featured

Kalorisi En Düşük Yiyecekler ile Hem Fit Hem Tok Kalın!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kalorisi En Düşük Yiyecekler ile Hem Fit Hem Tok Kalın!

Kalorisi en düşük yiyecekler ile sağlıklı beslenerek hem karnınızı doyurabilir hem de fit kalabilirsiniz! İşte, en düşük kalorili lezzetli yiyecekler listesi…

Karnınızı doyurmak için yüksek kalorili yiyecekler tüketmenize gerek yok! Kalorisi en düşük yiyecekler listesindeki sağlıklı gıdalar sayesinde hem formunuzu koruyabilir, hem kilo almanın önüne geçebilir hem de sağlıklı bir şekilde karnınızı doyurabilirsiniz. İşte, fit ve tok kalmanızı sağlayacak, acıktığını her an hiç korkmadan tüketebileceğiniz kalorisi en düşük yiyecekler listesi…

Ton Balığı: 129,8 kcal

Ton Balığı: 129,8 kcal

İsterseniz ton balığını sade olarak, isterseniz de sağlıklı yeşil salatalarınızın içine ekleyerek tüketebilirsiniz. Protein bakımından oldukça zengin olan ton balığı hem spor yapanların hem de fit kalmak isteyenlerin en düşük kalorili yiyecekler listesinin vazgeçilmezi.

Patlamış Mısır: 65 kcal

Patlamış Mısır: 65 kcal

Size ilginç gelebilir belki ama eğlencelik atıştırmalıklardan olan patlamış mısır da kalorisi en düşük yiyecekler listesinde! Tabi bunun için mısırların yağsız bir tavada ya da çok çok az yağ ile patlatılması gerekiyor. Üstelik patlamış mısır, lif açısından da oldukça zengin. Böylelikle hem bağırsak sağlığınızı destekleyebilir hem de atıştırabilirsiniz.

Muz: 88,7 kcal

Muz: 88,7 kcal

Potasyum yönünden zengin olduğu bilinen meyvelerin başında muz yer alıyor. Üstelik sporcular da spor öncesinde veya sonrasında oluşacak kas kayıplarının önüne geçmek için de sıklıkla muz yemeyi tercih ediyor. Eğer acıktıysanız ve sağlıklı, düşük kalorili bir yiyecek arıyorsanız muz tercih edebilirsiniz.

Kuru Kayısı: 241,2 kcal (100 gr)

Kuru Kayısı: 241,2 kcal (100 gr)

Hem lezzetli hem de sağlıklı bir atıştırmalık ile ara öğünlerinizi renklendirmek istiyorsanız en düşük kalorili yiyeceklerden biri olan kuru kayısıyı tercih edebilirsiniz. Ancak kuru kayısı porsiyonunu abartmamalı, 2 veya 3 tane ile sınırlamalısınız.

Ananas: 50 kcal

Ananas: 50 kcal

Kilo vermek ve fit formunu korumak isteyenlerin favori meyvesi; ananas. Çünkü ananasın içeriğinde bulunan bromelain öz suyu, vücuttaki yağların parçalanmasına katkı sağlıyor. Eğer fazla kilolarınızdan kurtulmak için kalorisi en düşük yiyecekler arayışında iseniz ananas tüketebilirsiniz.

Kuru Üzüm: 299,2 kcal (100 gr)

Kuru Üzüm: 299,2 kcal (100 gr)

Kuru üzüm faydaları oldukça fazla ve üstelik kalorisi de oldukça düşük. Bir gün içinde maksimum yarım çay bardağı kadar yiyeceğiniz kuru üzümü, yine yarım çay bardağı kadar leblebi ile karıştırıp tüketebilirsiniz. Üstelik kuru üzüm ve leblebiyi birlikte tükettiğinizde tokluk hissedeceğinizi bilmelisiniz.

Bitter Çikolata: 479 kcal (100 gr)

Bitter Çikolata: 479 kcal (100 gr)

Canınız çok tatlı çekiyor ama kilo almamak için eliniz tatlıya gitmiyor mu? Böyle durumlarda gönül rahatlığıyla bitter çikolata yiyebilirsiniz. Tabi ki iki ya da üç küçük parça olmak kaydıyla! Kalorisi en düşük yiyecekler listesindeki bitter çikolata aynı zamanda vücudun yağ yakımını da hızlandırıyor.

Karpuz: 30,4 kcal

Karpuz: 30,4 kcal

Kalorisi en düşük yiyecekler listesinin en leziz, en ferahlatıcı ve en favorilerinden biri; karpuz. Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi karpuz metabolizmayı harekete geçirme özelliği ile de ön plana çıkıyor. Eğer sağlıklı bir atıştırmalık arıyorsanız, yaz aylarınca bolca karpuz tüketebilirsiniz.

Kabak: 16,7 kcal

Kabak: 16,7 kcal

Hem sağlıklı hem de kalorisi en düşük yiyecekler listesinde tahmin edeceğiniz üzere kabak da bulunuyor. Potasyum bakımından zengin olan kabağı isterseniz salatalarınızda, isterseniz de yemeklerde kullanabilirsiniz. Tabi ki kabak yemeği yaparken çok yağ kullanmamak kaydıyla.

Elma: 52,1 kcal

Elma: 52,1 kcal

İster yeşil ister kırmızı… Eğer sağlıklı bir ara öğün arıyorsanız, diyet listenize elmayı ekleyebilirsiniz. Lif ve vitamin bakımından zengin olan elma aynı zamanda tam bir antioksidan kaynağı… Elmayı sade tüketebileceğiniz gibi salatalarınızın içine de ekleyebilirsiniz.

Salatalık: 15,5 kcal

Salatalık: 15,5 kcal

Hem kalorisi en düşük yiyecekler listesinde, hem sağlıklı, hem cilt dostu, hem de toksin atıcı; salatalık! Acıktığınızda isterseniz salatalığı sade olarak, isterseniz de yeşil salatanızın içinde tüketebilirsiniz.

Brokoli: 26 kcal

Brokoli: 26 kcal

Seveni de var sevmeyeni de! Ama gerçek şu ki; brokoli, kalorisi en düşük yiyecekler listesinde ve oldukça ama oldukça sağlıklı! Kolesterol düşürücü özelliği de olduğu bilinen brokoli, sağlıklı bir yaşam için tüketilmesi gereken sebzeler ve kalorisi en düşük yiyecekler içinde.

Pancar: 43 kcal

Pancar: 43 kcal

Antioksidan ve demir kaynağı olan pancar da düşük kalorili sebzelerden biri. Eğer sağlıklı bir atıştırmalık istiyorsanız pancarı turşu olarak tüketebilir veya meze olarak tercih edebilirsiniz.

Lahana ve Brüksel Lahanası: 24,6 kcal

Lahana ve Brüksel Lahanası: 24,6 kcal

Lif açısından zengin olan lahana ve Brüksel lahanası aynı zamanda bir C vitamini deposu. Kalorisi düşük yiyecekler listesindeki bu sağlıklı sebze bazı kanser türleriyle savaşta da oldukça etkili. Kısacası; yalnızca fit kalmak için değil, sağlıklı bir yaşam için de lahana tüketmelisiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!