featured

Günlük Hayatımızda Sık Kullandığımız Bazı Eşyaların Ortaya Çıkış Hikayesi Sizi Çok Şaşırtacak!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günlük hayatta sıkça kullandığımız bazı eşyaların nasıl ortaya çıktığını merak ediyor musunuz? Öyleyse bu haber tamda size göre!

Sizde kimi zaman sık sık kullandığımız eşyaların ortaya nasıl çıktığını merak ediyor musunuz? Evet, dediğinizi duyar gibiyiz. Eşyalar günlük hayatımızı konforlu hale getiren, işlerimizi kolaylaştıran parçalar arasında bulunuyor. Ancak bu eşyaların ne zaman, ne amaç uğruna oluşturulduğu net olarak bilinmiyor. İşte, sizin için bulduğumuz eşyaların oluşum nedenleri ve çıkış noktası…

Kağıt Peçeteler

Kağıt Peçeteler

Aslında ilk oluşturulan kağıt peçeteler gaz maskesi olarak tasarlanmıştı. Daha sonra suya büyük ölçüde dayanıklılık gösterdiği için bu ürünler, kağıt peçete olarak kullanılmaya başladı.

Listerine

Listerine

Listerine denildiğinde sizin de aklınıza ağız bakım suyu geliyor değil mi? Ancak Listerine ilk olarak ameliyatlarda antiseptik olarak kullanılıyordu. Ameliyat bölgesine uygulanarak, orada bulunan mikrop ve bakterilerden temizlenmesini sağlıyordu. Üstelik listerine bir dönem, zemin temizleyicisi olarak da kullanılmıştı.

Vazelin

Vazelin

Vazelin ilk olarak maden ve petrol işçilerinin yaralarının ve yanıkların tedavi edilmesi için kullanılıyordu. Kullanım sonrasında vazelin oldukça etkili oldu ve tüm bu sorunları tedavi etti. Özellikle ciltlerde bıraktığı yumuşacık his, onun hemen herkes tarafından kullanılmak üzere üretilmesini sağladı.

Vibratör

Vibratör

İlk vibratör sanılanın aksine farklı bir neden için üretilmemiştir. Bir dönem kadın hastalığı olarak bilinen histeri, doktorlara göre ancak mastürbasyon ile çözümlenebiliyordu. Ancak kadınlar bu konuda ne yapacaklarını bilemediği gibi, büyük bir kısmı kendisine dokunmak istememiştir. Buda vibratörün ortaya çıkmasına neden oldu.

 Divan ( Kanepe)

Divan ( Kanepe)

Eskilerde bu ismi sıkça duyardık; divan… Koltuklara nazaran daha geniş ve konforlu olan bu eşya, lüks evlerin yegane eşyalarından biriydi. O dönemlerde divanlar kadınların dinlenebilmesi ve konforlu bir şekilde vakit geçirebilmesi için tasarlanmıştı. Ancak öncesinde divanlar daha çok berjer koltuk ebatlarındaydı. Zaman içerisinde daha geniş ve enlice tasarlanarak, konfor düzeyi arttırıldı.

Çizgili Pijama

Çizgili Pijama

İlk çizgili pijamanın ne zaman ortaya çıktığını duyduğunuzda çok şaşıracaksınız. İkinci Dünya Savaşı sırasında aniden saldırı sirenleri çaldığında yüzlerce insan incecik gecelikleri ile dışarıya çıkmak zorunda kalıyordu.

Buda onların soğuktan donacak derecede üşümesine neden oluyordu. İşte bu pijamalarda hem insanların üşümesini önlemek, hem de saygın bir görünüme ulaşmalarını sağlamak için üretildi. Daha sonrasında ise tüm dünyaya tercih edilen pijama modellerinden birisi oldu.

Tuvalet Fırçası

Tuvalet Fırçası

Tuvalet fırçasının yapay çam ağaçları sayesinde elde edildiğini biliyor musunuz? Uzmanlar yapay çam ağacı üretimi sırasında bu kıl sisteminin tuvaleti temizleyebileceğine karar verilmiş. Daha sonrasında ise bu düşünce icraate döküldü ve uzun yıllardır kullanılan eşyalardan biri haline geldi.

Sallanan Sandalyeler

Sallanan Sandalyeler

Sallanan sandalyelerin erkekler için üretildiğini düşünenler fena yanılıyor. Sallanan sandalyeler aslında yeni anne olan kadınlar için tasarlandı. O dönemde düşünülen bir sallanan sandalye tasarlamak ve emziren kadınların işini kolaylaştırmaktı. Kadınlar bu sandalye sayesinde rahat rahat emzirebilirken, aynı zamanda bebeğini sallayabileceklerdir. Çok tutan bu sandalye, zaman içerisinde baba koltuğu olarak da anılmaya başlandı.

Kabarık Yastıklar

Kabarık Yastıklar

Kabarık yastıklar aslında konfor amaçlı değil bambaşka bir nedenden dolayı tasarlanmıştı. Yatağın neden olabileceğini hataları düzenlemek için kabarık yastıklara yer verildi. Böylece yapılı saçlar ile yatıldığında dahi, saçlar bozulmadan sabaha kadar alabilecekti. Ancak sağladığı konfor, kabarık yastıkların tüm insanlar tarafından tercih edilmesine neden oldu.

Duvar Kağıtları

Duvar Kağıtları

Bilenler bilir, eskiden yaşam alanlarını bölmek ya da bir kişinin mahremini sağlamak için duvar oluşturan örtüler kullanılıyordu. Ayrıca kimi zaman duvarlara bazı durumlarda da örtü kullanmak gerekebiliyordu.

Örtü maliyetli bir şey olduğu için bu maliyeti düşürecek duvar kağıtları tasarlandı. Bu duvar kağıtlarının yaşam alanlarına bambaşka bir hava katması ön plana çıkmalarına neden oldu. Böylece yaşam alanları çok daha şık ve dekoratif bir görünüme kavuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!