Furacin Krem Ne İşe Yarar? Furacin %0,2 Merhem Nasıl Kullanılır?

Furacin Krem Ne İşe Yarar? Furacin %0,2 Merhem Nasıl Kullanılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Furacin krem ne işe yarar? Furacin %0,2 merhem nasıl kullanılır, nelere iyi gelir? Furacin merhem ne işe yarar? Furacin merhem yan etkileri nelerdir? Bu yazımızda Furacin krem ne işe yarar başta olmak üzere pek çok soruya Furacin prospektüs bilgilerine göre yanıt vereceğiz…

Furacin Nedir?

Furacin %0,2 merhem etken maddesi nitrofurazon olan bir kremdir. Yardımcı maddeleri ise; polietilen glikol 1000, polietilen glikol 300 ve polietilen glikol 4000’dir. Pek çok cilt sorununda tedavi edici olarak kullanılır.

Furacin Krem Ne İşe Yarar | Furacin Krem %0,2 Merhem Ne İçin Kullanılır?

Furacin Krem, nitrofurazone adlı etken maddeyi içeren bir antibiyotik kremdir. Bu krem, deri enfeksiyonları ve yanıkların tedavisinde kullanılır. Furacin Krem, mikroorganizmaları öldürerek enfeksiyon riskini azaltır ve yaraların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur. Doktorunuz tarafından önerilen şekilde kullanılmalı ve belirtilen süre boyunca düzenli olarak uygulanmalıdır. Ancak kremi kullanmadan önce doktorunuza danışmanız önemlidir.

Furacin krem ne işe yarar diye incelediğimizde prospektüste verilen bazı bilgiler göze çarpıyor. Furacin prospektüs bilgilerine göre Furacin krem ne işe yarar sorularının cevapları şunlar:

  • Ameliyat yaralarının enfeksiyon kapmasının önlenmesinde etkilidir
  • Mikropların neden olduğu sivilcenin giderilmesinde etkilidir
  • Dermatoz adlı cilt enfeksiyonunun giderilmesinde etkilidir
  • Yanık, kesik, yara ve ülser gibi enfeksiyonlar üzerinde etkilidir
  • Dış kulak iltihabının tedavisinde etkilidir

Kısacası Furacin krem ne işe yarar; enfekte olan yanıkları tedavi eder, dış kulak iltihaplanması tedavisinde kullanılır, cilt enfeksiyonlarını tedavi eder ve ciltte oluşan bakterilerin ölmesini sağlayarak geniş alana yayılmasının önüne geçer.

Furacin Krem Ne İşe Yarar? Furacin %0,2 Merhem Nasıl Kullanılır?

Furacin Merhem Nasıl Kullanılır?

Furacin krem ne işe yarar, nelere iyi gelir açıkladık… Peki, Furacin merhem nasıl kullanılır? Öncelikle Furacin kullananlar, doktor kendilerine nasıl kullanma önerisinde bulunduğu ise o şekilde kullanım gerçekleştirmelidir. Furacin krem ne işe yarar balığında da görüldüğü gibi bu merhem birden fazla cilt sorunu için kullanılabilmektedir ve her sorun için farklı kullanım önerisi doktor tarafından verilebilir.

Furacin prospektüsünde kullanım ile ilgili şu bilgiler verilmiştir:

  • Cilt üzerine haricen uygulanır
  • Sorunlu cilt üzerine direkt olarak uygulanır, gazlı bez ya da spatul yardımıyla sorunlu cilde sürülebilir
  • Eğer yanık üzerine uygulanacak ise ve yanık alanı genişse önce merhem gazlı bez üzerine yayılar ve ardından cilt üzerine uygulanır
  • Eğer ameliyat sonrası cilt üzerine uygulanacaksa Furacin %0,2 merhem sürüldükten sonra üzerine vazelinli gazlı bez konulur. Bu, sayede yapışmanın önüne geçilir ve 5-7 gün kadar gazlı bez açılmadan durabilir. Gazlı bez çıkartılacağı zaman da üzeri, serum fizyolojik ile ıslatılır ve bu sayede daha kolay çıkartılır

Furacin Merhem Yan Etkileri Nelerdir?

