featured

İşte, İrlanda'yı Kıskanmamız için 15 Sebep!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İşte, İrlanda’yı Kıskanmamız için 15 Sebep!

Dünya bizi kıskanıyor dese haklı olabilecek bir ülke; İrlanda. İşte, küçük bir ada ülkesi İrlanda’nın kıskanılası 15 özelliği…

Son yıllarda “Dünya bizi kıskanıyor” cümlesini sık sık duyuyoruz. Özellikle tatil yapmaya Türkiye’ye gelen, Euro/Dolar kazanıp TL harcayan gurbetçilerimiz sağolsun, her sokak röportajında ne kadar kıskanılası (!) bir ülke olduğumuzu sıklıkla dile getiriyor. Bunu bir kenara bırakıp gerçek hayata dönünce, kıskanılası ülkeler arasında İrlanda olduğunu görüyoruz. İşte, İrlanda’yı kıskanmamız için yeterli olan 15 sebep!

Avrupa'nın En Güvenli Ülkesi İrlanda

Avrupa’nın En Güvenli Ülkesi İrlanda

Yapılan araştırmalara göre; insanların kendisini en çok güvende hissettiği ülke; İrlanda. İrlanda sokaklarında kendinizi güvende hissederek rahatça dolaşabilirsiniz. Orada kimse, kimseye “o saatte orada ne işi varmış” demiyor.

Milli Gelir Konusunda Arşa Çıkmış

Milli Gelir Konusunda Arşa Çıkmış

İrlanda milli gelir konusunda gerçekten çok iyi. Çünkü burada kişi başına düşen milli gelir tam olarak 65 bin Euro.

İrlanda’da  Vergi Oranı Sadece %12

İrlanda’da  Vergi Oranı Sadece %12

Her ülke vatandaşını yakından ilgilendiren konu; vergi. İnsanların yaşam standardını yakından ilgilendiren vergi oranı İrlanda’da sadece yüzde 12. Bu düşük vergi oranı İrlanda’da %12 iken diğer Avrupa ülkelerinin çoğunda yüzde 19.

Dünyanın Önde Gelen Şirketlerinin Merkezi Burada ve İş İmkanı Çok Fazla

Dünyanın Önde Gelen Şirketlerinin Merkezi Burada ve İş İmkanı Çok Fazla

İrlanda’da vergilerin düşük olmasından dolayı dünya devi şirketlerin büyük bir çoğunluğunun merkezi burada. Böylelikle iş imkanları da oldukça fazla.

Asgari Ücret 1650 Euro

Asgari Ücret 1650 Euro

İrlanda’da asgari ücret 1650 Euro. En düşük maaşın 1650 Euro olduğu bu ülkede diğer mesleklere bakıldığında ortalama olarak maaşların 2350 Euro olduğu görülüyor. Ayrıca burada asgari ücret kazanan sayısı az olsa da çok rahat geçinebiliyor.

Ülkemizde dolar ve avro aldı başını gitti ancak Euro’yu 11 TL’yi geçmesine rağmen 11 TL’den hesaplasak, İrlanda’nın asgari ücreti, 18 bin 150 TL’ye tekabül ediyor.!

Edebiyat Dünyasının Ünlü İsimleri İrlanda'dan Çıkmış

Edebiyat Dünyasının Ünlü İsimleri İrlanda’dan Çıkmış

Samuel Beckett’ten James Joyce’a, Oscar Wilde’den edebiyat dünyasının ünlü ismine kadar pek çok kişi İrlanda’dan çıkmış.

Tam 11 Tane Nobel Ödülü Var

Tam 11 Tane Nobel Ödülü Var

Edebiyat dünyasının pek çok isminin çıktığı İrlanda aynı zamanda 11 Nobel Ödülü’ne sahip. Nobel ödüllerinin çoğunluğunu ise edebiyat kategorisi oluşturuyor.

Küçük Bir Ada Ülkesi Ancak Binden Fazla Barı Var

Küçük Bir Ada Ülkesi Ancak Binden Fazla Barı Var

İrlanda aslında küçük bir ada ülkesi. Küçük bir ada olmasına rağmen binden fazla barı bulunuyor. Hatta 900 yıl önceye ait dünyanın en eski barı da İrlanda’da bulunuyor.

Nüfus Artış Hızı Yoğun Değil

Nüfus Artış Hızı Yoğun Değil

Dünyanın kıskandığı (!), geçinmenin bile giderek çok daha zor hale geldiği Türkiye’de 3’er 5’er çocuk yapma tavsiyesi verilirken İrlanda’da nüfus artış hızı yoğun değil. Bu ülkede nüfus artış hızı yılda yalnızca 43 bin. Bu da ülkenin genel refahının artmasında oldukça etkili.

Tüm cinsel yönelimlerin resmi olarak evlilikleri Yasal

Tüm cinsel yönelimlerin resmi olarak evlilikleri Yasal

Kadına karşı şiddetin önüne geçmeyi hedefleyen İstanbul Sözleşmesi’nin tartışıldığı bugünlerde İrlanda’da insanlar başkalarının hayatlarına burnunu sokmuyor. ülkede tüm cinsel yönelimlerin resmi olarak evlilikleri serbest.

İrlanda'da Hiç Yılan Yok!

İrlanda’da Hiç Yılan Yok!

İrlanda’da hiç kimse yılan korkusu yaşamıyor çünkü İrlanda’da hiç yılan yok. Rivayet odur ki; Aziz Saint Patrick’in tüm yılanları buradan uzaklaştırmış.

Eurovision'da Oldukça Başarılılar

Eurovision’da Oldukça Başarılılar

Son yıllarda güzel olan her şeyden koştuğumuz gibi uluslararası müzik yarışması Eurovision’dan da koptuk. İrlanda ise defalarca Eurovision’da başarı sağlamış bir ülke. Tam 7 kez Eurovision kazanmışlığı var.

En Kaliteli Et ve Süt Ürünleri İrlanda’da

En Kaliteli Et ve Süt Ürünleri İrlanda’da

Bir zamanlar biz de tarım ve hayvancılığın temel geçim kaynağı olduğu bir ülkeydik ama nasıl olduysa yurtdışından kırmızı et ve süt ürünleri ithal etmeye başladık. Buna rağmen dünya bizi kıskanıyor… Bizde durum böyleyken İrlanda, yağmurlu havası ve doğal otlatması sayesinde dünyanın en kaliteli et ve süt ürünlerine sahip.

İşsizlik Oranı Düşük

İşsizlik Oranı Düşük

Vergi oranı düşük, asgari ücret yüksek ve kişi başına düşen milli gelirin 65 bin Euro olduğu İrlanda’da doğal olarak işsizlik oranı da düşük. 2019’da 4.95 olan işsizlik oranı pandemi nedeniyle 6’ya kadar çıkmış. Ancak bu oran giderek düşmeye devam ediyor.

İrlanda Genelinde Golf Yaygın Bir Spor Dalı

İrlanda Genelinde Golf Yaygın Bir Spor Dalı

Bilindiği üzere golf, Türkiye’de zengin sporu olarak görülüyor. İrlanda’da ise herkes, istediği zaman golf sporuyla ilgilenebilir. Çünkü burada golf, oldukça sıradan ve herkesin erişim sağlayabileceği bir spor dalı.

Eğitim Sistemleri Sağlam ve Köklü Üniversiteleri Var

Eğitim Sistemleri Sağlam ve Köklü Üniversiteleri Var

İrlanda’da lisans eğitimleri 3 yıl. Ancak burada eğitim oldukça detaylı. Ayrıca üniversiteleri arasında oldukça köklü olanlar da bulunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!