Gizlilik Politikası

Genel Hükümler

Bundan böyle,  "Oku Haber" olarak anılacak "OKU HABER" , web sitesini ziyaret edenlerin gizliliğini korumayı ilke olarak benimsemiştir. Bu nedenle, işbu gizlilik beyanı (“Gizlilik Beyanı”), web sitemizi kullanırken kullanıcılara ilişkin ne tür bilgilerin "Oku Haber" tarafından alındığını, bunların nasıl kullanıldığını ve korunduğunu açıklamaktadır. Ayrıca işbu Gizlilik Beyanı çerçevesinde bu bilgilerin doğruluğunun sizin tarafınızdan nasıl denetlenebileceği ve istediğinizde "Oku Haber" firmasına başvurarak bu bilgilerin silinmesini nasıl sağlayabileceğiniz belirtilmektedir. Söz konusu bilgilerin, mevcut ve geçerli olan veri koruma düzenlemelerine uygun olarak işlenmesi ve kullanılması için gerekli olan her türlü işlem "Oku Haber" tarafından yerine getirilecektir.

İşbu Gizlilik Beyanı, "www.okuhaber.com" sitesinden link verilmiş başka siteler (hyperlinked web siteleri) için geçerli değildir.

Gizlilik Kuralları, Site Kullanım Şartları ve İletişimler ile Kişisel Verilerinize İlişkin Bilgilendirme

Gizlilik Kurallarımız, İletişimler, Site Kullanım Şartları ve Kişisel Verilerinizin İşlenmesi ile ilgili uygulamalarımız ve  6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamındaki haklarınız hususunda sizleri bilgilendirmek isteriz.
"Oku Haber" ve "Oku Haber" adlı İnternet Sitemizde (mobil uygulaması dahil), ziyaretçi-üye-müşteri bilgilerinin gizliliği, kişisel verilerin (bilgilerin) korunması, saklanması, işlenmesi-kullanımı-imhası, ticari elektronik iletişimler ve diğer hususlarda, aşağıda cari esasları belirtilen Gizlilik Kuralları, Politikası ve Uygulama Kullanım Şartları geçerlidir.

İşlenen Kişisel Verileriniz - İletişimler ve Kişisel Verilerinize Dair Kanuni Haklarınız

İsim, soyisim, rumuz, yaş, cinsiyet, medeni durum, yaşanılan bölge, eğitim düzeyi, ilgi alanları, kıyafetler dahil her türlü ürüne ve hizmetlere ilişkin alışveriş alışkanlığı-tercih, ilgi, zevk ve beğeniler, fatura içerikleri, cep telefonu numarası, cihaz kodları, tanımlama (çerez) bilgileri, web işaretçileri bilgileri, IP no-adresi, mail adresi, teknik reklam tanıtıcısı-kimliği bilgileri ve konum verileri gibi kişisel bilgilerinizin toplanma yöntemi ve hukuki sebebi, hangi amaçla işleneceği ve kimlere hangi amaçla aktarılabileceği hususlarında tarafınıza böylece bilgi verilmesinin yanı sıra; kişisel bilgilerinizin işlenip işlenmediğini, işlenmişse buna ilişkin bilgilerin amacına uygun kullanılıp kullanılmadığına, yurt içinde ve dışında aktarıldığı üçüncü kişileri öğrenme, bilme ve tüm bu hususlarda bilgi talep etme haklarına, keza eksik veya yanlış işlenmiş olmaları halinde düzeltilmesini, kanuni şartlarına ve yöntemine uygun olarak silinmesini veya yok edilmesini ve bu durumun verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, ayrıca, bilgilerinizin otomatik sistemler ile analiz edilmesi sureti ile aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme ve kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebi ile zarara uğramanız halinde giderilmesini talep etme haklarına sahip olduğunuzu, tüm bu  konularda  aşağıda isim ve iletişim bilgileri yazılı olan "Oku Haber" veri sorumlusuna başvurabileceğinizi bilgilerinize sunarız.

