featured

Osmanlı Padişahlarının Burçları Nelerdir Biliyor musunuz? İşte, Osmanlı Padişahlarının Burç Özellikleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Osmanlı padişahlarının burçları nelerdir hiç merak ettiniz mi? İşte, uzun yıllar hüküm süren Osmanlı padişahlarının burçları ve özellikleri..

Osmanlı padişahlarının burçları nelerdir, padişahlar burç özelliklerini taşıyorlar mıydı diye hiç merak ettiniz mi? Eğer cevabınız evet ise bu içeriğimiz sizler için. Her ne kadar tüm padişahların doğum günü hakkında bilgiler net olmasa da bazı padişahların kayıtları tutulmuş. İşte, doğum tarihi kayıtları olan Osmanlı padişahlarının doğum tarihleri ve padişahların burçları ile taşıdıkları karakteristik özellikleri…

İstanbul’un Fatihi; Fatih Sultan Mehmed / Koç Burcu

İstanbul’un Fatihi; Fatih Sultan Mehmed / Koç Burcu

İstanbul’un fatihi Fatih Sultan Mehmed’in doğum tarihi 29 Mart 1432. Yani koç burcu. Bilindiği üzere koç burcunun en karakteristik özelliği; lider olması, her zaman dinamik ve faal olması… Bu özellikler sayesinde koç burcu insanları, bir işi bitirdiklerinde başka bir işe geçme konusunda hiç sıkıntı çekmezler. Fatih Sultan Mehmed’in henüz 20 yaşındayken koskoca Doğu Roma İmpatorluğu’nun merkezi İstanbul’u fethettiğini düşündüğümüzde, liderlik özelliği dahil koç burcu özelliklerini yansıttığını görüyoruz.

Kanuni Sultan Süleyman / Boğa Burcu

Kanuni Sultan Süleyman / Boğa Burcu

Kanuni Sultan Süleyman’ın doğum tarihi 27 Nisan 1495. Yani Boğa burcu. Her zaman iradeli ve azimli olduğu bilinen Kanuni, karar alacağı zaman buna yoğun kafa yorar ve karar aldığında da asla geri dönmezdi. Ayrıca adaletli ve liyakat sahibiydi. Kendisine, adalet duygusu fazla olduğu için ‘’Kanuni’’ denmişti. Kısacası, Osmanlı padişahlarının burçları dendiğinde, Kanuni Sultan Süleyman’ın boğa burcu özelliklerini tam olarak taşıdığını görüyoruz.

2. Abdülhamid / Başak Burcu

2. Abdülhamid / Başak Burcu

Osmanlı padişahlarının burçları listemizde şimdi de 2. Abdülhamid var. 2. Abdülhamid’in doğum tarihi 21 Eylül 1842. Yani Başak burcu. 2. Abdülhamid’in mükemmeliyetçi, detaycı ve çalışkan olması tam olarak başak burcu özelliklerine işaret ediyor. Her ne kadar yöntemleri demokrasi ile bağdaşmasa da 2. Abdülhamid’in önlemleri, Osmanlı Devleti’nin bir süre daha ayakta kalmasını sağladı.

2. Bayezid / Yay Burcu

2. Bayezid / Yay Burcu

İstanbul’un fatihi Fatih Sultan Mehmed’in oğlu olan 2. Beyazid’in doğum tarihi 3 Aralık 1448. Yani Yay burcu. Babası Fatih Sultan Mehmed’in bilme açık bir padişah olması, 2. Beyazid’in gerçekten iyi bir eğitim alması yolunda rol aldı. Aktif, cesur, sanata ilgili, kendini geliştirmeyi seven ve hoşgörülü bir padişah olması, 2. Beyazid’in yay burcu özelliklerini taşıdığını gösteriyor.

