featured

Fransız Rivierası Nerede ? Bir Yeryüzü Cenneti “Côte d’Azur”…

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransız rivierası nerede? Dünya üzerindeki en güzel ve en nadide bölgelerden biri olan ve yine Dünya sosyetesinin adeta yazlık mekanı olarak öne çıkan Fransız Rivierası nerededir? Bu bölgenin en önemli kentleri ve görülecek yerleri nereleridir? İşte, bir yeryüzü cenneti Fransız Rivierası nerede ya da diğer bir ifadeyle Fransa Côte d’Azur nerede sorusunun yanıtı…

Fransız Rivierası Nerede?

Fransız Rivierası nerede? Fransız Rivierası, Fransa’nın Akdeniz’e kıyısı bulunan güney kısmına verilen isimdir. Fransız Rivierası, Côte d’Azur kelime anlamı olarak da bilinir. Peki Cote d’Azur ne demek? Bu kelimenin Fransızcada mavi kıyı anlamına geldiği söylenmektedir.

Eşsiz bir coğrafya üzerinde uzanan Côte d’Azur, iklim bakımından da çok tercih edilir. Normalde 2 milyonu aşkın yerleşik nüfus yanında, yaz aylarında bölgenin nüfusu neredeyse 15 milyonu bulabilmektedir. Fransız Rivierası nerede? Dünya jet sosyetesinin ve tanınmış birçok ünlünün adeta uğrak mekanı olan bu bölge, özellikle Nisan ve Ekim ayları arası oldukça popülerdir.

 Fransız Rivierası’nın En Gözde Kentleri Hangileridir?

Cote d’Azur nerede? Bu bölgede nerelere gidilmeli? Bu eşsiz bölgenin, kendi kadar ünlü olan gözde kentleri arasında öncelikle Nice, Monaco, Cannes ve St. Tropez’i sayabiliriz. Dünyanın en nadide bölgelerinden biri olarak öne çıkan Côte d’Azur (Fransız Rivierası) denizi, güneşi, sahili bir araya getirmesinin yanında görkemli bir gece hayatının da merkezi konumundadır.

Fransız Rivierası nerede? Kuzeyinde bulunan Alp Dağları’nın gölgesinde uzanan Côte d’Azur, kristal berraklığına sahip suları, 120 kilometreyi bulan sahili ile görenleri kendine hayran bırakmayı başarır.

Bölge, yaz aylarında sıcak ve güneşli iken kış aylarında ise oldukça ılımandır.  Côte d’Azur yılda ortalama olarak 300 günü güneşli geçirir. Şimdi bölgenin önemli kentlerine ve görülmesi gereken yerlerine kısaca değinelim…

 Côte d’Azur’un Başkenti Kabul Edilen “Nice”…

Fransız Rivierası nerede? Fransa’nın önemli kentlerinden biri olan Nice, Fransız Rivierası’nda yer alır ve bir anlamda bölgeninde başkenti olarak kabul edilir. Uzun ve tertemiz sahilleri, dupduru denizi, mükemmel konaklama imkanları ve damak çatlatan lezzetleri ile Nice, Fransa’nın da önemli turizm merkezleri arasında yer alır. 

YouTube video

Mükemmel bir mimariye sahip olan Nice, masmavi denizi, yeşil alanlarının çokluğu ile de tam bir huzur beldesidir. Peki Nice’ta görülmesi gereken başlıca yerler hangileridir? Fransız Rivierası nerede? Nice’ta görülmesi gereken öncelikli yerler;

·         Eski Şehir (Vieux Nice), bu bölgede daracık sokakları ve rengarenk caddeleri ile benzersizdir.

·         Aziz Nikolas Rus Ortodoks Katedrali,

·         Palais Lascaris,

·         Promenade des Anglais Bulvarı (İngiliz Yolu),

·         Matisse Müzesi,

·         Musée D’art Moderne,

·         Nice Çiçek Pazarı (Cours Saleya) olarak sayılabilir.

