featured

Geleceğin Savaşlarında Cephe Askeri Teknoloji Ürünlerine Emanet Olacak!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2018 yılının Kasım ayında gerçekleşen İngiltere Savunma Bakanlığı destekli Özerk Savaşçı Tatbikatı etkinliği ile geleceğin savaşları ve cephelerde yer alması planlanan askeri teknoloji ürünleri test edildi! 70’i aşkın askeri robot, teknoloji ve çatışma yöntemi incelenerek doğru teknik ve taktikler belirlendi! Etkinlikte yer alan uzaktan kumandalı askerler, uçan casus sistemler ve  Robotic infiltrator sistemleri göz alıcı özellikleri ile dikkat çekti!

Geleceğin Savaşlarında Cephe Askeri Teknoloji Ürünlerine Emanet Olacak!

Geleceğin savaşları birer taktik savaşı olması beklenirken, cephede askerler yerine yazılım ve makinelerin yer alacağı gerçeği de gün gibi ortadadır. İşte, savaş kahramanlarının askeri teknolojiler olacağı yakın gelecekte cephelerde yer alması planlanan teknolojiler!

1 – Uzaktan Kumandalı Askerler

Evet. Yanlış duymadınız! Yakın gelecekte robot askerler cephelerde yerini alacak. Robot mühendisleri tarafından üzerinde uzun süredir çalışılmakta olan mekanik askerler , geleceğin cephe askerleri olmaya hazırlanıyor. Milrem Robotics ve QinetiQ askeri teknoloji firmaları tarafından geliştirilen TITAN Strike ve Sentry isimlerinin verildiği robot asker ikilisi canlı askerlerin ulaşamayacağı bölgelerde de aktif görev alabilme özelliklerine sahip olacak. 

Makineli tüfek ve kamera ile donatılmış olan Strike iile hedef takip sistemleri bir üst seviyeye ulaştırılırken, saldırı merkezli çatışmalarda rehber görevi üstenmesi planlanmaktadır. 

THeMIS isminin verildii ağır silah barındıran modüler ana ünite sayesinde saldırı operasyonlarında oldukça başarılı olan bu iki uzaktan kumandalı asker sistemi ile cepheler hem çok donanımlı hem de çok güvenli. Sensör ve haritalama özelliklerinin bulunduğu asker ikilisi ile uygun savaş alanı tercihi yapılabilecek ve rota belirleme sürecinde can kaybının önüne geçilecektir. 

2 – Gökteki Casus Sistemler

Aselsan İHA sistemlerinden bildiğimiz drone ve insansız hava araçları teknolojileri geleceğin askeri teknolojileri arasında önemli bir yere sahiptir.  Threod Systems tarafından üretilen KX-4 LE TITAN , hedef belirleme, analiz yapma, gözlem yapma ve askeri malzeme taşıma noktasında önemli bir yere sahip çalışacak önemli bir askeri teknoloji ürünüdür.

6 kg ağırlığına kadar yük taşıma kapasitesi bulunan bu araç hava haritalama sensörü ve hedef belirleme sistemleri bulundurmaktadır. 5 km kadar uzaklıktan kontrol edilme özelliğine sahip olan bu savaş araçları, gökteki casus sistemler olarak tanımlanmaktadır. TITAN içerisinde taşıdığı malzemeleri havadan atarak cepheye destek olabilecektir. 

Gözlem yeteneği sayesinde askerlere taktik önceliği ve avantajı sağlayacak olan bu önemi casus sistem üzerinde kızılötesi sensörler de bulunmaktadır. Böylece çok daha net bir hedef belirleme becerisi kazanan casus sistemler üzerinde  elektro-optik kamera sistemleri de bulunuyor. 

3 – Robotic İnfiltrator Askeri Teknolojileri

9,1 metre kadar yükseklikten beton bir zemine düşmüş olsa dahi sağlam şekilde kurtulabilecek olan Throwbot 2, bir tür uzaktan kumandalı robot sistemdir. Hedef belirleme, inceleme ve gözlem yetenekleri olan bu özel robot üzeirnde renkli kamera, kızılötesi aydınlatma sistemi ve mikrofon bulunmaktadır. Askerler tarafından kumanda edilebilen bu robot teknolojisi çok sessiz bir şekilde hareket etmektedir. Bu yönü ile oldukça önemli bir askeri teknoloji olan robotic infiltrator ile cepheler çok daha güvenilir hale gelecektir. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!