featured

Eskiden Reklamlarda Güzeldi | İşte Günümüzün En İyi 10 Markasının İlgi Çekici Reklam ve Sloganları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Markaların eski reklam sloganları neler biliyor musunuz? İşte bazılarınıza maziyi hatırlatacak, 10 farklı reklam sloganı…

Yazımıza her yaşlanan kişi gibi Ah, nerede o günler Ah nidasıyla başlamak istiyoruz! Zaman geçtikçe hemen herkes geçmişe dair pek çok şeyi özlediğini fark ediyor. Aslında çok ilginç ama insan, eskinin reklamını dahi özleyebiliyor. Yıllar yıllar öncesine dayanan bu reklam ve sloganlar bir dönem hepimizin diline pelesenk olmuştu. İşte 10 ünlü markanın ilgi çeken reklam ve sloganlar

Tezekle Odunu Defettik!

Tezekle Odunu Defettik!

Aygaz bilindiği üzere ilk kez 1960’lı yıllarda ortaya çıkan bir marka olmuştur. 1963 yılında ilk reklamını tasarlayan Aygaz’ın ilk sloganı ise ‘’Tezekle odunu defettik, aygaz aldık rahat ettik’’ şeklindeydi. O dönem oldukça sevilen bu reklam fazlasıyla tutulmuş, marka reklamını başarılı bir şekilde yapmayı başarabilmişti. Şimdilerde Aygaz tüp markalarında tanınan bir iki isimden biri haline geldi

Turkcell Sinyal Verdi

Turkcell Sinyal Verdi

İlk GSM operatörü olma özelliği taşıyan Turkcell, ülkemize 1994 yılının Şubat ayında hizmet vermeye başlamıştı. Turkcell reklamını yapmak için ‘’Turkcell sinyal verdi’’ şeklinde bir slogan hazırlamıştı. 28 Şubattan itibaren özgürlüğün tadını çıkaralım diyen Turkcell, dediğini yaptı. Yıllar sonrasında ülkenin en önemli GSM operatörlerinden biri olup, milyonlarca kullanıcıya hizmet veren markalardan biri oldu.

Pudra İyi Tutunur

Pudra İyi Tutunur

1911 yılında ilk kez ortaya çıkarılan Nivea krem, ülkemize 1930’lu yılların başında gelmişti. ‘’Pudra iyi tutunur’’ sloganı ile yola çıkan firma, bu slogan ile bir reklam panosu oluşturmuştu. O dönemde kadınların kremde en çok tercih ettiği markalardan biri olan Nivea, şimdilerde de yüzlerce çeşit ürünü ile kadınların ve erkeklerin yanında olmaya devam ediyor.

Bütün Talebeler Tarafından Sevilen Bisküvi!

Bütün Talebeler Tarafından Sevilen Bisküvi!

Türkiye menşeili olan Ülker ülkemizde 1944 yılında kurulmuştu. Markanın ilk ürünü ise hepimizin şimdilerde dahi lezzetine dayanamadığı petibördü. Bisküvilerinin reklamını yapan marka ‘’Bütün talebeler tarafından sevilen bisküvi’’ şeklinde bir slogan bulmuştu. Marka bisküvilerinin beğenilmesi sonrasında ürün portföyüne her gün bir yenisini ekledi. Şimdilerde ise atıştırmalık kategorisinde en çok tercih edilen markalardan biri oldu.

Sizde En İyisini…

Sizde En İyisini…

Yerli bir marka olan Arçelik ülkemizde 1955 yılında kuruldu. O dönemde en çok ihtiyaç duyulan elektronik cihaz hiç kuşkusuz Çamaşır makinesiydi. Ürün içeriği olarak ilk kez Çamaşır makinesi üreten marka 1965 yılında bu ürününün reklamını yapmıştı. Reklamın sloganı ise ‘’Sizde en iyisini, yani bir Arçelik çamaşır makinesi alarak rahat ediniz’’ şeklindeydi. Gün be gün büyüme eğrisi gösteren marka şimdilerde geniş ürün yelpazesiyle milyonlarca kullanıcıya hitap etmeye devam ediyor.

İşte Nihayet Aradığım Beyazlık!

İşte Nihayet Aradığım Beyazlık!

OMO markası Türkiye’de ilk kez 1960’lı yıllarda faaliyet göstermeye başladı. Marka 5 yıl içerisinde büyük bir büyüme eğrisi göstermişti. 1965 yılında ilk kez deterjan reklamını tüm Türkiye’ye duyuran markanın sloganı ise ‘’İşte nihayet aradığım beyazlık’’ şeklindeydi. Marka şimdilerde, kullanıcılara başarılı bir şekilde hizmet vermeye devam ediyor.

Motorlu Taşıtların Hayat Kaynağı

Motorlu Taşıtların Hayat Kaynağı

Petrol Ofisi de ülkemizde 1941 yılında kurulan akaryakıt marketlerinden bir tanesiydi! Marka kuruluşundan birkaç yıl sonrasında, ilk reklamını oluşturdu. Oluşturduğu ilk reklamının sloganı ise ‘’Motorlu taşıtların hayat kaynağıdır’’ şeklindeydi. Petrol ofisi şimdilerde akaryakıt denildiğinde en çok tercih edilen markalardan biri konumunda bulunuyor.

Domates Suyu Her Yaşa İyi Gelir!

Domates Suyu Her Yaşa İyi Gelir!

1955 yılında kurulan Tamek, ilk olarak domates suyu üretimi yapıyordu. Kurulduktan 3 yıl sonrasında ilk kez reklamını çıkaran Tamek, slogan olarak ‘’Domates suyu her yaşa iyi gelir’’ demişti. İlerleyen süreçte domates suyu yerine salça ve püre üretimine geçiş yapan Tamek, şimdilerde tanınan markalardan bir tanesi konumundadır.

Sohbetiniz Hep Tat’lı Olsun

Sohbetiniz Hep Tat’lı Olsun

Tat gıda markası 1967 yılında kurulmuş olan yerli markalarımızdan bir tanesidir. İlk olarak meyve suyu üretimi ile gıda sektörüne giriş yapmıştı. İlk olarak konserve formunda meyve suları tasarlayan Tat, 1975 yılında ilk reklamını çıkardı. Slogan olarak ise ‘’Sohbetiniz hep tatlı olsun’’ içeriğini kullandı. Tat şimdilerde farklı kategorilerde gıda temini sağlamaya devam ediyor.

O Kadar Güzel ki, Susamak Zevk Oluyor

O Kadar Güzel ki, Susamak Zevk Oluyor

Bilindiği üzere Fanta markası Coco-Cola’ya aittir. Fabrika ilk kez 1965’li yıllarda Fanta üretmeye başlamıştır. Üretim sonrasında hızlı bir şekilde ün kazanan Fanta’nın ilk reklamı ise 1968 yılında yapılmıştır. Oluşturulan ilk reklamın iilk sloganı ise ‘’Fanta o kadar güzel ki, susamak zevk oluyor’’ şeklindedir. Fanta şimdilerde farklı aromatik türleri ile gıda sektörümüzde varlığını sürdürmeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!