Furacin Krem Ne İşe Yarar
Furacin Krem Ne İşe Yarar

Furacin Krem Ne İşe Yarar | Furacin 0 2 Merhem Kullanım Alanları Nelerdir? Furacin Krem Fiyat Bilgisi Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Furacin krem ne işe yarar? Son zamanlarda en çok tercih edilen kremlerden biri olan Furacin krem mutlaka doktor kontrolü ile kullanılmalıdır. Kullanım alanları oldukça geniş olan Furacin etken maddesi Nitrofurazon olan bir ilaç türüdür. Krem formundaki Furacin krem 56 gramlık ambalajı ile satışa sunulmaktadır. Düzenli ve doğru kullanıldığı takdirde pek çok alanda olumlu etkilerin alınabilmesi mümkün olacaktır. Peki, Furacin krem ne işe yarar? Furacin krem nedir niçin kullanılır? Furacin antibiyotik mı?

Furacin krem, cilt yüzeyindeki bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde etkilidir. Genellikle yanık ve deri hastalıkları için reçete edilen bu krem, antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir. Özellikle sivilce, deri iltihabı ve egzama gibi cilt rahatsızlıklarında oldukça etkilidir.

Furacin Krem Ne İşe Yarar? Furacin Krem Antibiyotikli Krem mi?

Furacin Krem Antibiyotikli Krem mi?
Furacin Krem Antibiyotikli Krem mi?

 

Furacin krem ne işe yarar? Furacin krem antibiyotik içeriğine sahip bir krem değildir. Bu krem antiseptik özelliği yönüyle öne çıkmaktadır. Sürüldüğü bölgede yer alan bakterilerin gelişip çoğalmasını engellediği için birçok semptomun giderilmesinde etkili olduğu söylenebilecektir.

1- Furacin Merhem Prospektüs | Furacin Merhem Ne İçin Kullanılır?

Furacin Krem Ne İşe Yarar | Furacin 0 2 Merhem Kullanım Alanları Nelerdir? Furacin Krem Fiyat Bilgisi Nedir?
Furacin Merhem Prospektüs | Furacin Merhem Ne İçin Kullanılır?

 

Furacin krem ne işe yarar? Furacin merhem prospektüs incelemesi yapıldığında kremin birçok semptom için kullanıldığı görülebilecektir. Genel olarak Furacin krem hasar ve zedelenme sonucu oluşan yırtıklar, kesikler, ülser ve dış kulak iltihapları gibi durumların ortadan kaldırılmasında kullanılmaktadır. Genel olarak Furacin 0,2 merhem ne işe yarar kullanım alanları nelerdir şu şekilde açıklanabilir;

A) Furacin Krem Sivilce İzlerine İyi Gelir mi?

Furacin Krem Sivilce İzlerine İyi Gelir mi?
Furacin Krem Sivilce İzlerine İyi Gelir mi?

 

Furacin krem ne işe yarar? Bu krem mikroorganizmaların neden olduğu iltihaplı yaraların tedavisinde kullanılabilecektir. Kısacası Furacin krem sivilce tedavisinde ve izlerin geçirilmesinde oldukça etkilidir.

B) Furacin Krem Pişik İçin Kullanılır mı?

Furacin Krem Pişik İçin Kullanılır mı?
Furacin Krem Pişik İçin Kullanılır mı?

 

Furacin krem ne işe yarar? Furacin kremin kullanım alanlarından bir tanesi de pişiktir. Özellikle aşırı kızarıklık ve deri bütünlüğünü bozan pişikler oluştuğunda bu bölgeye sürülebilecektir. Düzenli olarak uygulandığında Furacin krem, pişiğin hızlı bir şekilde tedavi edilmesini sağlayacaktır.

C) Furacin Yaraya İyi Gelir mi? Furacin Krem Yaraya Sürülür mü?

Furacin Yaraya İyi Gelir mi? Furacin Krem Yaraya Sürülür mü?
Furacin Yaraya İyi Gelir mi? Furacin Krem Yaraya Sürülür mü?

 

Furacin krem yırtıklı yaralar, kesikler, deri ülserasyonları gibi durumlarda kullanılabilecektir. Furacin krem ne işe yarar konusunda, açık ya da kapalı yaralara direkt olarak sürülmesinde hiçbir sakınca olmadığı belirtilmiştir.

D) Furacin Krem Yanık İçin Kullanılır mı? Furacin Merhem Yüze Sürülürmü?

Furacin Krem Yanık İçin Kullanılır mı? Furacin Merhem Yüze Sürülürmü?
Furacin Krem Yanık İçin Kullanılır mı? Furacin Merhem Yüze Sürülürmü?

