featured

Stres ve Kaygı Sizi Ele Geçirmesin! İşte Stresinizi Kontrol Altında Tutmanın 8 Yolu!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Stres ve kaygı sizi ele geçirmesin! Stres ve kaygıyı kontrol altına alabilmek çoğu zaman zordur. Fakat stresinizle baş edebilmenizi kolaylaştıracak bazı yollar olduğunu söylesek?

Stres, kaygı, korku.. Özellikle son yıllarda yaşamamızın baş kahramanları! Sürekli yaşadıklarımız ve maruz kaldıklarımız yüzünden aşina olduğumuz duygular.

Şüphesiz her duygu belirli bir dozda yaşanmalı. Fakat aşırıya kaçan duygular insana zarar vermektedir. Bu yüzden size stres ve kaygınızı kontrol almada yardımcı olacak birkaç yöntemden bahsedeceğiz!

2/9

Durumu Gülünç Hale Getirin

Durumu Gülünç Hale Getirin

Özellikle çocuklar üzerinde korkuları daha önemsiz hale getirmek için durumu gülünç duruma getirdiği biliniyor. Yaşadığınız stresi komik bir espri haline getirin ya da komik bir görselle bütünleştirin. Bu noktada zamanla eskisi kadar ciddiye almadığınızı göreceksiniz.

3/9

Duygularınızı İfade Edin

Duygularınızı İfade Edin

Çoğu zaman hissedilen kötü duyguyu ifade eden kişilerin bu duyguları eskisi kadar ciddiye almadıkları biliniyor. Sevdiklerinizle yaşadığınız kaygı ya da stres durumunu paylaşırsanız anlık duygu değişiminizi sağlayabilirsiniz. Eğer çevrenizde birisi yoksa kendinize mektup yazmayı da deneyebilirsiniz.

4/9

Nefes Alışverişinize Dikkat Edin

Nefes Alışverişinize Dikkat Edin

Nefes alıp vermek temel ihtiyacımız olmakla birlikte stres ve kaygı durumlarında gerçek birer yardımcıdır. Vücut stres ya da kaygı yaşarken kendini otomatik olarak ani duruma alır. Bu noktada derin nefes alıp vermek stresi azaltır. Nefesinizi otomatik değil odaklanarak, düşünerek alıp vermelisiniz.

5/9

Şimdiye Odaklanın!

Şimdiye Odaklanın!

Stres/kaygı geleceğe dair gelişmemiş olayların ortaya çıkabilmesinden kaynaklı gerçekleşir. Kaygı duyan insanların temel sebebi geleceğe dair besledikleri olumsuz duygu ve düşüncelerdir. Bu yüzden kaygınızı kontrol altına almak için şimdiye odaklanın. Etrafı seyredin, rüzgarı hissedin…

6/9

Düzenli Bir Yaşamınız Olsun

Düzenli Bir Yaşamınız Olsun

Vücut, alışık olmadığı durumlara karşı ekstra bir kaygı ve stres üretir. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak adına hayatınızın belirli bir düzen içerisinde olması oldukça önemlidir. Planlar oluşturun ve bunlara uyun. Ancak planlarınız çok sayıda olmasın bu sefer uygulama konusunda stres yaşayabilirsiniz.

7/9

Sevdiklerinizle Geçirdiğiniz Kaliteli Zamanı Arttırın

Sevdiklerinizle Geçirdiğiniz Kaliteli Zamanı Arttırın

Her insan için geçerli olmasa da sevdiklerinizle geçirdiğiniz zamanlar size keyifli geliyorsa bu vakti arttırabilirsiniz. Ancak kaygı durumunuz kalabalık bir ortama yönelikse bu maddeyi ciddi almayın.

8/9

Stres Yaratan Durumlardan Olabildiğince Uzak Durun

Stres Yaratan Durumlardan Olabildiğince Uzak Durun

Ülkemizde özellikle kaygı bozukluğu teşhislerinde tetikleyici olarak olumsuz yaşantılar göze çarpar. Haberlerde ya da sosyal medyada olumsuz haberler geleceğe dair kötü düşüncelerinizi ve stresinizi arttırıyorsa bir müddet uzak durmanız işe yarayacaktır.

9/9

Stresinizin Temel Sebebini Bulun ve Yok Edin!

Stresinizin Temel Sebebini Bulun ve Yok Edin!

Bu durum kişisel olarak sağlanamayan bir olay olabilir. Eğer kendinizde stres yaratan durum hakkında net bir bilgi sahibi değilseniz bir uzmandan yardım almalısınız. Maddiyat konusunda zorluk çekiyorsanız, ilçenizde bulunan ücretsiz psikolog ve psikolojik danışman servislerini araştırabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!