featured

Güney Asya'nın İncisi Phuket Adası ve Dillere Destan Güzelliği

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Denizi, doğası, eşsiz kumsalları ve eğlence hayatı ile Tayland’ın göz bebeği Phuket adası ve Puket Adası hakkında merak edilenler…

Dünya üzerinde öyle güzel yerler bulunuyor ki, insanlar için birer yeryüzü cenneti. Bu yazımızda, Güney Asya’nın en beğenilen yerlerinden biri olan Phuket Adasını ( Puket Adası ) sizlere tanıtacağız. İşte denizi, doğası, eşsiz kumsalları ve eğlence hayatı ile Tayland’ın göz bebeği Phuket adası…

Phuket Adası ve Tayland Arasında Vize Yok

Phuket Adası ve Tayland Arasında Vize Yok

Tayland’ın en güneyinde bulunan Phuket adası, ana karaya oldukça yakın (1 Km) ve Sarasin köprüsü ile ana karaya bağlı bir adadır. Oldukça büyük bir ada olan Phuket’te yaklaşık 500 bine yakın nüfus bulunmaktadır.

Çok fazla kültürün bir arada bulunduğu bu nadide adaya ülkemizden direk havayolu ile ulaşım mümkün. Ayrıca Türkiye ile Tayland arasında vize de bulunmuyor.

Phuket Adası Konaklama İmkanları

Phuket Adası Konaklama İmkanları

Phuket Adası Konaklama imkanı açısından oldukça fazla seçenek bulunan bir yer, özellikle düzenlenen çok sayıda tur ile ülkemizde de son derece popüler bir gezi ve tatil rotasyonu. Bu anlamda ihtiyaç, istek ve imkanlar dahilinde ultra lüks otellerden, tatil köyü, kiralama, pansiyon gibi birçok konaklama seçeneğine kadar geniş bir tercih imkanı Phuket adasında ziyaretçileri bekliyor.

Phuket Adası’na Ne Zaman Gidilir?

Phuket Adası’na Ne Zaman Gidilir?

Tropikal muson ikliminin hakim olduğu Phuket adası,  çok yağış almasına karşın oldukça sıcak bir adadır. Ekvator Çizgisine yakın olan adada ortalama sıcaklık yıl boyu 30 derece üstündedir.

Phuket adasında yağış ise en fazla yaz ve sonbahar aylarında görülür. Bu nedenle Phuket Adasına ne zaman gidilir sorusu için en ideal cevap ilkbahar mevsimidir.

Phuket Mutfağı / Puket Adası Mutfağı

Phuket Mutfağı / Puket Adası Mutfağı

Phuket Adası mutfağı çok kültürlü hayattan etkilenmiş ve çok fazla seçenek sunan bir mutfaktır. Ancak özellikle Tayland mutfağının, o kendisine özel bol baharatlı, acı, tatlı, ekşi ve tuzlu lezzetleri bir arada sunan yemeklerini Phuket Adasında bolca bulabilirsiniz. Bu anlamda;

Acılı ve ekşili bir salata çeşidi olan Som tam,
Ünlü Tayland pancake tarifi Roti,
Tayland’ın seçkin lezzeti Izgara Şiş Sata,
Yengeç ve balıktan yapılan bir tatlı olan Haw moku gibi lezzetleri bu adada deneyebilirsiniz.

Phuket Gece Hayatı

Phuket Gece Hayatı

Işık, eğlence ve bitmeyen bir hareket sunan Phuket gece hayatı oldukça renklidir. Neon ışıklar, yüksek sesli müzik, dans, eğlence adada bulunan gece kulübü ve barlarda tüm gece boyu sürüyor.

Bu kapsamda adada hareketli gece hayatı için Patong bölgesinde bulunan bar, disko ve gece kulüplerini tercih edebileceğiniz gibi daha sakin, hafif bir müzik ve sohbet imkanı sunan kafeler de adanın gece hayatında bulunuyor.

