendilerini haklı görür. Bu nedenle ona biat edecek kişilerin yanında bulunmalarını ister. Siz farklı bir şeyi savunuyor olsanız da onlar için bunun bir önemi yoktur. Çünkü sizi bıktıra bıktıra kendi düşüncesine empoze edebilmeyi başarabileceklerdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!