featured

Geleceğimizi Şekillendirecek Meslekler Belli Oldu! İşte Metaverse İle Hayatımıza Girecek Yeni Meslekler!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dönemlerin en çok konuşulan Metaverse, geleceğin mesleklerini de ortaya koydu. İşte Metaverse’nin hayatımız değiştirecek meslekleri!

Facebook’un oluşturmuş olduğu dijital bir dünya olan Metaverse, son dönemlerin en çok konuşulan ve merak edilen konularının başında geliyor. Hatta öyle ki; günümüzde birçok yatırımcı bu dijital dünyaya yatırım yapmaya başladı bile!

Metaverse adı verilen bu dijital dünya eğer bu denli önemli olmaya devam ederse yakında gerçek bir Metaverse’ye sahip olmamız da an meselesi gibi görünüyor. Şayet gelecekte gerçek bir Metaverse meydana gelirse hayatımızı değiştirecek birçok meslek dalı ile de karşı karşıya kalacağız gibi görünüyor.

İşte Metaverse ile birlikte hayatımıza girecek ola yeni meslek kolları;

Metaverse Bilim İnsanı

Metaverse Bilim İnsanı

Günümüzde isim yapmış başarılı olan birçok üniversitede ve teknoloji şirketlerinde onlarca araştırmacı bilim insanı görev yapıyor. Ancak Metaverse’nin adının daha fazla duyulması ve aynı zamanda artık daha fazla kitlenin Metaverse’ye inanması, araştırmacı bilim insanlarının daha fazla misyona sahip olacağını gösteriyor.

Reelde yani gerçek hayatta Metaverse araştırmacı bilin insanı mesleği ortaya çıktığında ise bu meslek kolu günümüz bilim insanlarında çok farklı olacak. Öyle ki; bir mantığa sahip olan her şeyi geliştirmeye çalışacak olan bu bilim insanları, bu çalışmalar doğrultusunda günümüzden tamamen farklı oyun, reklam, sağlık çalışmaları ve benzeri gibi birçok uygulamanın altına imzasını atacak.

Metaverse Planlayıcısı

Metaverse Planlayıcısı

Fikir üretmek, o fikri uygulamaya koymaktan her zaman daha ucuz maliyetlidir. Eğer Metaverse günlük hayatımıza girerse Metaverse ile ilgili her şeyi dijital ortama taşınacak, uygulama ve planlama öncelikli hale gelecek.

Metaverse şirketlerinin planlama ve uygulama işleri için en önemli gereksinimi ise Metaverse planlayıcısı olacak. Ancak herkes Metaverse planlayıcısı olamayacak. Elbette bazı şartlara sahip olmanız gerekiyor.

Bu şartların başında ise daha önceden yönetici deneyimi olmak geliyor. Ayrıca yazılım, donanım ve programlama alanında da mutlaka üst düzey bilgi ve deneyime sahip olmalısınız.

Ekosistem Geliştiricisi

Ekosistem Geliştiricisi

Eğer Metaverse bir gün hayatımıza girecek ise mutlaka büyük bir ekosistem oluşturulması şart. Merkezi işlem birimleri, müşteri tanımlama işlemleri, yeşil elektrik üretimi, sınırlamalar ve benzeri gibi tüm bilgilerimizi Metaverse dünyamıza aktarmak için bir ekosistem geliştirici olmazsa olmaz haline gelecek.

Teknik olarak tüm bu ürünler hazır olsa da şuan günümüz koşulları kullanıma ne yazık ki elverişli değil. Bu sebeple de gerekli yazılım ve donanıma sahip alt yapının oluşması için biraz daha zaman var.

Metaverse Güvenlik Müdürü

Metaverse Güvenlik Müdürü

İnternet ortamı başlı başına güvenli olmayan bir ortamken Metaverse’nin güvenilir bir ortam olacağını düşünmek çok yanlış olur. Bununla birlikte Metaverse’nin herkes için güvenilir bir ortam olabilmesi için birçok çalışma yapılacak. Ancak yeterli olmayabilir.

Dünya içi kimlik doğrulama, güvenli başlıklar ve uygun sensörler bu güvenlik çalışmalarından sadece birkaçıdır. Bu noktada da devreye güvenlik müdürü girecek ve tüm uygulamalar denetlemekle görevli olacak.

