featured

Kişisel Gelişim Filmleri ile Kendinizi Geliştirmek İstemez Misiniz? Girişimciye, Öğrenciye, Çalışana En İyi Kişisel Gelişim Film Önerileri!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kişisel gelişim filmleri herhangi bir sektördeki, sıfattaki insanlar için belirli bir amaca hizmet etmesi amacıyla oluşturulmuş yapıtlardır.

Bu yapıtları diğer filmlerden farklı kılan ise şüphesiz insanda yarattığı duygudur. Dram filmi gibi üzmez, biyografi filmi gibi düz bilgi vermez.

Aksine kişisel gelişim filmleri, insanın daha fazla gelişmesine yardımcı olur. Bunu düz bilgi vermekten ziyade bir olay kurgusu üzerinde tutarak gerçekleştirir.

Özellikle motivasyon konusunda eksiklik yaşayan ya da belirli bir alanda uzmanlaşmaya doğru ilerlemek isteyenler kişisel gelişim filmleri izleyebilir.

İşte girişimciye, öğrenciye, çalışana ya da ebeveynlere özel kişisel gelişim film tavsiyeleri!

1- Girişimciysen ya da Girişimci Olmak İstiyorsan Hemen Bu Kişisel Gelişim Filmleri İzle!

Girişimci olmak isteyenlerin kendini geliştirmek adına filmlere başvurduğu bilinir. Özellikle girişimcilikleriyle dünyaya örnek olmuş insanları anlatan filmler bu noktada sizin adınıza yol gösterici olabilir.

Girişimciler için kişisel gelişim filmleri şu şekilde sıralanabilir:

A-  The Social Network

YouTube video

Sosyal medya ve internet üzerinde oluşturulmuş belki de en iyi girişimcilik örneklerinden birisi şüphesiz Facebook’tur.

Facebook’un kurulma süreci, üç arkadaşın bu yolda oluşturduğu hedefler ve yaşadıklarına yakından bakmak istemez misiniz?

İzleyeceğiniz bu kişisel gelişim filmi ile siz de sahip olduğunuz bilgileri genişletebilir bir miktar motivasyon elde edebilirsiniz.

Bu sürecin aslında ne kadar zorlu olduğu görüldüğü gibi sabırla ilerlenen bir süreç sonunda elde edebilecekleriniz konusuna da bilgi sahibi olabilirsiniz.

B- Steve Jobs

YouTube video

Kişisel gelişim filmleri arasında yine bir dünya çapında girişimcilik örneğine şahit olmak isterseniz, listenizde Steve Jobs filmine yer verebilirsiniz.

Apple gibi dünya çapında ses edinmiş, CEO’su hayatını kaybetse dahi hala en çok satmaya devam eden ve milyonlarca kişi tarafından kullanılan bir marka… Ve bu markanın hayata geçme serüveni.

Tahmin edersiniz ki son yılların belki de en zeki ve ileri görüşlü ismi Steve Jobs başta sürekli olarak başarı elde etmedi. Kişisel gelişim filmleri çoğu zaman zaten size psikolojik olarak olumsuzluklarda yılmayıp ilerlemeyi öğretecektir.

Psikoloji ve kişisel gelişim filmleri arasında sunabileceğimiz bu filmi girişimci ruha sahip olduğunu düşünen herkes izlemeli!

C- Startup.com

YouTube video

İzlediğinizde kişisel gelişim filmi olmaktan ziyade belgesel tadı alacağınız mükemmel bir yapıt! İki yakın arkadaşın bir şirketi kurma hikayesi ve bu yolda geçen zorlu olayları konu ediniyor.

Girişimci olurken ne gibi zorluklarla karşılaşabileceğini öğrenmek isteyenler bu yapıta bakabilir. Sıfırdan şirket kurma adımları, çalışanlarla olan ilişkiler, ortaklık problemleri gibi çeşitli konularda bilgi sahibi olabilirsiniz.

Böylece yeni adım atacağınız bir girişimcilik projesi için kendinizi daha hazır hissedebilirsiniz.

2- Ders Çalışmaya Motive Edici Filmler ile Öğrencilerin Çalışması Artık Daha Kolay!

Öğrenciler için çoğu zaman ders çalışmak oldukça zorlu bir süreç gibi gelebilir. Halbuki bazı kişisel gelişim filmleri size hem ders çalışma şevki verebilir hem de farklı duygular katabilir.

A- Can Dostum

YouTube video

Matt Damon’un başrol oynadığı bu filmde gerçekten şaşkınlık üzerine şaşkınlık yaşayıp aynı zamanda bir insanın inandıktan sonra neler başarabileceğini görebilirsiniz.

Bu filmde dünya çapında oldukça önemli bir üniversitede çalışan temizlik görevlisinin kendine olan inancı ve destekle ne hale gelebildiğine şahit olacaksınız.

Tahtada bulunan bir soruyu kısa sürede basit bir şekilde çözen bu temizlik görevlisi profesör tarafından fark edilir. Ancak önünde birtakım sorunlar var.

