featured

Bu Ada Adeta Bir Masallar Diyarı! Limon Ağaçlarıyla, Begonvilleriyle ve Eşsiz Gün Batımıyla Santorini Adası

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Limon ağaçları, begonviller, erguvanlar, eşsiz gün batımı manzaraları ile güzeller güzeli bir ada; Santorini Adası…

Kendine has taş yapılar, benzersiz sokaklar, begonviller, erguvanlar, limon ağaçları, avlular ile bezeli olan ve eşsiz lezzetleri bir arada sunan mutfağı, eğlenceli yaşam stili ile Santorini adası, Yunan adaları arasında en popüleri olarak öne çıkıyor. Bu ada da gün batımı manzarası da bir başka… İşte Ege Denizine bakan şık terasları ile Santorini Adası…

Görenleri Kendine Hayran Bırakan Bir Ada: Santorini Adası

Görenleri Kendine Hayran Bırakan Bir Ada: Santorini Adası

Yunan adaları arasında yer alan Santorini Adası, kireç boyalı ve mavi çatılı evleri ile ilk akla gelen tatil rotasyonları arasında yer alıyor. Yaklaşık 75 kilometrekarelik bu küçük ada, Akdeniz ve Ege esintilerini üzerinde taşıyor.

Santorini Adası'na Her Yıl 1 Milyondan Fazla Turist Akın Ediyor

Santorini Adası’na Her Yıl 1 Milyondan Fazla Turist Akın Ediyor

Benzersiz doğası, denizinin laciverte çalan mavisi, gece hayatı, kendine has mimarisi ve yemekleri ile gören herkesi kendine hayran bırakan bu ada her yıl bir milyondan fazla turisti ağırlıyor.

Adanın En Dikkat Geçen Özelliği: Denize Bakan Beyaz, Kübik Şekilli Evleri

Adanın En Dikkat Geçen Özelliği: Denize Bakan Beyaz, Kübik Şekilli Evleri

Bu adanın ilk başta dikkati çeken özelliği ise maviden laciverte dönen denize bakan yamaçlara sıralanan bembeyaz evler. Bu kübik şekle sahip evler ile deniz, birlikte benzersiz bir manzara oluşturuyor.

Santorini Adası, Kiklad Adaları'ndan Biri...

Santorini Adası, Kiklad Adaları’ndan Biri…

Santorini adası, Kiklad Adaları olarak adlandırılan adalardan bir tanesi. Yunan dilinde çember manasına gelen Cyclos sözcüğünden alan bu adalar, Delos’un etrafında dairesel şekilde dizilmişlerdir. Kiklad Uygarlığı’nın senelerden bu yana gelen kültürel mirasını taşıyan Santorini Adası, M.Ö 1400’lü yıllarda meydana gelen bir volkanik patlama ile bugünkü şeklini alıyor. Bu volkanik patlama sonrasında ortaya çıkan oluşum ise Kaldera olarak biliniyor.

Santorini Kent Merkezi: Fira (Thira)

Santorini Kent Merkezi: Fira (Thira)

Santorini adasının en büyük yerleşim yeri ise Fira ya da Thria adı ile biliniyor. Bu bölgede yer alan mavi beyaz evler, dar sokaklar, dükkanlar, çinili avlular ve kiliseler ile Fira adeta bir hayal şehrini andırıyor.

Skala limanından Fira’ya ulaşabilmek için yaklaşık 600 basamaklı bir merdiven çıkmak gerekiyor. Ayrıca Santorini’de ulaşımda eşek kullanımı da oldukça yaygın. Bu anlamda eşek sırtında Santorini sokaklarını gezmek bir ada klasiği olarak kabul ediliyor.

Fira, Santorini’nin Eğlence Merkezi

Fira, Santorini’nin Eğlence Merkezi

Fira, Santorini’nin aynı zamanda eğlence merkezi olarak da dikkat çekiyor. Deniz mahsülleri ve mezeleri ile öne çıkan Santorini mutfağının en iyi örneklerini de yine Fira’da bulabilmek mümkün oluyor.

