featured

Devir Tasarruf Devri! Peki, Nasıl Tasarruf Edebilirim?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gün geçtikçe geçim sıkıntısı insanlarda daha fazla baş göstermeye başlıyor. Hal böyle olunca bir ay boyunca maaşları yetirebilmek adına tasarruf yöntemlerinin bilinmesi gerekiyor.

Doların 12 bandına ulaştığı şu günlerde, paramız deyim yerindeyse elimizden akıp gidiyor. Bir markete pazara çıkmamız 500-600 TL’lere ulaşınca,  hepimiz ‘’Eyvah, bundan sonra nasıl geçineceğiz’’ kaygılarını taşımaya başladık elbette… Geçim sıkıntısının uzun vadede çözümlenebilmesi şimdilik mümkün görünmüyor. Ancak, birkaç tasarruf yöntemi ile elinizdeki parayı verimli bir şekilde kullanabilir, ay sonunda daha iyimser kalabilirsiniz. İşte, detaylar…

1- Buzdolabınızda ve Kilerinizde Neler Var Bir Kontrol Edin

1- Buzdolabınızda ve Kilerinizde Neler Var Bir Kontrol Edin

Özellikle yaz ayları geldiğinde hepimiz kışlık hazırlığına geçeriz. Bu hazırlık sonrasında çoğu zaman yaz gelene dek, birçok besin unutulur ve tüketilmez. Hem besinlerinizin ziyan olmasını önlemek, hem de cebinizden daha az para çıkmasını sağlamak için kiler ve buzdolabınızı bir yoklamanızı öneririz.

2- Toptan Ürün Almaya Gayret Edin

2- Toptan Ürün Almaya Gayret Edin

Günümüzde birçok toptan şeklinde alışveriş yapılabilmesine imkan sağlayan mağazalar bulunuyor. Bu mağazalar diğer mağazalara göre çok daha uygun fiyat içerikleri sunmaktadır. Aylık alışverişinizi buralardan yapmanız, genel anlamda daha karlı bir alışveriş yapmanıza yardımcı olacaktır.

3- Marketlerin Kendi Markalarının Ürünlerini Deneyin

3- Marketlerin Kendi Markalarının Ürünlerini Deneyin

Marketlerin neredeyse tamamı kendi markasına ait ürünler, satışa sunmaktadır. Bu ürünlerin büyük bir kısmı bilinen markaların ürünlerine göre daha uygun olacaktır. Bu ürünleri satın alabilir, hem de yeni tatlar denemiş olabilirsiniz.

4- Hazır Yemekler Almayın, Evde Yapın

4- Hazır Yemekler Almayın, Evde Yapın

Dışarıda yemek yemek paranızın çar çur olmasına neden olan durumlardan biridir. Çünkü az miktarla yapılan besinler, evde yapılandan çok çok daha fazla tutacaktır. Eğer ki tasarruf etmek istiyorsanız, mutlaka ama mutlaka kendi yemeğinizi kendiniz yapmalısınız.

5- İşyerinize Evden Yemek Götürün

5- İşyerinize Evden Yemek Götürün

İşyerlerinde öğle aralarında acıkıldığında dışarıda yemek yemek için çok fazla para harcanır. Bunun önüne geçebilmek ve tasarruflu olabilmek için işyerinize evden yemek götürebilirsiniz.

6- Harcamalarınızı Takip Edin ve Kendinize Bir Sınır Koyun

6- Harcamalarınızı Takip Edin ve Kendinize Bir Sınır Koyun

Öncelikle kesinlikle harcamalarınızı takip etmeniz gerektiğini bir belirtelim. Harcamalarınızı takip etmediğiniz takdirde kendinizi kontrol etmeniz asla ama asla mümkün olamayacaktır. Bu nedenle kısa zamanda büyük borçlara girebilirsiniz. Son olarak kendinize her ay bir sınır koymanızı öneririz. Belirlediğiniz bu sınır miktarı biriktirmeye çalışarak, tasarruf sağlayabilirsiniz.

7- Kaliteli Ürünler Alın

7- Kaliteli Ürünler Alın

Eğer ki, kıyafete ya da benzeri şeylere aşırı para vermek istemiyorsanız, kaliteli ürünler almalısınız. Adi mallar kısa zaman sonra kullanılamaz hale gelecektir. Buda sizin karşınıza yeni bir bütçe sorunu olarak ortaya çıkar. Oysa ki kaliteli ürünler uzun yıllar zarar görmeden kullanılabileceği için tasarruf etmenize yardımcı olacaktır.

8- İhtiyacınıza Göre Harcamalar Yapın

8- İhtiyacınıza Göre Harcamalar Yapın

İhtiyacınıza göre harcamalar yapmazsanız, tüketim çılgınlığından ağır hasar alan birine dönüşebilirsiniz. İhtiyacı olsun olmasın alışveriş yapan herkes, sonrasında kendisini büyük bir borç batağının içinde bulur. Bu nedenle kişilerin tasarruf edebilmesi için ihtiyacının olup olmadığı konusunda bir karar vermesi gerekecektir.

9- İkinci El Eşyalara Göz Atın

Günümüzde ikinci el eşya adı altında pek çok uygulama bulunuyor. Bu uygulamalar üzerinde satılan pek çok ürün ise hiç kullanılmamış ya da çok az kullanılmış. İyi durumda olan eşyaları satın alarak önemli ölçüde bir tasarruf edebilmek ise son derece kolay!

10- Yatırım Yapmayı Öğrenin

10- Yatırım Yapmayı Öğrenin

Biliyorsanız, pek çok banka üzerinde faiz getirisi bulunan yatırım araçları bulunuyor. Bu yatırım araçları genel olarak, kazanç elde edebilmenizi sağlıyor. Piyasayı takip ederek ya da yatırım danışmaları ile irtibat kurarak, size getirisi bulunan yatırım araçlarını kullanabilirsiniz. Böylece paranız kullanılmadığında dahi çoğalarak, artış gösterecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!