featured

Böylesi Türk Televizyon Tarihi Karakterleri Bir Daha Zor Gelir | İşte Gücü ve Kurnazlığı ile Dizi Sektörüne Damga Vuran 15 Kadın Karakteri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Böylesi Türk televizyon tarihi karakterleri bir daha zor gelir! Ülkemizde dizilerin yerinin ayrı olduğu yadsınamaz bir gerçek. Ülkecek hemen hepimiz bir dizi izlemeyi ve bu dizi karşısında atıp tutmayı çok seviyoruz. Hele ki dizideki kadın karakteri birde güçlü olursa… O zaman diziden alınan keyif daha da artıyor. Türk televizyon tarihinden kimler geldi, kimler geçti… Ancak iddia ediyoruz, böylesi karakterlerin bir daha gelmesi mümkün değil! İşte televizyon tarihinde derin bir iz bırakan 15 kadın karakterimiz…

2/16

Yasemin-Sanem Çelik

Yasemin-Sanem Çelik

Sanem Çelik’in hayat verdiği Yasemin karakteri aslında güçlü, akıllı ve sinsi kadın karakterlerinin ortaya çıkmasına vesile oldu. Sinsi ve kötü planları ile yok artık dedirten Yasemin karakteri, bu kadar kötü olmasına rağmen çok seviliyordu.

Öyle ki bu dizi yalnızca bu karakter yüzünden devam ediyordu. Yasemin’in diziden ayrılmasından hemen sonra dizide final yapmak durumunda kalmıştı.

3/16

Carolina- Wilma Elles

Carolina- Wilma Elles

Öyle bir geçer zaman ki dizisinden tanıdığımız Carolina, elbette ki yılanın başı gibi bu listenin de başı! Öyle ki Ali’yi elde etmek, onu Cemile’den ayırmak için yapmadığı yılanlık kalmamıştı.

Kimi zaman diziyi izlerken onu bir kaşık suda boğmamak, televizyon ekranını kırmamak için büyük mücadeleler ettik. Mükemmel bir oyuncu performansı sunan Wilma Elles, bu karakter ile Türk televizyon tarihinde unutulmaz bir isim haline gelmeyi başardı.

4/16

Ruhsar- Hande Ataizi

Ruhsar- Hande Ataizi

Türk televizyon tarihine Ruhsar gibi bir kadın daha çok zor gelir. Ölmesine rağmen öbür dünyadan kocasını rahat bırakmayan bir karakter olan Ruhsar’ı Hande Ataizi canlandırıyordu.

Çeşitli güçleri olan Ruhsar yıllarca kocasının başkasıyla birlikte olmasını ve evlenmesini bu yolla engellemişti. Hande Ataizi kusursuz oyunculuğu ile çocuk, genç, yaşlı demeden herkesin sevgilisi olmuştu. Şimdilerde bu dizi güzel anılarda kaldı.

5/16

Simge- Hande Katipoğlu

Simge- Hande Katipoğlu

Yahşi Cazibe dizisiyle tanıdığımız Simge, renkli ve komik kişiliği ile izleyiciyi kırıp geçiren karakterlerden biriydi. Öyle ki aşk yaşamasını istediğimiz çiftin arasına giren kara kedi olmasına rağmen birçok insan onu çok seviyordu.

Zenginliğin getirdiği zübbe ve havalı görünümünün arkasındaki saflığı hatta salaklığına gülünmemesi imkansızdı! Simge karakterine hayat veren Hande Katipoğlu, bu karakter sayesinde başarılı oyunculuğunu da ortaya koymuştu.

6/16

Eyşan- Cansu Dere

Eyşan- Cansu Dere

Cansu Dere’nin can verdiği karakterlerden hangisi ses getirmiyor ki? Bu karakterlerden biri olan Eyşan, belki de hepimizin kalbinde derin bir yara bırakmıştı. Ezel ile yaşadığı fırtınalı aşk sonrası tanıdığımız Eyşan, yaşadığı tecavüz olayı sonrasında bambaşka birine dönüşmüştü.