 

Furacin krem ne işe yarar? Furacin kremin kullanılabileceği bir diğer alan yanıklardır. Deri hasarını hızlı bir şekilde onaran Furacin 1. Derece yanıklarda dahi rahatlıkla kullanılabilecektir. Eğer yüzde yanık ya da yara gelişmişse, Furacin krem yüze uygulanabilecektir.

E) Furacin Krem Basura İyi Gelir mi?

Furacin Krem Basura İyi Gelir mi?
Furacin Krem Basura İyi Gelir mi?

Furacin kremin basur memesini küçülttüğü düşünülse de, bu krem basur ya da hemoroidin tedavisi için kullanılması önerilen bir krem değildir. Bu nedenle doktor reçete edilmediği takdirde basur ya da hemoroid tedavisinde bu kremin kullanılmaması önerilmektedir.

F) Furacin Krem Vajinada Kullanılır mı?

Furacin Krem Vajinada Kullanılır mı?
Furacin Krem Vajinada Kullanılır mı?

Furacin krem ne işe yarar? Furacin krem vajinadaki mikroorganizmaların yerleşmesini ve çoğalmasını önlemektedir. Özellikle mantar ya da enfeksiyon varlığında Furacin kremi kullanmak bölgedeki kaşıntı, ağrı ve kızarıklığın ortadan kaldırılmasını destekleyebilecektir.

Ancak vajinada başka nedenlerden dolayı da bu semptomlar gelişebileceğinden, bu kremin gelişigüzel kullanımı önerilmez. Mutlaka doktor muayenesi sonrası reçete edilmesi ya da önerilmesi ile kullanılmalıdır.

2- Furacin Krem Kullanma Talimatı Nelerdir? Furacin Krem Nasıl Kullanılır?

Furacin Krem Kullanma Talimatı Nelerdir? Furacin Krem Nasıl Kullanılır?
Furacin Krem Kullanma Talimatı Nelerdir? Furacin Krem Nasıl Kullanılır?

 

Furacin krem ne işe yarar? Furacin krem kullanma talimatları incelendiğinde, herhangi bir sınırlamanın olmadığı görülmektedir. Peki, Furacin pomat nasıl kullanılır? Furacin kullanım miktarı ve dozu doktor tarafından belirlenmektedir.

Bu kremin günlük olarak birkaç kez sorunlu bölgeye steril bir şekilde uygulanması önerilmektedir. Uygulama sonrasında yara bölgesinin kapatılması önerilmektedir. Gazlı bez ile kapatılan bölge daha sonrasında steril su ile ıslatılarak çıkarılmalıdır. Tedavi için belirlenen süre ise 7-10 gün aralığındadır.

3- Furacin Merhem Kullananlar Nelere Dikkat Etmeli? Furacin Merhem Kimler Tarafından Kullanılmaz?

Furacin Merhem Kullananlar Nelere Dikkat Etmeli? Furacin Merhem Kimler Tarafından Kullanılmaz?
Furacin Merhem Kullananlar Nelere Dikkat Etmeli? Furacin Merhem Kimler Tarafından Kullanılmaz?

 

Furacin krem ne işe yarar? Furacin krem kullanımı sırasında bazı detaylara dikkat edilmesi gereklidir. Özellikle Furacin krem kullananlar öncesinde ilacın etken maddesi ve yardımcı maddelerine karşı alerjisinin olup olmadığına dikkat etmelidir.

Furacin krem içerisinde nitrofurazon ve polietilen glikol yer almaktadır. Bunun yanı sıra şu durumlarda Furacin krem ne işe yarar araştırması yapılmamalı ve kullanım için mutlaka bir doktora danışılmalıdır;

  • Böbrek yetmezliği,
  • Kalp yetmezliği,
  • Karaciğer fonksiyon bozukluğu,
YouTube video

Furacin krem ne işe yarar? Furacin krem kullanılması unutulduğunda, çift doz şeklinde uygulanmamalıdır. Unutulan doz hatırlandığında hemen uygulanmalıdır. Tedavi kendi kendine bırakılmamalı ve tamamen doktor tarafından gerekli görüldüğünde sonlandırılmalıdır.

4- Furacin Krem Ne İşe Yarar? Furacin Krem Çocuklarda Kullanılır mı?

Furacin Krem Ne İşe Yarar? Furacin Krem Çocuklarda Kullanılır mı?
Furacin Krem Ne İşe Yarar? Furacin Krem Çocuklarda Kullanılır mı?

 

Furacin krem ne işe yarar? Furacin kremin çocuklarda kullanımında herhangi bir sakınca görülmemektedir. Ancak kullanım miktarı ve dozunun doktorlar tarafından belirlenmesi gerekecektir.