Şirketimiz ilgili mevzuat uyarınca ve kişisel veri saklama-imha politikalarında öngöreceği periyodlarda kişisel bilgileri kısmen/tamamen imha (silme, yok etme veya anonimleştirme) işlemleri yapabileceği gibi, Ziyaretçiler/Üyelerimiz arzu ettikleri her zaman ve hiçbir gerekçe göstermeksizin aşağıda isim ve iletişim bilgileri yazılı olan "Oku Haber" veri sorumlusuna veya "Oku Haber" iletişim kanallarından Şirketimize ulaşarak ve gereken kanuni-teknik prosedürleri yerine getirerek kişisel veri işlenmelerini ve/veya taraflarına ticari elektronik iletişimleri durdurabilirler. Bu husustaki açık bildirim-taleplerine göre, kişisel veri işlemleri ve/veya belirttiği kanallar için tarafına iletişimler yasal azami süre içinde durdurulur (yasalara göre mümkün-gereken veya yükümlü olunan kişisel veri işlemeleri ve iletişimler devam eder). Ziyaretçi/Müşteri/Üye dilerse ayrıca, hukuken muhafazası gereken ve/veya mümkün olanlar haricindeki bilgileri, veri kayıt sisteminden silinir ya da yok edilir veya aynı amacı sağlamak üzere kimliği belirli olmayacak biçimde anonim hale getirilir. Bu hususlardaki başvuru ve talepler yasal azami süreler içinde yerine getirilecek yahut hukuki gerekçesi tarafına açıklanarak kabul edilmeyebilecektir (İlgili kanuni haklar saklıdır).

Ziyaretçi/Müşteri/Üye dilerse ayrıca hukuken muhafazası gereken ve/veya mümkün olanlar haricindeki bilgileri, veri kayıt sisteminden silinir ya da yok edilir veya aynı amacı sağlamak üzere kimliği belirli olmayacak biçimde anonim hale getirilir. Bu hususlardaki başvuru ve talepler yasal azami süreler içinde yerine getirilecek yahut hukuki gerekçesi tarafına açıklanarak kabul edilmeyebilecektir (İlgili kanuni haklar saklıdır).
Bilgisayar ve diğer cihazlarınızdaki çerezler ve bildirimlere ilişkin bilgilendirmeler, bunları düzenlemek için yapabileceğiniz işlemler aşağıda ayrıca belirtilmiştir.

Kişisel Bilgilerin Toplanması, Amacı, Kullanımı ve İşlenmesi

Belirli bir kişiye ait kullanılacak ve işlenecek bilgiler, yalnızca bu kişinin kendi istemiyle veri girmesi ya da bu hususta açıkça muvafakat vermesi halinde mümkündür. Veri girilmesi veya bu hususta açıkça muvafakat verilmesi, kişinin aşağıda belirtilen şartlar ile mutabık olduğunun göstergesidir.

Sitemizi ziyaret ettiğinizde, sistem yönetimi, istatistik ve “yedekleme” uygulamalarının gerektirdiği bazı bilgiler sunucularımızda otomatik olarak depolanacaktır. Bu verilerin arasında bize yönlendiren web sitesi, sitemizdeyken ziyaret ettiğiniz diğer siteler ve sitemizi bulmak için kullandığınız arama sözcükleri, Internet servis sağlayıcınızın ismi, bazı durumlarda IP adresiniz ve/veya konumunuz, web gezgini yazılımınızın versiyonu, erişim sağlanan bilgisayarın işletim sistemi, bulunmaktadır. Duruma bağlı olarak bu tür veriler, site ziyaretçisi hakkında bazı sonuçlar çıkarılmasını sağlar. Ancak hiçbir kişisel bilgi bu çerçevede kullanılmayacaktır. Bu tür kişiye özel veriler sadece anonimleştirilerek kullanılabilir. "Oku Haber"  bu verileri dışarıdan bir hizmet sağlayıcısına yönlendirmesi durumunda, verilerin, veri güvenliğine ilişkin mevcut yasal düzenlemeler çerçevesinde aktarılması için gerekli teknik ve organizasyonel işlemler gerçekleştirilecektir.