Phuket Adası Gezilecek Yerler Listesi

Phuket Adası Gezilecek Yerler Listesi

Phuket adası gezilecek yerler açısından son derece fazla yer ve imkan sunan bir adadır. İşte Phuket adasında gezebileceğiniz yerler ve yapabileceğiniz şeyler;

Phuket Adası Gezilecek Yerler Listesi

Phuket Adası Gezilecek Yerler Listesi

Patong Plajı; Phuket adasında yapılacakların başında denize girmek geliyor. Mükemmel bir denize sahip olan adanın plajları ise muhteşem güzellikler sunuyor. Patong plajı ise tüm dünya çapında üne sahip, beyaz kumları, palmiyeleri ve eşsiz manzarası ile mutlaka gidilmesi ve görülmesi gereken bir yer.
Karon Plajı; Phuket’in bir başka ünlü plajı da Karon Plajı. Çeşitli eğlence mekanlarının yer aldığı uzun bir sahil şeridi olan Karon, deniz keyfini ve dans imkanlarını bir arada sunuyor.

Phuket Adası Gezilecek Yerler Listesi

Phuket Adası Gezilecek Yerler Listesi

Sirinat Tabiat Parkı; Phuket adasında ki doğal güzelliğin muhteşem bir kanıtı. Denizle iç içe geçmiş kayalıklar, taşlıklar, ağaçlar görenleri adeta mest ediyor.
Phuket FantaSea; Tayland yerel kültürüne ait danslardan harika yemeklere, çeşit çeşit gösterilere dek herşeyi bir arada bulabileceğiniz FantaSea, ziyaretçiler tarafından çok beğeniliyor.

Phuket Adası Gezilecek Yerler Listesi

Phuket Adası Gezilecek Yerler Listesi

Büyük Buda Heykeli; Yaklaşık 25 metre uzunluğa sahip olan bu heykelin altında ayrıca yerel kültüre ait olan bir heykel müzesi de bulunuyor.
Wat Phra Thong; Tapınakları ile ünlü bir yer olan Phuket Adasının ünlü Budist tapınağı Wat Phra Thong, görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Phuket Mutfağı

Phuket Mutfağı

Ada mutfağı çok kültürlü hayattan etkilenmiş ve çok fazla seçenek sunan bir mutfaktır. Ancak özellikle Tayland mutfağının, o kendisine özel bol baharatlı, acı, tatlı, ekşi ve tuzlu lezzetleri bir arada sunan yemeklerini Phuket Adasında bolca bulabilirsiniz. Bu anlamda;

Phuket Deniz Kabuğu Müzesi; Okyanusun en güzel noktalarından biri olan adada çok değişik ve de güzel deniz kabuklarını bir arada görebileceğiniz bir müze.
Phuket Maden Müzesi; Bir zamanlar adanın tarihinde önemli yer tutan ve madenler yönünden sömürge ilan edilen adanın tarihine dair önemli izleri bu müzede görebilirsiniz.

Phuket Mutfağı

Phuket Mutfağı

Phuket Göz Yanılması Müzesi (Trickeye Museum); Göz yanılmaları ile donatılmış bu müze, gerçek ile hayalin birbirine karıştığı bir yer olarak öne çıkıyor. Oldukça eğlenceli zaman geçirebileceğiniz, son derece sıra dışı bir müze.
Maymun Tepesi; Adanın doğusunda bulunan ve hayli ilginç bir yer olan Maymun Tepesinde, maymun nüfusu çok fazla ve maymunlarda insanlarla birlikte sokaklarda dolaşıyor.  Aynı zamanda tapınak bölgesi de olan bu yer bir çok hayvan heykelini de(özellikle maymun) barındırıyor.
Phuket Hayvanat Bahçesi; Güney Asya hayvan çeşitliliğini görebileceğiniz hayvanat bahesinde bazen hayvanların katıldığı gösterilerde düzenleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!