featured

Dünya İçinde Yaşanabilecek En İyi 40 Şehir Belirlendi | Peki, Bu Listede Türkiye Şehirleri Yer Alıyor mu?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya içinde yaşanabilecek en İyi 40 şehir belirlendi. Time Out gazetesi büyük bir araştırma yapmış. Yapılan bu araştırmada dünya üzerinde yer alan 27 bin şehre gidilerek, burada yer alan şehir sakinleri

Time Out gazetesi büyük bir araştırma yapmış. Yapılan bu araştırmada dünya üzerinde yer alan 27 bin şehre gidilerek, burada yer alan şehir sakinleri ile görüşülmüş. Alınan sonuçlar doğrultusunda ise tam 40 şehrin yer aldığı bir liste oluşturulmuştur. Peki, Türkiye’de bulunan herhangi bir listede yer alıyor mu? Hadi, gelin birlikte bakalım.

Listenin diğer 20 şehrini merak ederseniz, 2021 yılının en yaşanılabilir şehirleri listesi yazısına tıklayabilirsiniz.

2/12

Londra

Londra

İngiltere’nin başkenti olan Londra bu listede ilk sırayı almayı başarmıştır. Dünyanın en kalabalık şehirlerinden bir tanesi olan Londra’da ortalama 9 milyon insan yaşamını sürdürmektedir. Doğal ve tarihi güzellikler bakımından öne çıkan Londra, hem maddi hem de manevi anlamda güzel bir yaşam vadedebilmektedir.

3/12

New York

New York

Dünyanın en yaşanılabilir şehirleri arasında olan New York, ABD’nin en gözde şehirlerinden biridir. Nüfusu 8 milyonu aşkın olan bu şehir, her yıl bir o kadarda yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır. Gece hayatı ve sosyal aktiviteleri bakımından tatmin eden bu şehir, herkesin yaşamak için hayalini kurduğu bir yerdir.

4/12

 Tokyo

 Tokyo

Dünyanın sevilen şehir merkezlerinden biri olan Tokyo, canlı ve dinamik yapısı ile dikkat çekmektedir. 35 milyonu aşkın kişinin yaşadığı bu şehir, farklı kültürdeki pek çok insanı da bir araya getirebilmektedir. Halkın hemen hepsinin yaşamaktan memnun olduğu bu şehir, mutlaka yaşanması gereken şehirler arasında yer alıyor.

5/12

Paris

Paris

Fransa’nın kuzeyinde yer alan ve ‘’Seine nehri’’ üzerine konumlandırılan bu şehir, mükemmel görseliyle yaşayanları mest etmeye yetiyor. Eyfel kulesi ile ün yapmış bu şehirde ortalama 2 milyon insan yaşam sürdürmektedir. Maddi açıdan ortalama bir şehir olan Fransa, aynı zamanda sosyal aktivite ve eğlence açısından oldukça tatmin edicidir.

6/12

Singapur

Singapur

Tropikal bir iklime sahip olan Singapur, dünyanın en yaşanabilir yerlerinden bir tanesidir. Ticaret ve lojistik açısından oldukça aktif olan bu merkezde, iş bulabilmek ve rahat bir yaşam sürebilmek oldukça mümkündür.

7/12

Amsterdam

Amsterdam

Hollanda’nın başkenti olan Amsterdam’da bu listede kendisine 6. Sıradan yer bulmuştur. 1 milyona yakın nüfusa sahip bu yer, özellikle görsel anlamda oldukça doyurucu bir şehirdir. Kanallar ve köprüleri görüp hayran olmamak mümkün değildir. Yaşamın ortalama olarak nitelendirilebileceği bu yerde, iyi bir işiniz varsa yaşam keyifli ve konforlu bir hale gelecek demektir.

8/12

Berlin

Berlin

Almanya’nın en büyük şehirlerinden biri olan Berlin aynı zamanda da başkenttir. Yaklaşık 4 milyon kişinin yaşadığı bu yer hem iş bulma olanakları hem de sosyal aktiviteler bakımından oldukça tatmin edicidir. Kozmopolitan şehirlerden biri olan Berlin, diğer yaşanabilir şehirlerden daha uygun ve kapsamlı oluşu ile bir adım öne çıkmaktadır.

9/12

Seul

Seul

2021 yılının en yaşanılabilir şehirlerinden bir tanesi Güney Kore’nin başkenti olan Seul’dur. 10 milyona yakın insanın yaşadığı Seul eğlence merkezleri, sokak eğlenceleri, nefis lezzetleri ile oldukça ünlüdür. Dünyanın birçok yerinden insanı ağırlayan Seul ucuz bir şehir olması sebebiyle, yaşanılabilir bir yerdir.

10/12

Madrid

Madrid

İspanya’nın başkenti olan Madrid, rüya gibi bir şehir olması nedeniyle burada yaşayanlara pek çok fırsat sunabilmektedir. Farklı yaşam tarzlarına açık olan Madrid’de tam 5 milyonu aşkın insan yaşamaktadır. Sunduğu imkanlar ve iş olanakları sayesinde dünyanın en yaşanılabilir şehirleri arasında 9. Cu olmayı başarmıştır.

11/12

Şangay

Şangay

Dünyanın kalbini tutan Çin’in en önemli şehirlerinden biri olan Şangay’da yaşanılabilir şehirler arasında bulunuyor. Dünyada ve Çin’de en yüksek nüfusa sahip şehir merkezleri arasında bulunan Şangay’da totalde 27 milyon insan yaşam sürer. Ekonomi, finans, nakliye ve ticaret açısından dünyanın en etkin şehirlerinden olan Şangay’da yaşam oldukça konforlu ve keyiflidir.

12/12

Bonus: Bu Listede Türkiye’nin Şehirlerinden Biri Bulunuyor mu?

Bonus: Bu Listede Türkiye’nin Şehirlerinden Biri Bulunuyor mu?

40 şehrin yer aldığı bu listede Türkiye’den de yalnızca bir il bulunmaktadır. Listenin bundan sonraki kısmında Melbourne, Sydney, Hong Kong, Dubai, Kopenhag, Los Angeles, Pekin, Barcelona, Viyana, Toronto gibi pek çok şehirde yer almaktadır. Listenin 30. Sırasında yer alan ve yaşanılabilir olduğu sonucuna ulaşılan şehir Türkiye’nin gözde merkezi İstanbul’dur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!