Fransız Rivierası Nerede? Turistlerin Gözdesi “Cannes”…

Fransız Rivierası nerede? Güney Fransa turu nerelere gidilir denildiğinde ilk akla gelen kentlerden biri de elbette Cannes’dır. Masmavi bir deniz, uzun bir sahil, yeşil doğa ve mükemmel mimari bu kentte bir araya gelmiştir. Ayrıca bu kent, tüm dünyaca ünlü Cannes Film Festivali’ne de ev sahipliği yapmaktadır. Fransız Rivierası nerede? Cannes kentinde görülmesi gereken başlıca yerleri de;

YouTube video

·         Le Suquet Cannes (Eski Şehir), çok sayıda ünlü Fransız filmi bu bölgede çekilmiştir.

·         La Cosisette, Cannes’da bulunan ünlü sahil yolu La Cosisette’de, Akdeniz manzarasına doyabilirsiniz.

·         Palais des Festivals et de Congres, bu bina La Cosisette üzerinde bulunur ve ünlü Cannes Film Festivali’nin yapıldığı binadır.

·         Alles des Etoiles (Yıldızlar Kaldırımı), dünyaca ünlü çok sayıda film yıldızlarına ait el izlerini bu kaldırım üzerinde görebilirsiniz.

·         Musee de la Castre,

·         Notre Dame de L’esperance Kilisesi,

·         Antibes ve Hoche caddeleri,

·         İles de Lerins adası, olarak sayabiliriz.

 Fransız Rivierası Bağımsız Şehir Devleti “Monaco”…

Güney Fransa nerede ya da Fransız Rivierası nerede sorusuna yanıt arıyor olabilirsiniz. Fransa’nın en ünlü kentlerinden biri olan ve aynı zamanda da bağımsız şehir devleti niteliğine sahip olan Monaco ya da Monako Prensliği, dünyanın en önemli tatil bölgelerinden biri olarak öne çıkar. Bu kentte normalde 100 bini bulmayan bir nüfus yaşarken, her yıl 5 milyondan fazla turist Monaco’yu tercih etmektedir.

Fransız Rivierası nerede? Monaco bu anlamda, lüks otellerin, büyük kumarhanelerin ve Michelin yıldızına sahip ünlü restoranların da merkezidir. Hiç uyumayan ve inanılmaz bir gece yaşantısına sahip kentte spor, sanat ve kültür dallarında da hayran kalırsınız. 

YouTube video

Fransız Rivierası nerede? Bu kapsamda Monaco, dünyaca ünlü olan Formula 1 organizasyonuna ve Monaco Yat Fuarına da ev sahipliği yapar. Monaco’da gezilmesi gereken yerler ise;

·         Prens Albert Sarayı,

·         Formula 1 pisti,

·         Monaco Stadı,

·         Egzotik Bahçe (Jardin Exotique),

·         Monaco Okyanus Müzesi,

·         Monte Carlo, olarak sayılabilir. Kumarhaneleri ile de ünlü Monte Carlo, aynı zamanda Monaco’nun en ihtişamlı bölgesidir. Fransa uçak bileti bilgisi için buraya tıklayınız.

Côte d’Azur’un Şirin Kenti “St. Tropez”…

Fransız Rivierası nerede? Fransız Rivierası’nın en şirin ve en güzel tatil kentlerinden biri olan St. Tropez,  lüksün ve ışıltılı hayatların birleştiği muazzam bir yerdir.

St. Tropez’da Gezilecek başlıca yerler ise;

·         Musée de L’Annonciade,

·         La Ponche,

·         Citadelle St. Tropez (St. Tropez Kalesi),

·         Place des Lices, (haftada iki kez kurulan ünlü Pazar),

·         Georges Caddesi,

·         Plage des Salins, (kentin en ünlü sahili), olarak öne çıkar.

Cape Town nerede yazımız için tıklayınız. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!