Kendi isteğinizle kişisel bilgilerinizin verilmesi halinde, "Oku Haber", bu bilgileri yasada öngörülen veya ziyaretçinin muvafakat beyannamesinde belirtilen sınırlamalar dahilinde kullanacağını, işleme tabi tutulacağını veya aktarılacağını taahhüt eder. Söz konusu kişisel bilgilerinin üçüncü kişilere aktarımı, adli ya da idari mercilerce öngörülmesi halinde söz konusu olacaktır.

Kişiye Dair ve Çocuklara Dair Bilgiler

Ziyaretçilerin/Üyelerin Sitemizden veya Sitemizde link verilen diğer sitelerden / mobil uygulamalardan / her türlü bildirimlerden edindikleri bilgiler, taraflarına elektronik iletişimi yapılan bilgilendirme, tanıtım ve reklamlar, keza her türlü öneriler çerçevesinde aldıkları kararlardan, bunlara göre yaptıkları her türlü işlem ve uygulama ile sonuçlarından Ziyaretçiler/Üyeler sorumludurlar.

"www.okuhaber.com" web sitesinin yetişkinler tarafından kullanılması öngörülmüş olup, "www.okuhaber.com" web sitesi çoçuklara yönelik değildir. "Oku Haber", 18 yaşından küçük çoçuklara ilişkin bilgilerle ilgilenmemektedir. "Oku Haber", söz konusu çoçuklara, herhangi bir kişiye ait bilgileri göndermemeleri konusunda sitede uygun bir yerde açık yönlendirmelerde bulunacaktır. Ebeveynlerin ya da yasal velinin, gözetimleri altındaki çocukların herhangi bir kişiye ilişkin bilgileri "Oku Haber" nezdine ulaştırıldığına dair şüpheleri olması halinde, eğer söz konusu bilgilerin silinmesi isteniyorsa, aşağıda isim ve iletişim bilgileri yazılı olan "Oku Haber" veri sorumlusuna başvurabileceğinizi bilgilerinize sunarız. Böyle bir durumda, söz konusu bilgiler hiç vakit kaybetmeden silinecektir.

Çerez ("Cookie"ler)

Çerezleri web sitemizden daha iyi faydalanmanızı sağlamak için kullanıyoruz. Çerezler tarayıcınız tarafından bilgisayarınızda ve mobil cihazınızda  geçici olarak saklanan küçük veri birimleri olup, web sitemizi daha iyi deneyimlemenizi sağlar. Çerezler hakkınızda kişisel bilgi içermez ve bireysel kullanıcıların kimliklerinin tespit edilmesi için kullanılamaz. Çerezler genellikle benzersiz bir tanımlayıcıya sahip olup, bu tanımlayıcı, cihazınızda saklanan anonim bir sayıdır (rastgele oluşturulur). Bazıları web sitesi oturumunuz bittiğinde sonlanırken bazıları da bilgisayarınızda daha uzun süre kalır.

Çerezlerin içerdiği bilgiler tarafınıza sunulan hizmetleri geliştirmek için kullanılır. Web sitemizde kullanılan çerez türleri aşağıda genel olarak sınıflandırılmıştır:

Kesinlikle Gerekli: Bu tanımlama bilgileri, kullanıcının sitenin güvenli sayfalar gibi özel kısımlarını gezebilmesini ve kullanabilmesini sağlar. Bunlar olmadan web sitesinin önemli kısımları kullanılamaz.

Performans: Bu tanımlama bilgileri web sitesinin, dil ayarı gibi kullanıcı tercihlerini kaydetmesini sağlayarak kullanıcıya iyileştirilmiş, daha kişisel bir deneyim sunar.

