featured

Dünya Çapında Meslek Grupları Ne Kadar Kazanıyor Biliyor musunuz? İşte, Meslek Gruplarının Dünya Çapında Saatlik Ücreti!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya çapında meslek grupları ne kadar kazanıyor inanamayacaksınız. İşte dünyanın adaletsiz bir yer olduğunu gösteren ücret tarifesi…

Döviz kuru ne yazık ki giderek yükseliyor. Paramızın gün be gün değersizleştiği şu günlerde, hepimiz ‘’Acaba diğer ülkeler ne durumda’’ diye araştırıyoruz elbette. İşte, bizde sizin bu düşüncelerinizden yola çıkarak dünya çapında meslek gruplarının ne kadar kazandığını araştırdık. İşte, duyduğunuzda çok şaşırıp, birde üzüleceğiniz tüm meslek gruplarının saatlik kazançları!

2/12

Kargo Çalışanı

Kargo Çalışanı

Reddit’te yapılan bir araştırmada dünya çapında bulunan tüm meslek gruplarının ortalama saatlik kazancının ne olduğu soruldu. Bir kargoda paket düzenleyici olduğunu belirten bir kadın, saatte 25 dolar kazandığını belirtti. 5 saatten fazla çalıştığınsa ise bu rakamın 35-40 dolar aralığına kadar çıktığını belirtti.

3/12

İlkokul Öğretmeni

İlkokul Öğretmeni

Yine bu çalışmaya katılan bir kadın İlkokul öğretmeninin yardımcısı olduğunu ve ayda ortalama 2 bin dolar kazandığını belirtiyor. Günün yalnızca yarısı kadarında çalışıp, 5 yaş çocuklarla vakit geçirdiğini belirten kadın sonraki süreçte ek işler yaptığını da ifade ediyor.

4/12

Veteriner

Veteriner

Bu çalışmaya kazanan veteriner UTAH’ta çalıştığını ve saatte 15-20 dolar kazandığını belirtiyor. Günde 6 saat kazanan bu kişinin ay bazında eline geçen ise yaklaşık 2700 dolar…

5/12

Gemi Çalışanı

Gemi Çalışanı

Konteyner gemisinde çalıştığını belirten başka bir adam ise yılın yalnızca 6 ayı çalışarak 120 bin dolar elde ettiğini belirtti. Kısacası bu kişi aylık 10 bin dolar civarında bir kazanç elde ediyor.

6/12

Çöp Kamyonu Şoförü

Çöp Kamyonu Şoförü

Başka bir adam ise New York’ta çöp kamyonu şoförü olarak çalıştığını belirtiyor. Ekstra sağlık yardımı aldığını da belirten bu şoför, saatte 40 dolar kazandığını belirtiyor.

7/12

Geri Dönüşüm Çalışanı

Geri Dönüşüm Çalışanı

Bir geri dönüşüm tesisinde çalışan adam, çalışmaya katılanlardan birisiydi. Bir taşıma bandında cam parçaları toplamakla görevlendirilen adam saatlik 35 dolar aldığını belirtiyor.

8/12

Öğretmen

Öğretmen

Bu araştırmaya katılan bir diğer kişi ise öğretmen olduğunu ve Zimbabwe’de çalıştığını belirtti. Aylık yalnızca 150 dolar kazandığını belirten öğretmen, kazancının asla yeterli olmadığını belirtiyor. Ancak Türkiye’de bir öğretmen onun kadar bile kazanamıyor…

9/12

Proje Yöneticisi

Proje Yöneticisi

Kuzey Kaliforniya’da yaşadığını söyleyen bir adam Telekomünikasyon endüstrisinde proje yöneticisi olduğunu belirtiyor. Yine bu adam, aylık ortalama 8 bin dolar kazandığını açıkladı.

10/12

Aşçı

Aşçı

Yoğun bir restoranda çalıştığını belirten bu adam ise aşçı sıfatı ile saatlik 19 dolar kazanıyormuş. Ayrıca bu gelirine aldığı bahşişler ve menüde kendine ait yiyeceklerden aldığı kar paylarını da dahil etmiyormuş.

11/12

Tıbbi Kodlama

Tıbbi Kodlama

Tıbbi kodlama işi ile uğraştığını belirten bir kişi ise saatte 30 dolar yılda ise 65 bin dolar kazanç elde ettiğini söylüyor.

12/12

Jet Kaptanı

Jet Kaptanı

Jet kaptanı olarak çalışan bir kişi ise çok yoğun olduklarını ancak hak ettiklerini kazandığını düşündüğünü belirtiyor. Bu adam yıllık ortalama 360 dolar kazanırken, yıllık kazancı ortalama 30 bin dolara denk geliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!