Furacin merhem yan etkileri olabilen bir merhemdir. Özellikle derisi kalkmış açık yaralara uygulandığında, cilt tarafından yardımcı maddeler arasındaki polietilen glikol emildiği için böbrek hastalarında böbrek bozukluğuna neden olabilir. Bu sebeple böbrek yetmezliği hastaları tarafından dikkatli kullanılmalıdır.

Ayrıca Furacin merhem yan etkileri, bu merhemin etken maddesi ve yardımcı maddelerine alerjisi olan kişilerde gelişebilir. Furacin prospektüs bilgilerinde şu yan etkilerin görülmesi durumunda hastanelerin acil servislerine başvurulması gerektiği belirtilmiştir:

  • Ödem
  • Kaşıntı
  • Deri döküntüsü
  • Mantar enfeksiyonu
  • Enfeksiyon
Furacin Krem Ne İşe Yarar? Furacin %0,2 Merhem Nasıl Kullanılır?

Furacin Merhem İle İlgili Merak Edilen Soruların Cevapları…

Furacin krem ne işe yarar nasıl kullanılır, hangi cilt sorunları için Furacin %0,2 merhem kullanılır açıkladık. Yazımızın bu kısmında da internette Furacin merhem ile ilgili en çok cevabı aranan sorulara yer vereceğiz…

1- Furacin Merhem Yanık İçin Kullanılır Mı?

Furacin merhem yanık için kullanılabilir. Özellikle yanık alanı genişse doktor tarafından Furacin merhem reçete edilebilir. Prospektüs içeriğinde de Furacin krem ne işe yarar bakıldığında; yanıklar için de kullanılabileceği bilgisi verilmektedir.

2- Furacin Yaraya Sürülür Mü?

Furacin gerekli durumlarda yaralara sürülebilir. Özellikle ameliyat sonrası yaralarda da enfeksiyon gelişmesini önlemek amacıyla kullanılabilir.

3- Furacin Krem Pişik İçin Kullanılır Mı?

Furacin pişik merhemi değildir. Pişik olan cilt üzerine uygulanmamalıdır.

4- Furacin Merhem Kaşıntıya İyi Gelir Mi?

Furacin merhem kaşıntı giderici bir merhem değildir. Ancak kaşıntıya da neden bazı cilt sorunları için doktor tarafından reçete edebilir.

5- Furacin Merhem Egzamaya İyi Gelir Mi?

Furacin merhem egzama kremi değildir. Dolayısı ile egzaması olanlar doktorları tavsiye etmediği sürece Furacin kullanmamalıdır. Çünkü bu merhem daha çok enfeksiyonların giderilmesinde ve önlenmesinde kullanılır.

6- Furacin Merhem Uçuğa İyi Gelir Mi?

Furacin merhem uçuk kremi değildir. Enfeksiyonların giderilmesinde etkili olan Furacin uçuğa iyi gelmez çünkü uçuklar herpes simpleks virüsü nedeniyle ortaya çıkar. Dolayısı ile uçuk kremlerinin etken maddeleri başkadır.

İlginizi Çekebilir: En İyi 7 Uçuk Kremi Önerisi | Dudak İçin En Etkili Uçuk Kremleri

Furacin Krem Ne İşe Yarar? Furacin %0,2 Merhem Nasıl Kullanılır?

7- Furacin Merhem Mantara İyi Gelir Mi?

Furacin merhem mantara iyi gelen bir merhem değildir çünkü mantar kremi değildir. Bu merhemin amacı dışında örneğin; mantarlı cilt üzerinde kullanılması başka sorunlara yol açabilir.

8- Furacin Krem %0,2 Merhem Yüze Sürülür Mü?