4.Murad / Aslan Burcu

4.Murad / Aslan Burcu

Katı kurallarıyla ve uygulamalarıyla bilinen 4. Murad’ın doğum tarihi 26 Temmuz 1612. Yani Aslan burcu. Osmanlı padişahlarının burçları denilince, 4. Murad’ın da burç özelliklerini taşıdığı görülüyor. Çünkü 4. Murad Osmanlı padişahları içinde en otoriter ve sert olanlarındandı. İçki ve tütünü yasaklayan bu padişah, mükemmeli isteyen kişiliği ile de ön plana çıkıyordu. Tam olarak tipik bir aslan burcu diyebiliriz.

Yavuz Sultan Selim / Terazi Burcu

Yavuz Sultan Selim / Terazi Burcu

Yavuz Sultan Selim’in doğum tarihi 10 Ekim 1470. Yani Terazi burcu. Sekiz yıl gibi çok da uzun olmayan hükümdarlık yaşamına yüz yıllık iş sığdıran Yavuz Sultan Selim gösterişten hiç hoşlanmaz ve devletin malını şahsi çıkarlar için asla kullanmazdı. Osmanlı padişahlarının burçları açısından incelediğimizde, Yavuz Sultan Selim’in gizli bir mükemmeliyetçi tavır içinde olması apaçık bu burcun özelliğini taşıdığını gösteriyor. Ayrıca terazi burcu özelliği olarak Yavuz Sultan Selim sanata da oldukça düşkündü.

3.Selim / İkizler Burcu

3.Selim / İkizler Burcu

3. Selim’in doğum tarihi 28 Mayıs 1524. Yani İkizler burcu olan bir padişah. Çok yönlü kişiliği ve zeki olmasıyla ön plana çıkan 3. Selim üstün iletişim yeteneğine sahipti ve kelime oyunları yapmaktan hiç geri kalmazdı. Ayrıca tıpkı babası Kanuni Sultan Süleyman gibi edebiyata da ilgi duyardı. Tüm bu yönleri ele aldığımızda, 3. Selim’in İkizler burcu özelliklerini taşıdığı apaçık görülüyor.

2. Mahmud / Yengeç Burcu

2. Mahmud / Yengeç Burcu

Osmanlı padişahlarının burçları listemizde şimdide sırada en yenilikçi padişah 2. Mahmud var. 2. Mahmud’un doğum tarihi 20 Temmuz 1785. Yani Yengeç burcu. Vatan sevgisi, yeniliğe açık olması ve ailesine duyduğu bağlılık, 2. Mahmud’un tipik bir yengeç burcu olduğunu gösteriyor. Hükümdarlık süresi boyunca devletin sosyal ve siyasal alanlarında iyileştirme yapan ve en iyiyi hedefleyen 2. Mahmud ayrıca oldukça korumacı bir kişilikti.

Genç Osman / Akrep Burcu

Genç Osman / Akrep Burcu

Genç Osman’ın doğum tarihi 3 Kasım 1604. Yani akrep burcu bir padişahtı. Beş dili oldukça iyi konuştuğu bilinen, cesareti ile ön plana çıkan ve zeki olmasıyla tarih sayfalarında yer edinen Genç Osman tipik bir akrep burcuydu. Tahta çıktığında ilk işi, yöneticilerde köklü değişiklik yapmak olan Genç Osman’ın bu hareketi oldukça cesaret gerektirirdi. Zaten bu cesareti onun tahtan indirilmesine, Yedikule Zindanları’nda öldürülmesine neden olmuştu.

3. Ahmed / Balık Burcu

3. Ahmed / Balık Burcu

Osmanlı padişahlarının burçları lisemizde son sırada 3. Ahmed bulunuyor. 3. Ahmed’in doğum tarihi 25 Şubat 1643. Yani Balık burcu. Devlet işlerine ilgisi yakından olsa da oldukça içine kapanık bir padişah olduğu bilinen 3. Ahmed bu yönüyle tipik bir balık burcu erkeği olduğunu gösteriyordu. Şiire ilgisinin olduğunu ve duygusallığını da hesaba katarsak 3. Ahmed balık burcunun özelliklerini net olarak sergiliyordu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!