Bu yeni karakteri ondan kimi zaman nefret etmemize, kimi zamanda ona acımamıza neden oldu. Cansu Dere kariyerinin zirvesini hiç kuşkusuz bu karakter sayesinde yaşadı. Şimdilerde ise Sadakatsiz dizisinin Asya karakteri ile bu kariyeri adeta taçlandırıyor.

7/16

Ferhunde- Deniz Çakır

Ferhunde- Deniz Çakır

Türk televizyon tarihinin yılan karakterlerinden bir tanesi olan Ferhunde, bize bir dönem illallah dedirtmişti. Geçmişine üzüldüğümüz, güzelliğine hayran kaldığımız, nasıl bu kadar akıllı dediğimiz Ferhunde tüm bunları daima kötü amaçlar uğruna kullanıyordu.

Buda bizi çıldırtmasına ve onu bir kaşık suda boğmayı istememize neden oluyordu. Hiçbir şeyle yetinmeyen, hep daha fazlasını isteyen Ferhunde karakteri, Deniz Çakır’ın efsanevi oyunculuğu ile döneme damgasını vurmuştu.

8/16

Firdevs Yöreoğlu- Nebahat Çehre

Firdevs Yöreoğlu- Nebahat Çehre

Bir Firdevs Yöreoğlu olmak kolay değil! Değil elbette, bu oyunculuğu yüzünden Nebahat Çehre karşısında şapka çıkarıyoruz. Hırslı, akıllı, çıkarcı ve zenginliği seven bir karakterdi Firdevs Yöreoğlu…

Öyle ki, para için evlenmek istediği adamı, sonradan damadı olarak kabul edebilmişti. Bihter’i Behlül’den ayırmak için öylesine sinsi planlar yapmıştı ki, pes artık demiştik. Ancak aklını ve zekasını takdir etmemekte imkansızdı.

9/16

Bihter Ziyagil- Beren Saat

Bihter Ziyagil- Beren Saat

Türk televizyon tarihinden bir Bihter Ziyagil geçti dersiniz! Kimi zaman üzüldüğümüz, kimi zamanda nefret duygusunu hissedebildiğimiz Bihter Ziyagil, Beren Saat’in oyunculuğu ile ortaya çıktı.

Adnan’ı aldatmasına bir yandan tahammül edemiyorduk, bir yandan da Behlül ile olan sahnelerinde heyecanlanamadan duramıyorduk. Bihter annesine benzemek istemediği bu yolda, son durakta annesinin kopyası olduğunu fark etmişti.

Annesini, onu yarı yolda bırakan sevdiğini ve diğer tüm sevdiklerini geride bırakıp özgürlüğe uçmuştu! Öyle yer etti ki kalbimizde, ölümü halen sosyal medya üzerinde hatırlanmaya devam ediyor.

10/16

Şahika- Binnur Kaya

Şahika- Binnur Kaya

Binnur Kaya söz konusu olduğunda hangi karakterini bu listeye sokacağımızı bilemiyoruz. Kaya, Türk televizyon tarihinde Abiye Kuzu ve Şahika karakterleriyle adeta esti gürledi…

Ancak Şahika’ya ayrı bir parantez açmak gerektiğinden biz bu karaktere değinmek istiyoruz. Sürekli yeme isteği ile yakınen tanıdığımız Şahika gibisi bir daha gelmez. Öyle ki müthiş enerjisi, akılcı esprileri hatta ve hatta aşağılamaları bile bambaşkaydı.

Gülmekten kırıp geçiren Şahika, Avrupa Yakası dizisinin unutulmaz diziler arasına girmesinde etkili bir karakterdi. Özellikle Şahika ve Burhan sahneleri geldiğinde, ekrana yapışmamak ve gülmekten yerlere yatmamak neredeyse imkansızdı.

