featured

Fransız Polinezyası ve İstanbul Tahiti Uçak Bileti | Polinezya Ülkeleri Hakkında Merak Edilenler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransız polinezyası binlerce sene önceye dayalı bir geçmişi olan çok sayıda ülkenin yer aldığı bir yerdir. 3000 sene boyunca devam eden kültürün ardından çok sayıda incelikli ürün kaldığı biliniyor. 

Tahiti Hangi Ülkeye Bağlı ve Dili Ne? Polinezya Tahiti Turu | Türkiye Tahiti Kaç Saat?

118 tane Fransız Polinezyası adalarına bağlı olan Tahiti, 190 bin civarında nüfusa sahip kendine özgü bir yerdir. Tahiti otelleri hakkında bilgi alarak bu bölgeye tatil yapmaya gidebilirsiniz. Tahiti ve Türkiye arası saat farkı 13 olarak kaydedilmektedir. Tahiti dili Fransızcadır.

1. Fransız Polinezyası Başkenti Neresi | Tahiti Uçak Bileti | Fransız Polinezyası’na Nasıl Gidilir?

118 tane ada ve mercan ile oluşan Fransız Polinezyası’nın başkenti Papeete’dir. Feribotlar, büyük yük gemileri, aktarmalı uçak yolculukları ve karayolu üzerinden hazırlanan turlar ulaşım Polinezya ülkeleri gezisi için seçeneklerdir. İstanbul -Tahiti -Bora Bora uçuşları için Skyscanner adresine bakabilirsiniz. Normal uçuş süreci ve korona salgını nedeniyle seyahat kısıtlamaları değişebilmektedir.

2. Haritada Fransız Polinezyası ve Tahiti Nerede?

Haritada Fransız polinezyası ve Tahiti gibi birçok yeri görmek için Google Haritalar linkine tıklayabilirsiniz. Türkiye’de tekne turu seçeneklerini de ayrıca ülke içi gezilere yönelik değerlendirebilirsiniz.

Fransız Polinezyası Ülkeleri | Tahiti ve Melanezya Hakkında | Mısır’dan Sürülenler mi Geldi?

YouTube video

Usta denizcilerden oluşan Polinezyalılar Pasifik Adaları’ndaki Lapita kültürü ( Mısır en güneyi ve Avusturalya özellikleri) ile birlikte ala alınır. 5000 sene kadar önce kaşif ruhu taşıyan denizciler uzun süren yolculuklar ardından Mikronezya, Melanezya civarındaki adaları keşfetmiştir. Tayvan çevresine kadar dağılan bu kabile odaklı oluşum kanolarda devam eden bir süreç anlamına da gelmektedir.

Bazı tarih yorumcularına göre Fransız polinezyası ismi Polinezyalılar için ileri dönemleri kapsayan bir isimdir. Başlangıç aşamasında Mısır’daki uygarlıkları ilerletmek isteyen kaşifler deniz aşırı seyahatlerde uzun süre kano yolculuğu yaparak Pasifik Okyanusu’nu aşmıştır. 

Fransız Polinezyası İnsanları Hakkında 

Yön belirleme için yıldız takip etme uzmanı olduğu bilinen bu kaşifler denizdeki gelgitlere de hakimlerdi. O dönem için bu kadar ince matematik hesabının toplumsal arka planında Mısır Piramitlerini yapan uzman kişilerin olduğu düşünülmektedir.

1. Fransız Polinezyası Kültürü

Fransız polinezyası, Filipinler ve Bismark Takımadaları civarını ifade etmektedir. Bu bölgeye yerleşen kaşifler anasoyu aile birimi nedeniyle Mısır kültürünü taşımaktadır. Mısır Dönemi özelliği olan kadın hükümdar etkisi burada devam ettirilmiştir.

2. Tahiti ve Markiz Adaları Nerede?

Markiz adaları hakkında daha detaylı bilgi Vikipedi sayfası üzerinden bulunabilir. Tahiti ve Markiz Adaları birbirine yaklaşık 1190 km mesafede yer almaktadır.

Keşifteki kabileler M.Ö 1300 senesinde Fiji ve çevresine doğru yol almışlardır.  Polinezyalıların yeni yurtları olarak da bilinen bu bölgelerde bazı sebze ve evcil hayvanlarla seyahat edildiği bilinmektedir.

Gezilerin tarihteki ilk Amerika’yı keşif gezileri olduğu düşünülmektedir. Milattan sonra 300 senesinde Hawaii civarında yaşam alanları oluşturulmuştur. Hawaii’nin barış merkezi olarak tanımlanmasının da arka planında bu durum yer almaktadır.

3. Polinezya Ne Demek | Fransız Polinezyası İsmi Nasıl Oluşmuştur?

Fransız polinezyası kelime kökeni ve toplumlarda isimlerin nasıl kullandığı noktasında ayrı bir kategori açmak mümkündür. Poli kelimesi çok sayıda olan bir şeyi ifade eder. Nezya kelimesi ise genellikle düşmanlık ve zarar görme anlamlarında karşılık bulmaktadır.

Nez kelimesi Osmanlı Dönemi’nde halkı birbirine düşürmek anlamında kullanılmaktadır. Hukuk dilinde ise sökmek, yok etmek ifadelerine denk gelir. Eylem olarak can çekişme demektir. Tarihteki önemli savaşlardan birinde de Nez Perce ismi geçer ve bir Kızılderili kabilesi ile Amerika’daki bir kabile arasında çıkan savaşa bu isim verilmiştir. Bu olay 1877 tarihine denk gelmektedir.Poli ve nezya kelimelerinin bir arada ne anlama geldiğine bakmadan önce bu toplulukların ilk geldikleri anda bu ismi neden kullandıkları da dikkate alınmalıdır.  Çünkü Nezya birçok ülkenin son hecelerini oluşturan kritik bir kelime olarak dikkat çeker. Fransız polinezyası harici Endonezya gibi birçok ülke ismi sonunda bu ek görülebilir.Milattan Önce 3000 senelik süreç ve Milattan Sonra ilk 1000 sene değerlendirilirken Mısır tarihinden bağımsız olarak ele alınmamalıdır. O dönem koşullarında Mısır Uygarlığının bilim, sanat ve coğrafi keşifler, bina, ölüm algısı, yerleşik düzen anlamında köklü bir geçmişi bulunmaktadır.Tarihin süreç içerisinde daha doğru anlaşılacağı varsayımından yola çıkıldığında polinezyalılar kimdir sorusunu Mısır’da bir dönem işkence görerek bölgeyi terk etmek zorunda kalan kabileye bakılabilir. Bu kabilenin Firavun soyunu temsil eden son kabile olduğu bilinmektedir.Mısır toplum kurallarına uymayan bir kabile sürgünü ardından Güney Amerika ve ardından Kuzey Amerika yönünde bir düzenli keşif dönemi başlamıştır. Polinezya isminin yok edilen bir kabileyi temsil etmesi de bunu açıklar.Fransız polinezyası isimlendirmesi için de Avrupa topraklarındaki yazının ve tarih kaydının yapıldığı dönemlere bakmak gerekecektir. Tarih kayıtlarının ilk kez alındığı dönemlerde iyileştirme yönünde bir çaba olduğu ileri sürülmektedir.

Fransa’nın kısır döngü halinde barış merkezi yapılmaya çalışılması ama bir türlü olmaması, özellikle kötü süreçlerin yeniden tanımlanma çabası görülebilir. Milliyetçilik akımlarının hemen ardından gelen barış söylentisinin engellenmeye çalışılması noktasında Fransız Polinezyası da çelişkilere kapılmıştır.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!