featured

Anne Olmak Kolay Değil! İşte, Ebeveyn Olmaya Karar Vermeden Bilmeniz Gereken 12 Farklı Bilgi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anne olmak kolay mı sanıyorsunuz? Ya da herkes anne olabilir mi sizce de? Gelin birde bu 12 farklı bilgi sonucunda bu iki soruyu sorgulayalım…

Anne olmak elbette dünyanın en güzel ancak en meşakkatli mesleği… Öyle ki, bu meslekten bir dakika dahi izin alabilmek mümkün olmuyor. Hayatınız boyunca birini sırtında taşımanız, iyi ve kötü günlerinde daima yanında olmanız gerekiyor. Bu söylemlerin dahası da var. Bu nedenle, ebeveyn olmaya karar vermeden önce kendinizi bir ölçüp biçmenizde yarar var. Anne olmaya hazır mıyım? Benim için doğru zaman mı? İşte, anne olmaya hazır olup olmadığınızı sorgulayabileceğiniz 12 farklı bilgi içeriği!

Evhamlı Mısınız?

Evhamlı Mısınız?

Evhamlı iseniz, bu böyle gitmez baştan söyleyelim. Çünkü zaten aşırı fedakarlık ve sevgi gösteren anneler, birde evhamlı olduğunda hayat onlara çekilmez oluyor. Eğer evhamlı iseniz, öncesinde duygularınızı kontrol etmeyi öğrenmenizi sonra ebeveyn olmanızı tavsiye ederiz. Aksi halde her hastalandığında, mutsuz ve üzüntülü olduğunda yüreğiniz ağzınızda gezebilirsiniz.

Bencilliği Bırakmaya Hazır mısınız?

Bencilliği Bırakmaya Hazır mısınız?

Öncelikle bencillik diyoruz, çünkü çocuğu olmayan bir insan tamamen kendine göre yaşar! Canı isteyince dışarı çıkar, canı istediğinde ise evde pinekleme kararı alır. Ancak anne olunca bu böyle değil! Hayatınızı, bebek şekillendirir ve sizde buna göre hareket edersiniz. Evde olmayı istediğinizde dışarıda, dışarıda olmak istediğinizde evde olabilirsiniz. Bizden, söylemesi…

Uykusuzluğa İdmanlı mısınız?

Uykusuzluğa İdmanlı mısınız?

Öncelikle uykusuzluğa idmanlı mısınız ya da günlerce uykusuz kalmaya dayanabilir misiniz bir sorgulamalısınız. Çünkü bebeğiniz ne kadar akıllı olursa olsun, gece beslenmesi için sayısız kez kalkmanız gerekecek. Sürekli bölünen uykunuz, ne yazık ki size yetmeyecek. Ve bu döngü en iyi ihtimalle bir, en kötü ihtimalle ise üç yıl kadar sürecek.

Pratik Bilgi Birikiminiz Geniş mi?

Pratik Bilgi Birikiminiz Geniş mi?

Anne olacaksanız, bebeğin her ateşi çıktığında hastaneye gidemeyeceğinizi de bilmelisiniz. Bu nedenle ateşte ne yapılır, diş ağrısı nasıl geçirilir, uykusuzluk problemi için neler kullanılır kapsamlı olarak bilmelisiniz. Pratik bilgi birikiminden oluşan bir hafızaya sahip olmanız şart…

Duygularınızı Dengeleyebilecek misiniz?

Duygularınızı Dengeleyebilecek misiniz?

Bir çocuğunuz olduğunda sık sık her kafadan bir ses çıktığını duyacaksınız. Öyle, ki annenizin dahi sizi hatta çocuğunuzu eleştirdiğini duyabilirsiniz. Özellikle bebek söz konusu olduğunda annelerde ekstra bir hassas söz konusu oluyor. Bu nedenle duygularınızı dengeleyebildiğinizden emin olmalısınız.

Her Zamankinden Daha Enerjik ve Sabırlı Olabilecek misiniz?

Her Zamankinden Daha Enerjik ve Sabırlı Olabilecek misiniz?