11/16

Merve Aksak- Aslıhan Gürbüz

Merve Aksak- Aslıhan Gürbüz

Ufak Tefek Cinayetler dizisinin şeytana pabucunu ters giydiren karakterinden Merve Aksak’ı bilmeyeniniz olamaz. İntikam, kalite, güç gibi kavramlar akıllara geldiğinde Merve Aksak’la eşleştirmemek neredeyse imkansız!

Kötü bir karakter olmasına rağmen, Merve’nin kötülüğünü isteyen şu kadında şu dizide rol almasın diyen bir tane insan yoktu!

Öyle ki hepimizin bir yanı Merveciydi. Aslıhan Gürbüz’ün oyunculuğunu arşa çıkardığı bu karakter, Türk televizyon tarihinin unutulmazları arasında daima yer alacak!

12/16

Tülay- İrem Sak

Tülay- İrem Sak

Ah Tülay, vah Tülay! Yalan Dünya denildiğinde akıllara ilk hangi karakterler gelir ki? İşte onlardan bir tanesi eminiz ki Tülay’dır.

Bir pavyonda çalışan ve yasak bir aşk içerisinde bulunan Tülay hepimizin kelime dağarcığını geliştirmeyi başarmıştı. Öyle ki hepimiz onun ilginç kelimelerini dilimize pelesenk etmiş, belki de kelimelerin doğrusunu unutmuştuk.

13/16

Hürrem Sultan- Meryem Uzerli

Hürrem Sultan- Meryem Uzerli

Hürrem Sultan karakterine bu listede yer vermesek ayıp etmiş oluruz. Akıllı, güzel, komik ve uyanık bir kadın olan Hürrem Sultan, koskoca padişahı ile kendisine kul köle yapmayı başarmıştı.

Hürrem karakterine hayat veren Meryem Uzerli, karakteri ile o kadar bütünleşti ki yıllarca Hürrem Sultan olarak tanındı. Kelimeleri telaffuz edişi, tavırları ve mimikleri Muhteşem Yüzyıl’ı izlememize sebepti.

Ve itiraf etmeliyiz ki onun bu gücü ve elindekinin farkında oluşu, hepimizin silkelenip güçlenmesine de vesile olmuştu.

14/16

Şahika- Nesrin Cavadzade

Şahika- Nesrin Cavadzade

Şahika dedin mi orda bir durmalısın! Suikastlerin Kraliçesi Şahika’nın öldürmediği kalmadı. Yaptığı evlilikler, çaldığı gönüller, planlar, suikastler derken entrika onun göbek adı olmuştu.

Başta hiç sevemediğimiz, belalar okuduğumuz Şahika gün geldi, diziyi keyifli kılan üç isimden biri oldu. Ancak, kabul edelim gidişi de bir hayli koydu!

15/16

Yıldız- Eda Ece

Yıldız- Eda Ece

Yasak Elma’nın güzeller güzeli Eda Ece, güçlü ve eğlenceli karakteri ile bu diziyi izlememizin belki de en büyük sebebi! İlk iki sezon Yıldız’ın pasif ve sinmişliğini izlemiş olsak da, üçüncü sezon itibariyle bambaşka bir Yıldız’la karşılaştık.

Öyle ki esprileri ve söylemleri sosyal medyaya bomba gibi düşmeye başladı. Eda Ece’nin birazda kendi karakterini yansıttığı Yıldız karakteri gücü ve gözü karalığı ile hepimize kadınlığın ne demek olduğunu öğretiyor.

16/16

Gönül- Gözde Seda Altuner

Gönül- Gözde Seda Altuner

Türk televizyon tarihine damgasını vuran son karakterimiz ise hiç kuşkusuz Gönül olmalıdır. Akıllılığı ve kusursuz işleyen planları ile kendine hayran bırakan Gönül, hiç Derin’in annesi gibi değil!

Kötü bir karakter olmasına rağmen Gönül’ü hepimiz sarıp sarmaladık diyebiliriz. Ekranlarda görmeye yeni yeni alıştığımız Gözde Seda Altuner’in ise bu karakter ile tam 12’den vurduğu da bir gerçek!

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!