Metaverse Donanım Geliştiricisi

Metaverse Donanım Geliştiricisi

Hayatımızın merkezinde yerini almaya hazırlanan Metaverse, kodlardan ibaret olmamakla birlikte sensör, kulaklık ve kamera gibi sistemler yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanacak. Örneğin; biriniz vücudunuza dokunduğunda sensörler sayesinde hissedeceksiniz. Eğer moraliniz bozuksa o halde yapay zekanın sizi rahatsız etmesini engellemek için de kameraları kullanacaksınız.

Metaverse dünyasında gerçek dünyadaki güneşi ve sesleri kulaklıklarla hissedeceksiniz. Tüm bu donanımların üretimi için ise bir Metaverse donanım geliştiricisine mutlaka ihtiyaç duyulacak.

Metaverse’de donanım geliştiricisi olmaksa elbette kolay olmayacak. Gelecekteki bu meslekte yerinizi almak istiyorsanız öncelikle kompleksi ticari elektronik ürünler ürettiğiniz bir fabrikaya sahip olmanız şart.

Metaverse Anlatıcısı

Metaverse Anlatıcısı

Oyunlaştırma teknolojisi günümüzde oldukça gelişmiş bir düzeyde yer alıyor. Elbette bizler de Metaverse’de dijital dünyanın tüm tuhaflıklarını görebilmek ve farklı duyguları yaşamak isteyeceğiz. Bu noktada da devreye Metaverse anlatıcıları girecektir.

Metaverse anlatıcısı olabilmek için ise mutlaka Edebiyat bölümü lisans mezunu olmanız gerekiyor. Tabi bu da yeterli değil. Yan dalınızın pazarlama olması ve bir oyun şirketinde üst düzey kariyer yapmış olmanız şartı da aranıyor.

Metaverse Dünya Tasarımcısı

Metaverse Dünya Tasarımcısı

Gelişen Metaverse dünyası için her ne kadar mimari yapı ve donanım aşaması tamamlanmış olsa da büyük bir Metaverse dünyasına da ihtiyacım olacak. Ancak bu dünya kodlardan değil hayallerden meydana gelecek. Bunun için de dünya tasarımcılarının yani oyun tasarımcılarının becerileri büyük bir öneme sahip olacak.

Gelişen Metaverse dünyasında dünya tasarımcısı olabilmeniz için ise aranan şartların başında düşünme kabiliyeti yüksek bir grafik tasarımcısı olmanız gelecek.

Reklam Engelleme Uzmanı

Reklam Engelleme Uzmanı

Facebook yani yeni adı ile Meta’nın para kazanma metotlarını artık bilmeyen yok. Bu metotların başında elbette reklamlar geliyor. Görülen o ki; aynı sistem Metaverse dünyasında da işlemeye devam edecek.

Reklam engelleme uzmanı ise, yeni Metaverse dünyasında kullanıcıların reklamlardan kötü etkilenmesini engelleyecek. Tarayıcılardaki reklam eklentilerinin benzeri eklentiler oluşturacak olan bu uzmanlar da aranan şartlar ise öncelikle temel kodlama bilgisine sahip olmak geliyor.

Metaverse Siber Güvenlik Uzmanı

Metaverse Siber Güvenlik Uzmanı

Çok yönlü ve devasa bir gelişmişliğe bir dünya olacak olan Metaverse, aynı zamanda siber saldırıların da yoğun olması bekleniyor. Özellikle NFT hırsızlığı, avatar hackleme, fizyolojik verilerin sızdırılması ve benzeri gibi birçok alanda siber saldırı yapılabilir.

Tüm bu saldırıları önlemek amacıyla da mutlaka bir siber güvenlik uzmanına ihtiyaç duyulacak. Metaverse dünyasında Siber Güvenlik Uzmanı olabilmek için adayların mutlaka gerçek hayatta da Siber Güvenlik uzmanı ya da hukuk mezunu olması gerekecek.

Metaverse Ücretsiz Stajyer

Metaverse Ücretsiz Stajyer

Metaverse dünyasında bir meslek gibi görünse de aslında tam bir meslek niteliği de taşımayan bir alandır. Ancak stajyerlerin Metaverse dünyasında önemli bir yere sahip olması da aşikar.

Metaverse ücretsiz stajyerleri; verilere göz atabilecek, risk sermayesini inceleyebilecek, gerçek dünyadaki ağaç ve benzeri gibi unsurların kodlarını yazabilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!