featured

Bu Ürünleri Yanlış Kullandığınızı Biliyor musunuz? İşte Doğru Bildiğiniz Ama Yanlış Kullandığınız Ürünler! Bunları Yapıyorsanız Hemen Vazgeçin!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kullandığınız ürünler ne kadar pahalı ve ne kadar kaliteli olursa olsun doğru yöntemlerle kullanmadığınızda hiçbir faydası olmayacağını biliyor musunuz? Hatta öyle ki; kullandığınız ürün doğru ve etkili bir ürün olsa da kullanım şekliniz yanlış olduğunda kendinize zarar bile verebilirsiniz.

Tüm yüze uygulanan pudra, kullanılmadan çalkalanan oje, yanlış kullanılan şampuan… Hepsinin aslında göz ardı etmemeniz gereken kullanım şekilleri vardır. İşte geçmişten bugüne doğru kullandığınızı sandığınız güzellik ürünleri…

2/7

Oje Kullanımdan Önce Çalkalanmaz!

Oje Kullanımdan Önce Çalkalanmaz!

Kuaförler de dahil olmak üzere birçok kişinin ojeyi kullanmadan önce çalkaladığını mutlaka görmüşsünüzdür. Ancak bu uygulama doğru bilinse de aslında yanlıştır. Ojenin incelmesi için yapılan bu uygulama aynı zamanda ojenin havalanmasına ve bu havanın ojenin içine hapsolmasına neden olur.

Ojenin içine hapsolan hava, uygulama sırasında tırnaklar üzerinde kabarık ve pütürlü bir görünüm oluşmasına neden olur. Bu nedenle de ojeyi elinizde yuvarlamak ya da sert bir şekilde çalkalamak doğru değildir.

3/7

Pudrayı Tüm Yüzünüze Uyguluyorsanız Hemen Vazgeçin!

Pudrayı Tüm Yüzünüze Uyguluyorsanız Hemen Vazgeçin!

Genellikle bildiğimiz doğru pudranın tüm cilde sürülmesi gerektiği olsa da aslında doğru olan bu değildir. Pudradan beklenilen sonucu alabilmek için öncelikle yanaklara sürmemelisiniz. Alın, çene, göz altı ve burun gibi aşırı yağlanan bölgelere sürmeniz yeterli olacaktır. Pudra, cildi kurutan bir üründür ve tüm cilde uyguladığınızda cildinizin aşırı kurumasıyla birlikte cildinizin zarar görmesine neden olabilirsiniz.

4/7

Saçlarınızı Doğru Taradığınızdan Emin misiniz?

Saçlarınızı Doğru Taradığınızdan Emin misiniz?

Saçları kökten uca taradığınızda saçlarınızın çok büyük zarar gördüğünü ve saçlarınızın koparak kırıldığını biliyor muydunuz?

Saçlarınızı taramadan önce ikiye ayırarak önce saçlarınızın uçlarını taramak saçlarınızın zarar görmeden açılmasını sağlar. Bununla birlikte bir saç yağı da kullanırsanız saçlarınızı taramak daha kolay olurken aynı zamanda saçlarınıza bakım da yapmış olursunuz.

5/7

Saçlarınızı Parfümle Temas Ettirmeyin!

Saçlarınızı Parfümle Temas Ettirmeyin!

Parfümün kalıcılığını arttırmanın en etkili yolu, nemli vücuda sıkılmasıdır. Bazı kadınlar parfümün kalıcı olması için saçlarına da parfüm sıksa da bu uygulama son derce yanlıştır. Zira parfümün içerisinde alkol vardır ve bu alkol, saçlarınızın kurumasına neden olur. Uzmanlar; parfümün doğrudan saça ve cilde değil kıyafetlerin üzerine sıkılması gerektiğini, böylece daha kalıcı bir koku elde edileceğini ifade ediyor.

6/7

Şampuanınızı Doğru Kullandığınızdan Emin misiniz?

Şampuanınızı Doğru Kullandığınızdan Emin misiniz?

Şampuan, saçınızın temizlenmesi ve aynı zamanda nem dengesinin korunması için son derece önemli bir temizlik ürünüdür. Bu nedenle de tercih edeceğiniz şampuanın markası, kalitesi ve dolayısıyla da içeriği saçlarınız ve saç deriniz için hayati derecede önem taşır.

Diğer yandan şampuanınız ne kadar kaliteli ve güçlü içeriğe sahip olsa da eğer doğru uygulama yapmıyorsanız saçlarınız gereken etkiyi şampuandan almayacak ve aksine bir de zarar görecektir. Doğu kullanım ise önce saçı tamamen ıslatmaktır.

Saçlarınızı tamamen ıslattığınızda kullanacağınız şampuanı miktarı da azalacaktır. Böylece hem saçlarınızın tam anlamıyla temizlenmesini sağlarken hem de aşırı şampuan kullanma gerekliliğini ortadan kaldırmış olursunuz. Bu yöntemle içeriği güçlü olan şampuanınızdan maksimum derecede verim alabilirsiniz.

7/7

Rujunuzu Yanlış Sürüyor Olabilirsiniz!

Rujunuzu Yanlış Sürüyor Olabilirsiniz!

Makyaj yaparken yapılan en büyük hatalarından birisi de ruj uygulamasıdır. Eğer rujunuzu dıştan içe sürüyorsanız rujunuzu yanlış sürüyor olabilirsiniz. Ruju içten dışa sürdüğünüzde hem uygulamanız kolay hem de görünümü daha estetik olacaktır.

Rujunuzu merkezden başlayarak sürdüğünüzde kontrollü bir şekilde hem daha kolay uygularsınız hem de dudak çizginize en uygun şekilde uygulama yapmış olursunuz. Uygulama sırasında bir fırça ya da parmağınızdan yardım alabilirsiniz.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!