featured

Ginseng Tozu Nedir? Nasıl Üretilir? Ne İşe Yarar?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ginseng Tozunun Mucizevi Etkileri

Ginseng, günümüzden 5000 yıl öncesinde keşfedilen ve şifalı yönleri sayesinde bizlere kadar ulaşan bir bitkidir. Uzak Doğu kökenli bir bitki olan ginseng, o bölgelerde insan ya da adam otu anlamını taşır. Bitkiyi elinize alıp incelediğinizde insan gövdesinin alt kısmına benzetilir. Bacakları andıran kökler nedeniyle insan otu adını almıştır. Bu bitkinin şifaları ve etkileri dünyanın birçok ülkesinde bilinmektedir.

Kore, ginsengi ticari amaçla yetiştiren ilk ülkedir ve Kore’den birçok ülkeye ginseng gönderilmektedir. Toz haline getirilen ginseng, çeşitli hastalıkları iyileştirmek adına tercih edilir. Aktarların ve marketlerin en çok aranan ürünü olan ginseng tozu faydaları ile girdiği evlerde çeşitli hastalıklar için kullanılabilir.

Cildi, saçı, vücudu ve bağışıklığı koruyan toz ginseng nasıl kullanılır sorusuna burada yanıt bulabilirsiniz. Şifalı yanıtlarımız sayesinde siz de evinizde ginseng tozuna yer verebilirsiniz. Bakalım, ginseng tozu nasıl kullanılır ve nelere iyi geliyor?

Ginseng Tozu Nedir?

Ginseng tozu, ginseng bitkisinin en faydalı kısmından yani köklerinden elde edilen toz bir besin maddesidir. Baharat olarak kullanılabilen bu tozu bitkisel destek olarak da tercih edebilirsiniz. Ginseng tozu, köklerin toz haline gelmesiyle elde edilir. Birçok amaçla kullanılır. Ancak belirtmekte fayda vardır ki; ginseng tozunu doktora danışmadan kullanmanız riskli durumlara neden olabilir.

Ginseng tozu, geleneksel Çin tıbbında asırlar boyunca kullanılmıştır. Kore ginsengi adıyla bilinen kırmızı ginseng, en çok kullanılan türdür.Ginsengin 3 farklı türü yetiştirilir. Her türü şifalı ve geniş kullanım alanına sahiptir.Soğuk iklimlerde yetişme şartı olan bu besin, ortalama 5 sene içinde olgunlaşır.Olgunlaşan ginseng bitkileri, doğal ortamlarda kurutulur ve toz haline getirilir.

Ginseng Tozu Nasıl Kullanılır, Ne İşe Yarar?

Ginseng tozunu kullanan kişiler, belirli bir süre sonunda olumlu etkiler gördüğünü ifade etmektedir. Bu faydalı bitkinin toz halini kullanmak için birkaç yöntem önereceğiz. Tıpkı baharat gibi kullanım alanı geniş ve kolay olduğu için hiç zorlanmayacaksınız.

Şimdi  ginseng tozu ne işe yarar sorusunun yanıtlarına ve kullanım önerilerine değinelim:

Ginseng tozunu gün içinde kullanacağınız durumlarda 2 gramdan daha fazla almamaya dikkat etmelisiniz. Çok fazla miktarda tüketilirse mideye zarar verebilir.Nasıl ki tuz ve karabiberi yemeklerinize, çorbalarınıza, salatalarınıza ekliyorsanız ginseng tozunu da tıpkı baharatlar gibi ekleyebilirsiniz.Çay halinde de tüketimi uygun olan ginseng tozu, sıcak suyun içinde demlenerek tüketilebilir.Balla karışım haline getirilmesi de yaygındır. Bu şekilde macun olarak kullanabilirsiniz. Ginseng ve bal kişiye enerji verir, zindelik katar.Bazı noktalarda ginseng tozu tablet halinde sunulmaktadır. Bu ürünlerin doğal olduğundan emin olduktan sonra satın alarak kullanmanız önerilir.Ginseng tozunu çayda, yemeklerde ve tablet olarak kullanmadan önce doktorunuzla iletişime geçmeniz önerilir.Şayet bir hastalığınız varsa duruma göre hareket etmek daha sağlıklı bir karar olacaktır.

