featured

Genç Gösteren Makyaj Tüyoları | 6 Adımda Daha Genç Görünün

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medya kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte selfieler ve fotoğraf filtreleri hayatımızın bir parçası haline geldi. Bu nedenlerden dolayı görüntümüzle daha çok ilgilenir olduk. Daha hoş görünmek, kendimizi iyi hissetmek için kullandığımız makyaj malzemeleriyle kusursuz bir görünüm elde etmeyi amaçlıyoruz.

Modumuza göre kimi zaman ışıltılı ve gösterişli, kimi zaman daha doğal makyajlar tercih ediyoruz. Özellikle yaşımız ilerledikçe bizi daha genç gösterecek makyaj hileleri daha çok başvurulur oldu. Doğru şekilde yapıldığında daha genç ve güzel gösteren makyaj, kişiye uygun olmayan malzemeler ve tekniklerle yapıldığında ise istenmeyen sonuçlara sebep oluyor. İşte, genç gösteren makyaj tüyoları…

1 – Fazla Işıltı Olgun Gösteriyor

Hafif ışıldayan bir makyaj, size genç ve taze bir görünüm sağlarken kullanacağınız fazla ışıltı sizin daha yaşlı görünmenize sebep olur. Kullanmak istediğiniz ışıltının makyajın yalnızca bir bölgesinde bulunmasına özen gösterin. Mesela farınızda, allığınızda ve rujunuzda ışıltılar kullanmak yerine ışıltılı bir allık seçtiyseniz farınızı ve rujunuzu mat tercih etmelisiniz.

2 – Yanlış Fondöten Yaşlı Bir Görünüme Sebep Oluyor

Ten makyajında kullanılan fondötenin doğru tercih edilmesi oldukça önemli. Cilt tipine ve tonuna uygun bir şekilde seçilmeyen fondöten yüzün sağlıksız ve yaşlı görünmesine neden oluyor. Böyle bir şey yaşanmaması için, satın alacağınız fondötenin ürün formülasyonunu iyice incelemelisiniz. Özellikle pudralı kompakt bir forma sahip, yapısı yoğun ve kalın fondötenlerden uzak durmalısınız.

Bu ürünler yüz çizgilerinin ve kırışıklıkların arasına dolarak kırışıklıkların etkisini arttırıyor. Su bazlı, nemlendirici etkisi bulunan ve hafif bir forma sahip likit fondötenler, genç ve sağlıklı bir cilt görünümüne kavuşmanıza yardımcı olur. 

3 – Makyaj Hileleriyle Daha Zayıf Görün

Özellikle yanak bölgelerinde fazlalık olan, kilolu göründüğünü düşünen kadınlar buraya! Küçük makyaj tüyolarıyla daha zayıf görünebilmen mümkün. Kemiklerin ön plana çıkarılması kilolu görülen bölgelerin gizlenmesi için güzel bir taktik. Son dönemlerde oldukça sık kullanılan kontür teknikleriyle kemiklerin öne çıkarılması sağlanıyor ve kişi daha zayıf bir görüntüye sahip olabiliyor.

Işıkla ve gölgelerle oynamak sanıldığı kadar zor değil. Gölgelendirme yapmak istiyorsanız koyu renklerde mat bronz pudranızı yanak bölgesinde elmacıkların altında kullanarak koyu renk ürün kullandığınız yerlerin daha zayıf görünmesini sağlayabilirsin.

Yüzün boyutlandırmasında gölgelendirmeyle birlikte aydınlatma da son derece önemli. Aydınlatıcınızı elmacıklarınızın üst kısımlarına ve burun üstüne uygulayarak bu gölgelerin ön plana çıkarabilirsiniz. Böylece daha kemikli ve daha zayıf bir yüze sahip olabilirsin.

4 – Maskaranla Farkını Göster

En çok kullanılan maskaralar kuşkusuz ki siyah maskaralardır. Ancak bu genelgeçer kuraldan sıyrılarak farkını ortaya koyabilirsin. Maskarada kullanılan siyah, dikkatleri bakışlarda toplayan güçlü ve kontrastlı bir renktir. Oysa siyah yerine tercih edilebilecek farklı renkler de vardır. Mesela kahverengi maskara, bakışların keskin etkisini kırar ve daha yumuşak bir görüntü sergiler.

Bununla beraber gün ışığında daha doğal bir etki bırakır. Yorucu, uykusuz ve stresli günlerin gözlerimizde neden olduğu yansımaları mükemmel bir şekilde kapatır. Ayrıca maskarayla beraber gözün içine kalem çekmeyi düşünüyorsanız tercihinizi kahverengiden yana yapabilirsiniz.

5 – Dudaklarınızın Daha Dolgun Görünmesini İstiyor musunuz?

Makyajınıza uygun tonlarda bir ruj seçtiniz. Fakat açık mı yoksa koyu bir renk mi kullanmanız gerektiğiniz noktasında kafanız karıştı. O zaman doğru yerdesiniz. Dudaklarınızın ince durmasını istemiyor, daha dolgun bir görünüm elde etmek istiyorsanız koyu renklerden biraz uzak durmakta fayda var. Rujun rengi koyulaştıkça ve daha mat rujlar tercih edildiğinde olduğundan daha ince dudaklar ortaya çıkar.

Bununla birlikte net bir şekilde sürdüğünüz ruj da yine dudaklarınızın ince yapısının vurgulanmasına neden olur. Oysa ki daha doğal tonlarda ve tamponlama hareketleri kullanarak sürdüğünüz yani net çizgilerle çevrelemediğiniz rujunuz sizi dolgun dudaklara kavuşturacaktır. Üstelik bu şekilde ruj sürmek çok daha kolay olacaktır.

6 – Kaz Ayaklarına Elveda

Yaşlanma belirtilerinin bir diğeri görmekten pek hoşlanmadığımız kaz ayaklarıdır. Kadınların kaz ayaklarını saklamak için en sık yaptığı hatalardan biri bu bölgeleri fondötenle kapatmaya çalışmaktır. Oysa ki bu uygulama, kaz ayaklarına dolma yapan fondöten ile istemediğiniz çizgilerin daha belirgin görünmesine neden olur.

Bunun yerine göz çevrenizde bulunan kaz ayaklarını gizlemek için bu bölgede kapatıcı kullanarak ardından da pudra uygulayabilirsiniz. Böylelikle daha genç ve sağlıklı bir görüntüye sahip olmanız mümkün.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!