featured

Galatasaray Başkanı Burak Elmas Kimdir? Burak Elmas Nereli? Burak Elmas Yönetim Listesi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Burak Elmas kimdir? Burak Elmas nereli gibi sorular özellikle Galatasaray başkanlık seçiminden sonra sık sık dile getirilmeye başladı.

Burak Elmas’ın yine geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Mustafa Cengiz’den aldığı başkanlık sonrası vaatleri oldukça dikkat çekiciydi. Oluşturduğu yönetim listesi ile oyların çoğunluğunu topladı.

YouTube video

Rakiplerini arkada bırakan Elmas, böylece Galatasaray’ın yeni başkanı olarak anılmaya başladı. Peki Burak Elmas kimdir? Burak Elmas ne iş yapar? İşte kendisine dair merak edilen sorular…

Galatasaray Başkanı Burak Elmas Kimdir?

19 Mart 1974 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Ailenin ilk çocuğu olduğu biliniyor.

Yaşamının ilk yıllarını İstanbul’da geçirdi. Avusturya Lisesi bünyesinde zorunlu eğitimini tamamladı.

1- Burak Elmas Hakkında Temel Bilgiler | Burak Elmas Biyografi

Burak Elmas hakkında merak edilenler oldukça fazladır. Kendisini daha yakından tanımak adına temel bilgilere göz atmak gerekecektir.

Burak Elmas Kaç Yaşında? 1974 yılında dünyaya gelen Burak Elmas, günümüz itibari ile 47 yaşındadır.

Burak Elmas Hangi Burç?

Mart ayında doğan Elmas, su grubunda yer alan Balık burcudur.

Burak Elmas Boyu Kaç?

Verdiği röportajlarda ve diğer görüntülerinde Elmas boyuyla oldukça dikkat çekmiştir. Kendisinin boyu 1.82 cm’dir.

Burak Elmas Kaç Kilo?

Galatasaray Spor Kulübü başkanı olarak sahip olduğu fit görünüm taraftarlar tarafından olumlu karşılanmıştır. Elmas’ın 84 kilo olduğu tahmin edilir.

Burak Elmas Nereli? Burak Elmas Aslen Nereli?

İstanbul’da doğup büyüyen Burak Elmas, baba tarafından Giresunludur. Burak Elmas Giresun’un neresinden diye soracak olursanız Bulancıklı ilçesinden olduğu bilgisi mevcuttur.

Burak Elmas Hangi Üniversite’den Mezun?

Burak Elmas lise eğitimi sonrası Amerika’ya eğitim almaya gitti. University of Denver’da Pazarlama ve Finans bölümü okudu.

Burak Elmas Hangi Dilleri Biliyor?

Yurt dışında okuyan ve uzun süre yurt dışında yaşayan Elmas, ileri düzey İngilizce ve Almanca biliyor.

2- Burak Elmas’ın Ailesi Hakkında Bilgiler

Galatasaray’ı bir işten çok ailesi olarak gören ve benimseyen Elmas, özel hayatında ailesi konusunda da araştırılmaktadır.

Sahip olduğu efendi duruşu ve beyefendiliği anne ve babasının sık sık taraftar arasında merak edilmektedir.

Burak Elmas Babası Kimdir? Sezgin Elmas Nereli?

Sezgin Elmas, Burak Elmas’ın babasıdır. Kendisi Giresun’un Bulancaklı ilçesinde doğmuştur. Aktif çalışma hayatı boyunca on beşten fazla görev ve üyelik yürütmüştür.

Burak Elmas’ın Annesi Kimdir?

Burak Elmas’ın annesi olarak karşımıza Saniye Elmas çıkıyor. Sezgin Elmas ile 49 senelik bir evlilik yürütmüş. Aynı zamanda üç çocuk annesidir.

Burak Elmas Eşi Kimdir? Burak Elmas Kiminle Evli?

Burak Elmas, Yelda Süren ile hayatını 2000 yılında birleştirdi. Bu mutlu evlilikten bir kız bir de erkek çocukları dünyaya gelmiştir.

Burak Elmas Kimin Damadı?

Eşi Yelda Süren, soyadından da anlaşılacağı üzere eski Galatasaray başkanı Faruk Süren’in kızıdır. Burak Elmas’ın Faruk Süren’in damadıdır.

Burak Elmas’ın Oğlu Kim?

Galatasaray başkanı Elmas’ın bir kızı bir de oğlu olduğu bilinir. Fakat kendileri hakkında detaylı bir bilgi paylaşılmamıştır.

3- Burak Elmas Ne İş Yapıyor?

Elmas’ın Galatasaray’da başkan olmadan önce oldukça başarılı bir iş hayatı sürdürdüğü gerçektir. Babası gibi çeşitli şirketlerde çalışarak ilklere imza atmıştır.