Bu sorunları psikolojik bir uzman ile çözmeye çalışan Damon, bu noktada aslında çalışmanın ve zekanın önemi kadar insan desteği konusunda size yol gösterici olacaktır.

B- 3 İdiots

YouTube video

Aamir Khan’ın bu filmini mutlaka duymuşsunuzdur. Kişisel gelişim filmleri arasında olduğu kadar aynı zamanda motivasyon kaynağı da olabilecektir.

Neden mi?

Hindistan gibi eğitimin oldukça katı olduğu bu ülkede aile baskısıyla yanlış mesleğe, bölüme yönelen üç yakın arkadaşın başından geçenlere tanık olacaksınız.

Bu aslında sandığınızdan hem oldukça komik hem de dramatik bir şekilde gerçekleşir. Aslında eğitim ve okumanın önemini anladığınız kadar eğitim konusunda nasıl bir düşünceye sahip olmanız gerektiği konusunda size yol gösterici olacak.

C- Muhteşem Münazaracılar

YouTube video

Belki genel derslerinize çalışıyorsunuz belki de hayatınızı değiştirecek bir sınava hazırlanıyorsunuz. İşte tam bu aşamada ihtiyacınız olan bir bilgi, motivasyondur.

Kişisel gelişim filmleri arasında yer alan Muhteşem Münazaracılar, bir öğretmenin öğrencilerine verdiği motivasyonun değerini ve bunun etkisini belirtiyor.

Aslında siz de sahip olduğunuz özgüven ile nereye kadar ilerleyebileceğinizi, gücünüzün kıymetini anlayacaksınız.

Zira bu filmde, öğretmen kendi münazara öğrencilerini Harvard gibi bir üniversitenin sahip olduğu münazara takımına hazırladığını göreceksiniz.

Böylesine zorlu bir mücadele içindesiniz ve motivasyon mu gerekiyor? O zaman bu filmi mutlaka izlemelisiniz.

3- Çalışanlar için En İyi Kişisel Gelişim Filmleri!

İş dünyası şüphesiz sürekli gelişmeyi ve motivasyon sahibi olmayı gerektirir. Kişisel gelişim filmleri arasında elbette sizler için bu alanda uygun bulduğumuz birkaç film hazırladık.

İzleyeceğiniz bu kişisel gelişim filmleri ile iş hayatına daha farklı bakabilir, gelecek olan fırsatları da daha iyi değerlendirebilirsiniz.

A- Çalışan Kız

YouTube video

Her ne kadar oldukça eski bir zamanda yayınlanmış bir film olsa da çalışma hayatında gelecek olan fırsatların değerlendirilmesi gerektiğinin en güzel örneklerinden birisidir.

Tess adında bir karakterimiz, yaşamında uzunca bir yıl boyunca çalışmış ancak sekreterliğin ötesine geçememiştir.

Önüne gelen ciddi bir işi almaktan çekinen ve farklı bir çalışan tarafından kazanılan bu iş sonrası tam umudunu kesecekken hiç de olması gerçekleşmeyen bir durum ortaya çıkar.

Patronun yaralanıp bacağını kırmasıyla önce patronluk koltuğuna daha sonra ise patronunun sevgilisini kendisine aşık eder.

İş hayatı da işte hep böyle değil midir? Siz isteseniz de başkaları mutlaka karşınıza engel olarak çıkar ya da kendinize güveniniz hiçbir zaman tam olarak gelmez.

Halbuki kişisel gelişim filmleri ile buna bir son vermeniz gerektiğini anlayacaksınız.

B- Şeytan Marka Giyer

YouTube video

Kişiliğinize ters gelse ve neredeyse bir kölelik söz konusu olsa da çalışmaya devam eder miydiniz?

Dünyanın en ünlü şehirlerinden birisinde herkesin adeta moda podyumundan fırlayarak giyindiği ve sıfır beden olduğu bir ortam düşünün.

Herkesin gözünün üzerinde olduğu ve işin ustası Runway ise etrafına aynı zamanda korku da salar. İşinde iyi olması korkuların oluşmasına engel olmaz.

Ana karakterimiz ise tam da bu şeytanın kölesi olmak için seçilir. Elbette bu iş asla tahmine ettiği gibi olmayacaktır.

C- Oyunun Sonu

YouTube video

2011 yılında vizyona giren ve IMDb tarafından 7.1 gibi oldukça iyi bir puan alan bu film bankada çalışan üst düzey yöneticilerin hayatını konu alıyor.

Kişisel gelişim filmleri arasında aslında olması değil olmaması gerekenleri size anlatıyor. Zira bu filmde hiç de doğru olmayan çözümler ele alınıyor.

Üst düzey yöneticiler krizi engellemek adına tüm çalışanları işten kovar. Bu oldukça geçici bir çözümdür ve sonuç getirmeyecektir.

