featured

Geçmişe Dair Şaşırtan Gerçekler | İngiliz Mary Toft Rahmine Ölü Tavşan Sokup Doğuruyorum Diyerek Bilim Adamlarını Dahi Şaşırttı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere’nin bir kasabasında yaşamını sürdüren Mary Toft’un düzmecesi, bilim adamlarını işinden etti

27 Eylül 1726 yılında İngiltere’de akılalmaz bir olay gerçekleşti! Mary Toft adlı 25 yaşındaki genç kadın doğuruyorum diyerek, feryatlar etmeye başladı. Ancak bu durumun gerçeği, bilim adamlarını dahi hayrete düşürdü. İşte detaylar…

Evli Olan Toft Yakın Zamanda Bir Düşük Yapmıştı

Evli Olan Toft Yakın Zamanda Bir Düşük Yapmıştı

25 yaşındaki Mary Toft yaklaşık 1 ay önce düşük yapmıştı. Kadının bir ay sonra doğuruyorum diye feryat etmesi yakınlarının küçük çaplı bir şok geçirmesine neden oldu. Toft, kasabanın cerrahı John Harward’ı evine çağırdı.

Ünlü Cerrah Howard Gözlerine İnanamadı!

Ünlü Cerrah Howard Gözlerine İnanamadı!

Howard, gittiği bu evde bilim tarihinin en ilginç ve en hayret edilesi doğumunu gerçekleştirdi. Çünkü kadının rahminden çıkan bir çocuk değil, ölü bir tavşandı. Canlı canlı bir tavşanın doğumuna şahit olduğuna inanamayan Howard, şok içerisindeydi. Mary Toft’un doğurduğu tavşan ölüydü.

Üst Üste Tam 9 Kez Tavşan Doğurması Herkesin Ondan Korkmasına Neden Oldu

Üst Üste Tam 9 Kez Tavşan Doğurması Herkesin Ondan Korkmasına Neden Oldu

Mary Toft o günden sonra tam 9 kez her ay ölü bir tavşan doğurmuştu. Kasabalı artık ondan korkuyor, yanına yaklaşmaktan dahi çekiniyordu.

Mary, Doktorlara Bu Durumun Hamile iken Canının Tavşan Eti Çektiği İçin Olabileceğini Söyledi

Mary, Doktorlara Bu Durumun Hamile iken Canının Tavşan Eti Çektiği İçin Olabileceğini Söyledi

Bu duruma şok olan John Howard, hayret veren bu olayı kendinden daha tecrübeli cerrahlara mektuplar yazarak anlattı. Dönemin en başarılı kadın doğum uzmanları Mary’i ziyaret ederek bu durum hakkında bilgi almak ister. Mary, yakın zamanda bir düşük yaptığını ve düşük öncesinde canının çok tavşan istediğinden, rüyasında eteklerinden tavşanların döküldüğünden bahseder.

Doktorlar, Tavşanı Suyun İçerisine Koyduklarında Hayretler İçerisinde Kaldı

Doktorlar, Tavşanı Suyun İçerisine Koyduklarında Hayretler İçerisinde Kaldı

Mary Toft bu 3 doktorun birlikte olduğu dönemde tam 18 tane daha tavşan doğurur.  Ancak doktorlar ölü tavşanları suya koyduklarında içinden hava kabarcıkları çıktığını fark eder. Bu durumda doğmadan önce yaşadığı düşünülen tavşanların nasıl ve neden öldüğü ise merak konusu haline gelir.

Üstelik Tavşanların Göbek Bağları da Yoktu...

Üstelik Tavşanların Göbek Bağları da Yoktu…

Konunun en garip olan kısmı ise, tavşanlarda bir göbek bağının bulunmamasıydı. Mary’in birkaç komşusunun kocasının her gün canlı tavşan getirdiğini gördüğünü söylemesi ile bu durumun tamamen düzmece olduğu anlaşıldı.

Mary'e İnanan Doktorların Meslek Hayatına Son Verildi!

Mary’e İnanan Doktorların Meslek Hayatına Son Verildi!

Richard Manningham adlı doktor, Mary’in rahmini kontrol etmesi gerektiğini ya da yaptığı şeyi itiraf etmesi gerektiğini söyler. Köşeye sıkışan Mary, tavşanları canlıyken rahmine koyduğunu ve doğum yaptığını söylediğini itiraf eder. Mary bu durumu neden yaptığını soranlara ise, düşük yaptığı sırada kendi yanında olmadığını söyleyen doktorlardan intikam almak için şeklinde yanıt verir. Bu durum sonrasında olaya inanan 2 doktorunda meslek hayatına son verilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!