Sabırsız ve tembelseniz şunu söyleyelim, annelik en çok sizi zorlayacak. Öyle ki anne olunduğunda yalnızca bir saat gibi kısa bir süre içerisinde temizlik ve yemek işinizi halledebilmeniz gerekecek.

Çünkü uzun bir süre çocuğunuzun kendi kendine vakit geçirmesi mümkün olmayacak. Yapışık ikiz gibi yaşamanız gereken bu günlerde, birde uykusuz kalacağınızdan enerjik olabilmek için üstün bir çaba sarf etmeniz gerekiyor. Peki, sizce buna hazır mısınız?

Yemek Konusunda Nasılsınız?

Yemek Konusunda Nasılsınız?

Yetişkin insanlar aperatif yiyeceklerle ya da dışarıdan beslenerek hayatını idame edebilir. Ancak bebekler için düzenli bir hayat şarttır. O yüzden düzenli olarak yemek pişirmeniz, doğal gıdalara yönelmeniz, yemek konusunda biraz olsun becerinizin olması kesinlikle önemli bir detaydır.

Öfkenizi Kontrol Edebiliyor musunuz?

Öfkenizi Kontrol Edebiliyor musunuz?

Öfke problemleri yaşıyor olabilirsiniz… Bu hayatın bir döneminde mutlaka herkesin başına geliyordur. Ancak, öfke kontrolünü bilmiyorsanız kesinlikle ebeveyn olmanız önerilmeyecektir. Öfke kontrolü bulunmayan kişiler derdini anlatamayacak kadar küçük bu bebeğe ani bir hareketle zarar verebilir. Öfke probleminiz varsa öncesinde uzun bir süre meditasyon ve yoga yapmanızı öneririz.

Maddi Açıdan Hazır mısınız?

Maddi Açıdan Hazır mısınız?

Bir bebek istiyorsunuz ama maddiyatınız nasıl? Maddi hayatınız kötü gidiyorsa, bu zorlu dünyaya onu getirmeyi bir süre erteleyebilirsiniz. Çünkü çocuk büyütmek yalnızca manen değil maddi açıdan da zor olacaktır. Bu açıdan tasarruf etmeyi ve kendinizi kısıtlamayı becerebileceğinizi düşünüyorsanız, ebeveyn olma konusunda doğru kişi olabilirsiniz.

Sağlık Açısından Bebek Sahibi Olmaya Uygun Musunuz?

Sağlık Açısından Bebek Sahibi Olmaya Uygun Musunuz?

Bilindiği üzere annede oluşabilecek bazı hastalıklar, bebeklere de aşırı hasar verebiliyor. Bu nedenle anne olmadan gerekli tüm testleri yaptırmanızı ve sağlıklı olduğunuzdan emin olmanızı öneririz. Hayatta Keşke’lere yer yok, biliyorsunuz.

Vücudunuzu Kaybetmeyi Göze Alıyor musunuz?

Vücudunuzu Kaybetmeyi Göze Alıyor musunuz?

Vücudunuzu kaybetmeyi göze alıyor musunuz? Uzun vadede yeniden eski bedene kavuşmak mümkün olsa da fizik yapısı hamilelikle bir hayli değişiyor. Kimi zaman kadınlar aynı kiloda olsa dahi, daha kilolu ve hantal görünebiliyor. Üstelik doğumdan sonra eski hale kavuşmakta minimum 2-3 yılı bulabiliyor. Bunu göze alıyor musunuz, mutlaka sorgulamalısınız.

Seks Hayatınızın Sekteye Uğrayacağını Biliyor musunuz?

Seks Hayatınızın Sekteye Uğrayacağını Biliyor musunuz?

Bir bebek sahibi olduktan sonra seks hayatınız bir daha asla eskisi gibi olmayacak. Çünkü onun sizinle olduğu her dönem, seks konusunda özgür olamayacaksınız. Bu yüzden hem doğru fırsatı yaratmayı öğrenmeli, hem de bu süreçle baş etmeyi öğrenmelisiniz. Partneriniz ile açık açık konuşmalı, bu konuda birbirinizi kırmamanız gerektiğini kavramalısınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!