Tabii ki yönetici bununla kalmayarak kendine yatırım yapan insanlara bu durumu açıklamalı, bilgi de vermelidir.

İşte iş hayatının sadece çalışanlara değil diğer insanlara karşı da olan sorumluluğunu ortaya koyan filmlerden birisidir.

4- Öğretmenlerin İzlemesi Gereken Kişisel Gelişim Filmleri

Öğretmenlik en kutsal meslekler arasında bulunuyor şüphesiz. Her ne kadar toplumda bu konuya gerçekten önem verilmese de öğretmenlerin kişisel gelişimini sağlamak adına filmlere başvurması muhtemeldir.

Eğer öğretmenseniz ve kişisel gelişim filmleri ile kendinize bir şeyler katmak isterseniz mutlaka bu filmlere göz atmalısınız.

Listedeki filmler sayesinde hem öğrencilere hem de mesleğinize dair bilginizi güncelleyebilirsiniz.

A- Sevgili Öğretmenim

YouTube video

Aslında mühendis olan Mark, ülkesinin durumu yüzünden maalesef mesleğini yerine getiremez. Bu durum karşısında öğretmenliğe başvursa da hayatı bu kadar kolay olmayacaktır.

Öğretmenliğin zorluğu yetmezmiş gibi bir de oldukça belalı (!) öğrencilerin olduğu okula düşmesi onu oldukça zor duruma düşürecektir.

Disiplin konusunda ciddi problem yaşayan öğrencilerin bir araya geldiği bu okulda mühendis olan Mark sizce neler başarabilecek?

Mühendis öğretmen alışık olunan yöntemlerden uzak durarak bir arkadaş yanlısıyla öğrencilerine yaklaşıp böylece sorunların üstesinden gelmeye çalışır.

B- Tepetaklak Nelson

YouTube video

Öğretmen dediğinizde aklınızda klasik bir tip canlanabilir. Halbuki Dan Dunne onlardan çok farklıdır.

Derslerinde klasik diyalektik, felsefe ve birçok konudan bahsederken alışılmışın dışına çıkan bu öğretmen başta sizde şaşkınlık etkisi yaratabilir.

Enerjisi tavan yapmış genç ve dinamik bu öğretmen sınıf dışında ise tamamen farklı bir kişiliktir. Kendisi uyuşturucu bağımlısıdır.

Saati saatini tutmayan bu öğretmenin iki farklı hayatıyla bir arada yaşamaya çalışır. Fakat günün birinde öğrencisi tarafından yakalanır.

Diğer kişisel gelişim filmleri ile benzerlik göstermeyen bu film tam da bu aşamada başlar. Öğrencisiyle arasında çok farklı bir ilişki gelişir.

C- Kişisel Gelişim Filmleri|  Bir Öğrencim İçin

YouTube video

Çin sinemasına alışkın değil ya da izlemiyorsanız, ilk bu filmle başlangıç yapabilirsiniz. Çin’in usta ve bilinen yönetmenlerinden birisinin ortaya koyduğu bu film öğretmenler için bir baş yapıt niteliğinde!

Filmde tüm oyuncular gerçek kimlikleriyle yer alıyor yani farklı ve sahte kimliklerinin arkasına saklanan hiç kimse yok.

Kişisel gelişim filmleri arasında yer alsa da adeta bir belgesel niteliği de taşır. Çünkü Çin’deki eğitim sistemine ciddi eleştiriler de vardır.

Belki de bu eleştiriler arasında ülkemizdeki sorunlara benzer hatalar da görebilirsiniz.

Tamamen ailesini geçindirmek isteyen bir çocuğun bu yüzden okulu bırakışını ve öğretmenin bu öğrencisini tekrar okula tutundurma çabasını konu ediniyor.

Kişisel Gelişim Neden Önemli, Neden Kişisel Gelişim Filmleri İzlemelisiniz?

İnsan hayata bir şekilde tutunmak için yaratılmıştır ve sürekli aynı kalarak hayatını idame ettiremez. İster meslek sahibi olun isterseniz olmayın ilerlemek her zaman için gerekecektir.

Son zamanlarda da özellikle bu alan hakkında çoğu zaman belgeseller, filmler duymuş olabilirsiniz. Kişisel gelişim filmleri de özellikle bunların başında yer alıyor.

Film sektöründe ciddi bir yer edinmiş bu kategoride eğer sizde kendinize uygun olan bir filme bakarsanız en azından zamanla bir gelişim olduğunu görebilirsiniz.

Ancak tüm bunlardan önce neden gelişmeniz gerektiğini, kişisel gelişimin gerçek anlamda ne manaya geldiğini öğrenmeniz gerecektir.

Kişisel Gelişim Nedir? Kişisel Gelişim Nasıl Olur, Hangi Alanları Kapsar? Yazımıza bakarak aslında bu konuda detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Böylece kişisel gelişime dair tüm bilgileri tamamlayarak kendinizi daha ileriye taşımanın yollarını araştırabilirsiniz.

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!