Amerika’da aldığı Pazarlama ve Finans eğitimi sonrası çeşitli şirketlerde iş adamı olarak görevlerini sürdürdü.

Onu ilk defa başkanlık pozisyonuyla görenler, Burak Elmas ne iş yapar, mesleği nedir gibi soruları yönlendirdi.

İş hayatına ilk olarak Türkiye’de bulunan en büyük hızlı tüketim distrütörlerinden birisi olan şirkette başladı. Daha sonra aile şirketinde yönetici pozisyonunda bulundu.

Sürdürdüğü bu iş sonrası İngiltere merkezli olacak şekilde uluslararası bir şirket kurdu. Bu şirketin adı Godiva Investment olarak biliniyor.

Burada görevini sürdürürken bir yandan Türkiye’nin gıda imalatı konusunda söz sahibi olan en büyük şirketlerinden birisi Yıldız Grup’ya yönetim kurulu kadrosunda bulundu.

Türkiye ile sınırlı kalmayan Elmas, eş zamanlı olarak İngiltere, Amerika, Japonya ve Çin gibi farklı ülkelerde işini sürdürdü.

2020 yılına gelindiğinde bahsedilen çoğu görevinden istifa etmiştir.

Ancak günümüzde sürdürdüğü İngiltere ve Türkiye merkezli, üç uluslararası şirkette bağımsız yönetici ve yatırımcı olarak görevini yerine getirir.

Bununla birlikte Galatasaray camiasında başkanlık öncesi hizmetleri de bulunduğu biliniyor.

Burak Elmas Serveti Ne Kadar | Burak Elmas Mal Varlığı Ne Kadar?

Aile şirketi dahil farklı alanlarda CEO, yönetim kurulu üyeliği gibi ciddi pozisyonlarda yer aldı. Ancak sahip olduğu servet miktarı hakkında bir bilgi mevcut değil.

4- Burak Elmas Neyin Sahibi? Burak Elmas’ın Şirketleri

Başarılı bir iş adamı olan Burak Elmas’ın kendi şirketi gibi ortaklık yürüttüğü ve Türk pazarında yer almasını sağladığı çeşitli girişimleri oldu.

Bilinen ortaklıkları ve kendi şirketleri arasında:

Exel şirketiyle ortak girişimli lojistik şirketi (İngiltere merkezli)Godiva (ortak girişim)Kellogg’sHero GroupMcCormickCargillNissinSpethman AGSCAGumlink bulunur.

5- Burak Elmas Galatasaray İlişkisi Nedir? Galatasaray’da Ne Zaman Yer Almaya Başladı?

Sanıldığının aksine Burak Elmas’ın Galatasaray ile yolları başkanlık öncesi kesişmiştir. Kendisi koyu Galatasaraylı olmasıyla bilinir.

Burak Elmas ilk olarak Galatasaray bünyesinde yer almaya 1997 yılında başladı.

İlk görevini 23 yaşında üstlenen Elmas, Galatasaray PAF Takımı Sorumlusu olarak bulundu.

Bununla kalmayan başkan, 1998, 2000 ve 2002 yılı olmak üzere üç ayrı dönemde Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

Görevini sürdürdüğü zaman diliminde Galatasaray Avrupa Ligi kapsamında iki kupa sahibi oldu. Bunlar UEFA ve Süper Kupa’dır.

2018 yılında ise Elmas’ın Galatasaray’da olan görevlerinden istifa ettiği görülür.

Yıllar sonra oluşan başkanlık sıkıntısı ve alınan başkanlık seçimi ile tekrar sevdiği takıma geri dönme kararı aldı.

19 Haziran 2021’de gerçekleşen Olağan Seçimli Genel Kurulu bünyesinde Galatasaray Spor Kulübü Başkanı olarak seçildi.

Burak Elmas Mustafa Cengiz Sonrası Kaçıncı Başkan?

Yıllardır sürdürülen Galatasaray başkanlık seçiminde Burak Elmas, Mustafa Cengiz’den başkanlığı devraldı. Kendisi kulübün 38. Başkanı olarak seçildi.

6- Galatasaray için Burak Elmas Vaatleri Neler? İşte Galatasaray için Sunduğu Hedefleri

Başkanlık seçimi öncesi Burak Elmas, takıma 100 gün içinde getireceği yeniliklerle adından söz ettirdi. Sunduğu yönetim kadrosu hali hazırda olay yaratırken, sadece yüz günlük çalışması da oy kullananlar tarafından takdir edildi.