Furacin krem %0,2 merhem yüze sürülebilir. Mikropların neden olduğu sivilcelenmeler, kesik, yara, ameliyat ya da yanık yeri yüzde ise doktor tarafından Furacin reçete edilebilir ve kullanılabilir.

Ancak bu merhem göze ve ağıza temas ettirilmemelidir. Furacin’in yanlışlıkla göz ya da ağza temas etmesi durumunda da bol su ile yıkanmalıdır.

9- Furacin Krem Vajinada Kullanılır Mı?

Furacin krem vajinaya uygulanan bir merhem değildir. Fakat çok gerekli durumlarda vajinada kullanılabilir ancak vajina içine kesinlikle sürülmez. Eğer vajinal bölgede cilt enfeksiyonlarına neden olabilecek durumlar var ise reçete edilebilir. Vajinal mantar, vajinal enfeksiyon için kullanılabilen bir merhem değildir.

10- Furacin Merhem Bebeklerde Kullanılır Mı?

Furacin merhem bebeklerde doktor reçete etmeden kullanılmaz. Yalnızca bebeklerde değil çocuklarda da Furacin %0,2 merhem, doktor reçete etmeden kullanılmamalıdır. Çocuklarda Furacin kullanan anneler doz ayarlamasını da doktorun tavsiye ettiği şekilde yapmalıdır.

11- Furacin Merhem Kortizonlu Mu?

Furacin merhem kortizonlu bir krem değildir. Furacin etken maddesi nitrofurazondur ve kortizon yoktur.

12- Furacin Krem Fiyatı Ne Kadar?

Furacin merhem fiyatı, bu yazının hazırlandığı tarihte 56,75 TL’dir.

13- Furacin Merhem SGK Karşılıyor Mu?

Furacin merhem SGK tarafından karşılanan kremlerden biridir. Ancak doktor tarafından reçete edilirse Furacin merhem SGK tarafından karşılanır.

Furacin Krem Ne İşe Yarar? Furacin %0,2 Merhem Nasıl Kullanılır?

14- Furacin Merhem Reçetesiz Alınır Mı?

Furacin %0,2 merhem reçetesiz olarak da eczanelerden satın alınabilir. Ancak bu durumda SGK kapsamından değerlendirilmez ve satış fiyatı üzerinden eczanelerden satın alınabilir.

15- Furacin Merhem Nasıl Saklanır?

Furacin %0,2 merhem 25 derece altındaki oda sıcaklığında saklanmalıdır. 40 derecenin üstündeki ısılardan kaçınılmalıdır. Ayrıca Furacin buzdolabında değil; oda sıcaklığında, çocukların erişemeyeceği yerlerde ve gün ışığına, florasan ışığına maruz bırakılmadan saklanmalıdır.

16- Hamileler Furacin Krem Kullanabilir Mi?

Doktor tavsiyesi olmadan hamileler Furacin %0,2 merhem kullanmamalıdır. Furacin prospektüs içeriğinde bu merhemin, hamilelerde kullanımı ile ilgili yeteri bilgiye sahip olunmadığı belirtilmiştir. Dolayısı ile gerekli durumlarda hamilelerde yarar-zarar hesabı yapılır ve gerekliyse hamilelere Furacin reçete edilir.

17- Emziren Anneler Furacin Merhem Kullanabilir Mi?

Furacin prospektüs içeriğinde bu merhemin emziren anneler tarafından kullanılmaması gerektiği belirtilmiştir. Gerekli durumlarda doktorlar yine hamilelerde olduğu gibi yarar-zarar hesabı yaparak bu merhemi kullanmanız gerektiğine/gerekmediğine karar vermektedir.

18- Furacin Prospektüsü

Furacin krem ne işe yarar nasıl kullanılır, yan etkileri nelerdir ve daha fazlası için buradan Furacin prospektüsüne ulaşabilirsiniz.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!