featured

Güzel Görünüyor Olsa da Sağlığınızı Tehdit Ettiği Bilinen 6 Farklı Trend Eşya!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güzel görünüyor olsa da sağlığınızı tehdit eden bu 6 farklı eşyanın ne olduğunu biliyor musunuz? İşte, detaylar…

Güzellik acı vericidir. Birçok kadın bu sözün doğruluğunu bilakis test etmiştir. Güzel görünebilmenin, büyük zorluklarının bulunduğu kesinlikle bir gerçek! Ancak sonuç ne olursa olsun bazı trendlere bir duyabilmek gerekiyor. Bunun nedeni ise sağlığı tehdit ediyor olmaları. İşte sağlığı tehdit eden ve güzellik uğruna dahi tercih etmemek gereken 6 farklı eşya…

Korseler

Korseler

Korseler bir iki bedene kadar zayıf gösterdiğinden özellikle kilo problemi olan kişiler için kurtarıcı bir parçadır. Ancak ne kadar zararlı olduğunu bilseniz, yanına bile yaklaşamazdınız! Cilt tahrişine ve iskelet sisteminde eğrileşmelere neden olabilen korseler kesinlikle kullanılmamalıdır. Özellikle dolaşım bozukluğunuzda bulunuyorsa bu durumda ağır hazımsızlık ve şişkinliklere yol açabilecektir. Sinirlerinize baskı yapabilen korseler sinir hasarına dahi neden olabilir. Bu nedenle kesinlikle bu tarz kıyafetler kullanılmamalıdır.

Dar Kıyafetler

Dar Kıyafetler

Dar kıyafetlerde korseler gibi vücuda zarar veren metaryaller arasındadır. Elbette ki ara sıra dar kıyafetler giyilebilir. Ancak sürekli dar kıyafetler giymek, dolaşım bozukluğuna neden olabilecektir. Bunun yanı sıra dar kıyafetler uzun süreli giyildiğinde, enfeksiyon oluşumuna dahi sebebiyet verebilecektir.

Ağır Takılar

Ağır Takılar

Sallantılı küpeler, ağır gerdanlıklar, bilezik künyeler hepsi ama hepsi vücut sağlığımız için kullanılmamalıdır. Ağır takılar özellikle küpeler, ciltte sarkmalara ve yırtılmalara dahi sebebiyet verebilir. Buda erken yaşlanmalara sebep olabilir. Sağlıklı bir yaşam için ağır takılardan uzak durulmasında yarar vardır.

Sivri Uçlu Ayakkabılar

Sivri Uçlu Ayakkabılar

Sivri uçlu ayakkabılar ayak iskelet sistemi için inanılmaz zararlıdır. Ayağın doğal bir şekli bulunduğu ve bu şekle göre ayakkabı giyilmesi gerektiği unutulmamalıdır. Ayağı belirli bir şekle sokmaya sebep olan sivri uçlu ayakkabılar, ilerleyen zamanlarda sinir hasarına ya da nasırların oluşumuna neden olabilir. Bu nedenle ayağınızı belirli bir kalıba sokan ve baskılayan bu ayakkabıları kullanmaktan kaçınmalısınız.

Babetler

Babetler

Oysa ki ne kadar rahat ve konforlu geliyor değil mi? Ancak sanılanın aksine bu babet ayakkabılar diz ve sırt problemlerini doğurabilen nedenler arasındadır. Yeterli ayak desteğini sağlayamayan bu babetler, uzun süreli kullanımlarda ayağın içe doğru basmasına da neden olacaktır. Babetler yerine kısa topuğu bulunan ya da tamamen spor formda tasarlanan ayakkabılar tercih edilmelidir.

Şeffaf Ayakkabı Modelleri

Şeffaf Ayakkabı Modelleri

Şeffaf ayakkabı tasarımlarının tamamı, plastik malzeme içeriğinden tasarlanmıştır. Bu ayakkabılar her ne kadar şık ve güzel görünse de sağlığı ciddi anlamda tehdit eder. Hava dolaşımına izin vermeyen bu ayakkabılar, mantar ve bakteri oluşumuna neden olabilecektir. Ek olarak fazla terlemenin ortaya çıkması nasır çıkmasına a zemin hazırlayacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!