featured

Tırnaklarınız Olmasaydı Ne Olurdu Biliyor musunuz? İşte İlginç Gerçekler!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tırnaklarınız olmasaydı ne olurdu? Tırnaklar, neredeyse herkes için bakımın ve temizliğin simgesidir. Peki, tırnaklarımız olmasaydı ne olurdu? Gelin, birlikte bakalım.

Peki “Tırnaklarınız olmasaydı ne olurdu?” sorusu hiç aklınızdan geçti mi? İlginç ama gerçek şu ki; tırnaklarınız olmasaydı her şey çok farklı olurdu! İşte tırnaklarımızın gizli görevleri ile ilgili ilginç gerçekler…

Tırnaklarınız Olmasaydı Ne Olurdu Biliyor musunuz? İşte İlginç Gerçekler!

Tırnaklar, neredeyse herkes için bakımın ve temizliğin simgesidir. Peki, tırnaklarımız olmasaydı ne olurdu? Gelin, birlikte bakalım.

2/6

Motor Gelişimi Diye Bir Şey Olmazdı

Motor Gelişimi Diye Bir Şey Olmazdı

İnce motor becerileri çocukluk dönemlerinin başında kazanılan önemli bir beceridir. Kaşık tutarken, kitap okurken hatta küçük eşyaları tutarken fark etmiyor olsanız da aslında ince motor becerilerini kullanıyorsunuz. Tırnaklarınız olmasaydı ince motor gelişiminden bahsetmek de mümkün olmayacaktı. Her ne kadar tırnaklar işlevsiz gibi görünse de karmaşık ve işlevsel sinir ağları sayesinde aslında çok fazla işe yarar.

3/6

Sosyal İlişkileriniz Eksik Kalırdı

Sosyal İlişkileriniz Eksik Kalırdı

Yapılan araştırmalarda tırnakların aslında sosyal ilişki kurmakta etkili olduğunu biliyor muydunuz? Kişisel bakım ve temizlik açısından önemli olan tırnakların, günümüzde birçok kişinin el ve ayak görünümüne baktığı düşünülürse insanların sergiledikleri imajları üzerinde de büyük bir etkiye sahip olduğu aşikardır. Ayrıca insanların sosyal ilişkiler kurabilmenin birincil nedenlerinden birisidir. Öyle ki; kadınların kuaföre gitmelerinin nedenlerinden birisi de tırnak bakımıdır. Böylece kadınlar, kuaförlerde daha fazla sosyalleşir.

4/6

Sağlık Problemlerini Fark Etmek Zaman Alırdı

Sağlık Problemlerini Fark Etmek Zaman Alırdı

Tırnaklar, birçok hastalığın erken habercisi olabiliyor. Eğer vücudunuzda sağlık sorunları var ise bunu erken dönemde tırnaklarınızdaki değişimlerinden fark edebilirsiniz. Mesela; vücudunuzda demir eksikliği varsa tırnaklarınız soyulmaya başlarken çinko eksikliğinde ise tırnaklarınızda yatay çıkıntılar oluşmaya başlar.

5/6

Bakterilere Karşı Savunmasız Olabilirdiniz

Bakterilere Karşı Savunmasız Olabilirdiniz

Tırnaklar hakkında çok fazla bilinmeyen gerçeklerden birisi de bakterilere karşı vücudu koruyor olmasıdır. Tırnak temizliğine dikkat etmeyen kişilerde ise bu durum tam tersine dönüşebilir. Hijyenik olmayan tırnaklar, bakteri ve virüslerin en sevdiği ve bu sayede vücuda en kolay girdiği alanlar haline gelebilir.

6/6

Acıya Karşı Hassasiyetiniz Artardı

Acıya Karşı Hassasiyetiniz Artardı

Tırnaklar her ne kadar kırılgan bir yapı olarak görünse de aslında son derece dayanıklı ve sert bir yapıya sahiptir. Bu nedenle de ağır bir darbe aldığınızda dahi tırnaklarınız kırılsa da aslında acıya olan hassasiyetiniz azaltır. Herkes hayatında bir kez de olsa da ayak serçe parmağını vurmuştur. Serçe parmağında tırnak olmasına rağmen dayanılmaz bir acıdır. Eğer tırnak olmasa o acı iki kat daha fazla olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!