5- Furacin Krem Yan Etkileri Var mı? Furacin Merhem Yan Etkileri Nelerdir?

Furacin Krem Yan Etkileri Var mı? Furacin Merhem Yan Etkileri Nelerdir?
Furacin Krem Yan Etkileri Var mı? Furacin Merhem Yan Etkileri Nelerdir?

 

Furacin krem ne işe yarar? Furacin krem doz aşımında ya da alerjik olduğu bilinmeyen bünyelerde nadiren bazı yan etkilere sebep olabilecektir. Furacin krem yan etkileri ile karşılaşıldığında, kremin kullanımının durdurulması ve bir doktora danışılması önerilmektedir. Furacin merhem yan etkileri şunlardır;

  • Kaşıntı,
  • Deri döküntüsü,
  • Lokal şişlik,
  • Kontakt dermatit,
  • Deride süperenfeksiyon ( Mantar)

6-Furacin Fiyat Bilgisi Nedir? Furacin Krem Fiyat 2023

Furacin Fiyat Bilgisi Nedir? Furacin Krem Fiyat 2023
Furacin Fiyat Bilgisi Nedir? Furacin Krem Fiyat 2023

 

Furacin krem ne işe yarar? Furacin fiyat bilgisi 2023 yılında yapılan güncelleme ile yeni tarifesi ile eczanelerdeki yerini almıştır. 56 gramlık Furacin krem fiyat 2023 yılı itibariyle 36,76 TL’dir. Bu krem reçeteli ya da reçetesiz olarak eczaneler aracılığıyla temin edilebilecektir. Güncel Furacin fiyat bilgisi için tıklayınız.

7- Furacin Yasaklandı mı? Furacin Krem Muadili Olan İlaçlar Nelerdir?

Furacin Yasaklandı mı? Furacin Krem Muadili Olan İlaçlar Nelerdir?
Furacin Yasaklandı mı? Furacin Krem Muadili Olan İlaçlar Nelerdir?

 

Furacin krem ne işe yarar? Furacin yasak mı? Furacin merhem dünyanın belirli ülkelerinde kansere neden olabileceği düşüncesi ile yasaklanmıştır. Ancak ülkemizde yapılan araştırmalarda kremin herhangi bir kanserojen etkisinin bulunmadığı tespit edilmiştir. Kısaca ülkemizde kullanımı yasaklanmamıştır. Furacin krem muadili olan ilaçlar ise şunlardır;

Furacept 0.2 merhem,Furaderm 0.2 merhem,Furazol kulak damlası 20 ml,Nitrocin 0.2 merhem,

A) Bonus: Fucidin ile Furacin Arasındaki Fark Nedir? Furacin Krem Ne İşe Yarar?

Fucidin ile Furacin Arasındaki Fark Nedir? Furacin Krem Ne İşe Yarar?
Fucidin ile Furacin Arasındaki Fark Nedir? Furacin Krem Ne İşe Yarar?

 

Furacin krem ne işe yarar? Toplum içerisinde Fucidin ile Furacin arasındaki fark ne bir hayli merak edilmektedir. Fucidin krem %2 oranında Fusidik asit içermektedir. Bu ilaç antibiyotikli bir krem olup, antibakteriyel özelliği bulunmaktadır.

 

Her iki krem formu da deri hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Ancak Fucidin, Furacin kremden daha etkili bir ilaçtır. Bu nedenle, Fucidin krem formunun daha ağır deri hastalıkları( yara, yanık, ülserasyon) için kullanılması önerilmektedir.

8- Furacin Krem Nasıl Saklanır?

Furacin Krem Nasıl Saklanır?
Furacin Krem Nasıl Saklanır?

 

Furacin krem ne işe yarar? Furacin Soluble Dressing krem çocukların ulaşamayacağı, serin ve kuru yerlerde saklanmalıdır. Genel olarak 25 derece ve altındaki ısılarda rahatlıkla saklanabilir. Bu kremin 40 derecenin üzerinde ısılarla, güneş ışığı, floresan ışığı ve alkali maddelerde direkt olarak temas edilmesi önerilmez.

 

Furacin krem saklanması sırasında mutlaka SKT tarihi göz önünde bulundurulmalıdır. Kıvamı ve renginde değişmeler olan ya da SKT tarihi geçmiş olan kremlerin kullanımı önerilmemektedir. Furacin kremin ambalajsız olarak çöpe ya da şehir suyuna karıştırılması önerilen bir durum değildir. Yara izi geçiren Contractubex nedir, bilgi almak için tıklayınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!