Fira kent merkezinin aksine Oia köyü ise sakin akşamlar için vazgeçilmez bir seçenek olarak öne çıkıyor. Bu köyde bulunan beyaz evlerin taraçalarından ya da butik otellerin teraslarından gün batımı manzaralarını izlemek de adanın bir başka klasiği konumunda bulunuyor.

Santorini’nin en önemli iki merkezi konumunda olan Fira ve Oia arasında ise Firostefani, İmeroigli ve Megalochori köyleri bulunuyor. Bu yerleşim yerlerinde de oldukça şık butik oteller yer alıyor. Yine İmeroigli’de Agios Georgioas ve Theoskepasti kiliseleriyle Agios Nikolas Manastırı bulunuyor.

Santorini Gezilecek Yerleri...

Santorini Gezilecek Yerleri…

Santorini adasının iki büyük yerleşim yeri olam Fira ve Oia ile küçük köyleri, beyaz eski evleri ile adaya benzersiz bir güzellik katıyor.  Adanın ünlü plajları ise adanın doğu ve güney kesiminde sıralanıyor. Bu ünlü plajlar arasında Kamari sahili, Mavri Paralia Plajı, Kokini Paralia (Kırmızı Sahil), Perissa, Aspri Paralia ve Perivolos sayılabilir.

Müzeler, Kule ve Kilisesiyle Santorini

Müzeler, Kule ve Kilisesiyle Santorini

Yine Santorini’de yer alan Megora Gyzi Müzesi ile Fira’da bulunan Prehistorik Thera Müzesi gezilmesi gereken noktalar arasında yer alıyor.

Ayrıca ana cadde hüviyetinde bulunan Agiou Mina üzerinde bulunan butikleri, dükkanları gezmek, mavi kubbesi ve beyaz çan kulesi ile meşhur Agiou Mina Kilisesini de görmek Santorini adasında yapılması gerekenler arasında bulunuyor.

Santorini Adası Aktiviteleri

Santorini Adası Aktiviteleri

Akrotiri adı verilen neolitik dönemden kalan duvar resimlerini de görmeden adadan ayrılmamak gerekiyor.

Adada yapılabilecekler arasında öne çıkanlardan birisi de Skala Limanından teknelerle yola çıkarak Nea Kameni Adasında termal çamur banyosuna girmek.

Santorini Adası'na Nasıl Gidilir?

Santorini Adası’na Nasıl Gidilir?

Santorini adasına, Atina ya da Selanik’ten yapılan uçak seferleri ile aktarmalı olarak ulaşım mümkün olduğu gibi Pire Limanından yapılan deniz otobüsü ve feribotlarla da erişim imkanı bulunuyor. Ayrıca Santorini adası, Yunan adaları turu yapan gemi turlarının da uğrak noktalarından biri.

Santorini, Yunan adalarından en popüleri olduğu için, adaya gitmeden önce konaklama rezervasyonu yaptırmak büyük kolaylık sağlayacaktır.

Santorini Yemek Kültürü

Santorini Yemek Kültürü

Deniz ürünleri ve mezelerle ünlü Santorini mutfağı, sıcak yemekleri ile de beğeni topluyor. Yine Souvlaki adı ile bilinen, ekmek arası domates ve yeşilliklerle servis edilen kırmızı et, balık ya da tavuk eti de Santorini’de oldukça meşhur.

Myzithra adı verilen özel bir peynir çeşidini tatmak ve yine bu peynir kullanılarak yapılan Myzithropita adlı pastayı denemek de, Santorini’den ayrılmadan yapılması gerekenler arasında bulunuyor.

Yeryüzü Cenneti: Santorini

Yeryüzü Cenneti: Santorini

Santorini Adası, leziz yemekleri yanında kafeleri, restoranları, butikleri, hediyelik eşya dükkanları, dar sokakları ve benzersiz evleri ile tam anlamıyla bir yeryüzü cenneti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!