Peki, ginseng tozu ne işe yarar?

Spor öncesinde gerekli olan enerjiyi kazandırır.Hastalık döneminde vücudun bağışıklık sistemini canlandırır ve daha hafif atlatmanıza yardım eder.Mide problemlerini iyileştirir. Böylece sindirim sorunlarını da ortadan kaldırır.Kanserli hücrelerin vücuda yerleşmesine engel olur. Serbest radikallerle savaşarak vücudu daha güçlü ve sağlıklı konuma getirir.Enfeksiyon durumunda ginseng tozuyla çay hazırlayıp içerseniz; bakterilerin temizlenmesini hızlandırır.

Ginseng Tozu Faydaları Nelerdir?

Uzak Doğu ülkelerinde ilaç niyetine tüketilen ginseng tozu, kadın ve erkekler için doğal bir takviye olarak kullanılır. Bu tozun faydalarına mercek tutacak olursak:

Nezle ve grip gibi viral hastalıklardan korunmak adına tercih edebilirsiniz. Özellikle de mevsim geçişlerinde kendinizi daha iyi hissetmek için düzenli olarak ginseng tozu kullanabilirsiniz.Antidepresan etkisi yüksek olan ginseng, en stresli dönemlerinizde size iyi gelecektir. Bu etkisini görmek için her gece uykudan önce ginseng tozuyla çay demleyip içebilirsiniz.Sınav döneminde dikkat dağınıklığına çözüm bulmak isterseniz ginseng tozu sayesinde algılarınızı daha da güçlendirebilirsiniz.Kan değerlerinizde kolesterol seviyesinin yükseldiğini görmüşseniz, doktorunuza danıştıktan sonra ginseng tozunu kullanmaya başlayabilirsiniz. Kolesterol seviyesini kontrol altına alacaktır.Kalp hastalıklarından korunmak için düzenli olarak ginseng tozu kullanmanız önerilir. Kan akışını dengeler ve damar tıkanıklığı riskini en aza indirir.Ginseng tozu, iştahı dengeler ve tokluk hissi verir. Bu nedenle yemeklerinize çok az miktarda eklemeniz tavsiye edilir. Diyette olanların düzenli aralıklarla ginseng tozu çayı içmesi, diyet sürecini olumlu yönde etkiler.Hücre yenileyici özelliği olan ginseng tozu, yaşlılık izlerini kamufle eder. Göz ve dudak çevresinde oluşan kırışıklıkları yok eder.Menopoz döneminde de kadınlara yardım edecektir. Ruhen ve bedenen rahat hissetmek için ginseng tozunu çayda ve yemeklerde kullanabilirsiniz.

Ginseng Tozu Nerede Satılır?

Ekonomik açıdan biraz yüksek rakamlarda satışı olan ginseng tozu fiyatı her sene değişmektedir. Uzak Doğu’dan ülkemize gelen ve yine pek çok ülkeye satışı olan bu faydalı besin maddesinin 10 gramlık paketleri ortalama 50 TL’den satılmaktadır.

Aktarlarda ve marketlerde kırmızı ginseng adıyla dikkat çeken bu şifalı toz besin, aynı zamanda panax adıyla da hatırlanmaktadır. Ginseng tozunu alırken tamamen doğal olmasına dikkat edebilirsiniz. Kırmızı ginsenglerin gıda boyası içermediğinden emin olduğunuz ürünleri tercih edebilirsiniz.

Kırmızı Kore ginseng tozunun 100 gramı bazı bölgelerde ve satıcılarda ortalama 180 TL’den satışa çıkmaktadır. İnternet ortamında ve çevrenizdeki aktarlarda bu ürüne kolayca ulaşarak evinizde kullanabilirsiniz. Kullanım öncesinde doktorunuzdan onay almayı ve bilinçli tüketmeyi unutmayınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!