featured

Beyaz Saçlarınız mı Var? İşte Beyaz Saçlarınızdan Tamamen Kurtulacağınız 8 Doğal Yöntem!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaşlılıktan ya da genetik faktörlerden dolayı oluşabilen beyaz saçlarınızı görmekten bıktınız mı? İşte beyaz saçlar için doğal 8 yöntem!

Günümüzde en sık görülen saç sorunlarından birisi de beyaz saçlar oluyor. Her beyaz saçlar, yaşlılık döneminin belirtileri arasında yer alsa da genetik faktörlerden dolayı artık genç bireylerde de beyaz saçlar oldukça sık görülebiliyor.

Saçlarınız beyazlıyorsa, saçlarınızı boyamak istemiyorsanız diğer yandan saçlarınızı beyaz görmek istemiyorsanız doğal yöntemlere başvurabilirsiniz. İşte beyaz saçlarınızı kökten yok edeceğiniz ve beyaz saçlarınızın çıkmasını önleyeceğiniz 8 doğal yöntem!

2/9

Hint Bektaşi Üzümü Suyu (Amla Suyu) İçebilirsiniz

Hint Bektaşi Üzümü Suyu (Amla Suyu) İçebilirsiniz

Hint Bektaşi üzümü yani Amla suyu, antioksidan ve C vitamini açısından zengindir. Bu özelliği sayesinde saçlara zarar veren ve saçların beyazlamasına neden olan serbest radikallere karşı güçlü bir savaşçıdır.

Tıpkı Amla suyu gibi Amla yağı da saç sağlığı için son derece önemlidir. Amla suyunu içerek beyaz saç sorunundan kurtulabileceğiniz gibi Amla yağını da saçlarınıza uygulayarak beyaz saçlarınızın çıkmasını önleyerek saçlarınızın doğal renginde çıkmasını sağlayabilirsiniz.

3/9

%100 Doğal Saç Boyası: Kahve

%100 Doğal Saç Boyası: Kahve

Beyaz saçlarınızı boyarken saçlarınıza kimyasallar ile zarar vermekten korkuyorsanız o halde doğal saç boyası özelliği taşıyan kahveyi tercih edebilirsiniz.  Beyaz saçlarınızın rengini koyu saç rengine çevirebileceğiniz kahveyi, kolay bir şekilde saçınıza uygulayabilirsiniz.

Kavrulmuş kahve, 2 yemek kaşığı telve ve bir miktar saç kremi ile homojen bir karışım yapın. Bu karışımı beyaz saçlarınıza uygulayın ve tıpkı diğer boyalar gibi 1 saat boyunca saçınızda bekletin. Bekleme süresi sonrasında mutlaka kahveyi saçlarınızdan tamamen temizleyene kadar saçlarınızı yıkayın. Bu yöntem sayesinde minimum 2 hafta kadar beyaz saçlarınızdan kurtulabilirsiniz.

4/9

Köri Yaprağı Sürebilirsiniz

Köri Yaprağı Sürebilirsiniz

Saçların beyazlamasını engelleyen en etkili doğal yöntemlerden birisi de köri yaprağıdır. İçinde saç sağlığı için birçok faydalı vitamini barındıran körü yaprağı, aynı zamanda zengin bir antioksidan demir ve mineral zenginidir.

Yapılan son çalışmalara göre saçların beyazlamasında demir eksikliğinin etkisi büyüktür. Demir kaynağı olan köri yaprağı bu noktada son derece etkilidir. Köri yaprağını öğütüp Hindistan cevizi yağı ile karıştırıp saçlarınıza sürdüğünüzde beyaz saçların oluşumunu da büyük oranda engelleyeceksinizdir.

5/9

Saçlarınızı Siyah Çay İle Durulayın

Saçlarınızı Siyah Çay İle Durulayın

Siyah çayın içinde saç sağlığına faydalı olan tanenler vardır. Bu tanenler sayesinde şampuanlı yıkama sonrasına saçlarınızı siyah çay ile durularsanız ya da saç kreminize bir miktar siyah çay eklerseniz zamanlar saçlarınıza zarar vermeden beyaz saçlarınızın koyulaştığını görebilirsiniz.

Bir bardak kaynar suyun içine 1 çay kaşığı çay ya da 2-3 poşet sallama siyah çay atın ve demleyin. Demlediğiniz çayı soğuduktan sonra saçlarınıza güvenle kullanabilirsiniz. Özellikle durulama yaparken siyah çayı saçlarınızda bir süre bekletmeniz kısa sürede daha hızlı sonuç almanızı sağlar.

6/9

Katalaz Zengini Besinler Tüketmeye Özen Gösterin

Katalaz Zengini Besinler Tüketmeye Özen Gösterin

Katalaz, bilimsel olarak saça renk veren pigmentleri koruduğu kanıtlanmış olan bir enzimdir. Bu enzim havuç, tatlı patates, mantar ve kırmızı biber başta olmak üzere birçok sebzede bulunur. Katalaz enzimi, saç pigmentlerinizi koruyarak saçlarınızın beyazlamasını da engeller.

7/9

Yeşil Çaydan Faydalanın

Yeşil Çaydan Faydalanın

Saç sağlığı ve bakımında yeşil çayın önemi oldukça büyüktür. Yeşil çay, antioksidan bakımından oldukça zengindir. Bu sayede saçlarınızda çevresel faktörler ve güneş ışığı gibi olumsuz nedenlerden dolayı oluşan zararlı serbest radikaller ile başarılı bir şekilde savaşarak saçlarınızın sağlığını korur.

Fitokimyasal ve antioksidan bakımından zengin olan yeşil çayı şampuan ve saç kremi olarak tercih edebilirsiniz.  Böylece saçlarınız beyazlamayacak ve daha güçlü bir forma sahip olacaktır.

8/9

Saçlarınızı Tatlı Badem Yağı İle Besleyin

Saçlarınızı Tatlı Badem Yağı İle Besleyin

Tatlı badem yağı, A ve E vitaminleri bakımından zengin bitkisel bir yağdır. Duş aldıktan sonra nemli olan saçlarınıza masaj yaparak tatlı badem yağı uyguladığınızda tatlı badem yağı, serbest radikallere ve oksidanlara karşı saçınızda koruma kalkanı oluşturur.

9/9

Bitter Çikolata Saçlarınızın Beyazlamasını Önler

Bitter Çikolata Saçlarınızın Beyazlamasını Önler

Bakır yönünden zengin olan gıdaların saç pigmentini koruyarak beyazlamasını önlediği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bitter çikolata da bakır yönünden zengindir.

Saç, göz ve cilt rengini oluşturan melaninin en önemli besin kaynağı bakırdır. Vücudunuzda bakır eksikliği meydana geldiğinde saçlarınız da beyazlamaya başlar. Bu sebeple de düzenli olarak bitter çikolata tüketmeniz saçlarınızın renk tonunu büyük oranda koruyacaktır.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!