Burak Elmas Fatih Terim dahil sunduğu vaatler arasında:

Galatasaray Fatih Terim ile çalışma devam edecek,Kemerburgaz’da yer alan tesisleri 26 ayda tamamlamak,Florya arazisinin yeni planlaması ve değerlendirilmesi,Tevfik Fikret Spor ve Yaşam Merkezi sayesinde basketbola ekstra gelir sağlamak,Ulusal ve uluslararası spor kulüpleri arasında dijital lider olmak,Demokratik ve takibi sağlanabilmesi amacıyla seçim sonrası ilk 100 gün içinde projelerin açıklanması,Stat isim hakkının da dahil olduğu 140 milyon dolarlık sponsor desteği,Basketbolda başarı elde etmek; Euroleague katılımı,11 bin kapasiteye sahip basketbol salonu yaptırmak,Dijital üzerinden 25 milyonu aşan gelir hedefi mevcuttur.

Burak Elmas’ın başkanlık seçimi sonrası verdiği vaatleri yerine getirmeye başladığı görülmektedir. Avrupa’da Galatasaray’ın nağmalup olarak gruptan çıkıp son 16’ya kalması da bir göstergedir.

Aynı zamanda bahsettiği gibi dijital alanda Galatasaray tanıtımları ve aktif sosyal medya hesaplarının kullanıldığı görülüyor.

7- Burak Elmas Yönetim Listesi İçinde Kimler Yer Alıyor?

Burak Elmas listesi ile seçimde dikkat çekici bir yere sahip oldu. Bilinen isimler kadar yeni isimlerin yer alması özellikle Galatasaray üyelerini heyecanlandırmıştır.

Asil listede:

Mehmet Remzi Sanver,Ali Polat Bengiserp,Başak Karaca,Bikem Ardakoç Kanık,Turhan Özen,Burçak Emre Zorlu,Şükrü Köksal Ünlü,Mustafa Özgür Kalelioğlu,Rezan Epözdemir,Özgür Işıtan Gün bulunuyor.

Yedek listesi ise şöyle duyuruldu:

İbrahimReha Keskin,Selim Sefada,Abdulvahap Gazi Tanrıverdi,Mehmet Polat Kalafatoğlu,Ahmet Ozan Şener.

8- Ali Koç Burak Elmas Nereden Tanışıyor?

Burak Elmas’ın başkanlığa seçilmesi ile birlikte Ali Koç ile olan yakın ilişkisi dikkat çekti. İkilinin tanışması çok öncelere dayanıyor.

Burak Elmas yaptığı açıklamalarda; Ali Koç’un çok eski arkadaşı olduğunu ve birlikte alacakları kararla Türk futbolunu daha iyi konumlara getirebileceğini vurguladı.

Ancak dönem dönem Ali Koç’un Galatasaray hakkında yaptığı açıklamalar yüzünden ciddi tartışma yaşadıklarını da belirtti.

Diğer taraftan Ali Koç, başkanlığa seçilen Elmas hakkında; birbirlerinin gençliklerini bildiğini hatta Elmas’ın eşini kendisinden daha eski zamandan beri tanıdığını vurguladı.

Ali Koç da aynı şekilde zıt giderek değil büyük kulüpler olarak bir arada hareket etmenin futbol adına daha iyi sonuçlar doğuracağına değindi.

Geçtiğimiz günlerde her iki başkanın aldığı kararla kadın şiddetine dikkat çekmek ve olumlu bir atmosfer oluşturmak adına kadın futbol kulüpleri arasında bir dostluk maçı da gerçekleşti.

Yapılan bu maç kulüpler tarihinde bir ilkti. Her iki başkanın bu yönden birbirlerine zaman zaman ters düşse de futbol temelinde adımlar atacak kadar birbirlerinde hatırları olduğu görülüyor.

9- Burak Elmas Sosyal Medya Hesapları Neler?

Galatasaray Başkanı Burak Elmas’ın vaatleri arasında dijital platformların takım adına daha iyi kullanılacağı bulunuyordu.

Sosyal medyanın kulüpler elindeki gücünün farkında olan Elmas, kişisel olarak da aktif bir şekilde sosyal medya hesabı kullanmaktadır.

Zaman zaman önemli açıklamalarını hesaplarından yaptığı gibi özellikle TFF’ye yönelik ciddi tepkilerini de bu yolla iletmektedir.

Burak Elmas Twitter Hesabı Bulunuyor mu?

Burak Elmas’ın Twitter hesabı bulunuyor. @burakelmas_tr yazarak profiline erişilebilir. Hesabın 385,5 bin takipçisi mevcuttur.

Burak Elmas İnstagram Hesabı Nedir?

@burak_elmas ismiyle İnstagram paylaşımları yapmaktadır. Paylaşımları arasında Galatasaray başta olmak üzere kadına şiddet gibi sosyal konulara de değindiği görülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!