İşlev: Bu tanımlama bilgileri, kullanıcı davranışıyla ilgili veri toplar. Toplanan tüm veriler anonim toplanır ve işlev tanımlama bilgileri, diğer sitelerde kullanıcı faaliyetlerini izleyemez.

Bu bilgi, web sitesini iyileştirmek için raporları derlemek amacıyla kullanılır. İşlev tanımlama bilgileri, kullanıcı tarafından istenen hizmeti sağlayanları da kapsayabilir.

Hedef Belirleme ve Reklam: Bu tanımlama bilgileri, kullanıcıya ve ilgi alanlarına uygun anlamlı reklamlar görüntülemek için kullanılır. Bu tanımlama bilgileri, kullanıcının belirli web sayfalarını ziyaret ederken etkileşim kurduğu bir reklam kampanyasının etkinliğini ölçmek için de kullanılabilir ve potansiyel reklam verenlerle iletişime imkan tanır.

"www.okuhaber.com" tarafından Opt-out çerez (cookie) ayarlanmıştır. Bu seçim çerezi silene kadar geçerlidir. "Oku Haber" websitesi için her tarayıcı ve bilgisayar için ayrı çerez ayarlanmıştır. Bu nedenle, evde ve iş yerinde veya farklı tarayıcılarla web sitemizi ziyaret ederseniz, her bir aygıt veya tarayıcı için ayrıca veri depolamasını reddetmeniz gerekir.

Üçüncü Taraflara Ait Siteler-Dijital Platformlar ve Uygulamalar

Sitemizden (mobil versiyonları dahil) ulaşılan diğer sitelerde kendilerine ait gizlilik-güvenlik politikaları, kullanım, iletişim ve kişisel veri işlenme şartları geçerlidir; reklam, banner, içerik görmek veya başka herhangi bir amaç ile ulaşılan web sitelerinden bilgi kullanımları, keza sitelerin (ve sair dijital platformların) etik ilkeleri, gizlilik-güvenlik prensipleri, kişisel veri saklama ve imha politikaları, servis kalitesi, kullanım şartları, çerezleri-web işaretçileri ve benzerleri, bildirimleri-önerileri ve diğer uygulamaları sebebi ile oluşabilecek ihtilaf, maddi-manevi zarar ve kayıplardan "Oku Haber" sorumlu değildir. 

Web İzleme

Bu web sitesi "Oku Haber" üçüncü taraf hizmetlerini kullanarak servis sağlayıcılarla, çalışan personel ve/veya taşeron aracılığıyla, sponsor ve destekleyecilerle, ödeme servisi sağlayıcıları, pazarlama şirketleri aracılığı ile, pazarlama ve optimizasyon amaçlı veri toplar ve saklar. Bu veriler anonimleştirilmiş kullanıcı profilleri oluşturmak için kullanılabilir. Çerezler ayarlanmış olabilir.
Kullanıcılarımız tarafından açık bir anlaşma olmaksızın "Oku Haber" ile toplanan veriler kişisel bir ziyaretçinin kimliğini belirlemek için kullanılmaz ve anonim herhangi diğer kişisel bilgileri ile birleştirilmez.

 "[email protected]" adresine e-posta yollayarak veri toplama ve depolama işlemini reddettiğinizi bildirebilirsiniz. Bu durumda verileriniz toplanmaz.

İletişimler

Ziyaretçi/Müşteri/Üyelerimiz ile, yine kanunlara uygun şekilde, her türlü ürün ve hizmetlere ilişkin tanıtım, reklam, iletişim, promosyon, satış ve pazarlama amacıyla, keza mağaza kartı, kredi kartı ve üyelik bilgilendirme, işlem, uygulamaları için "Oku Haber" tarafından SMS/kısa mesaj, anlık bildirim, otomatik arama, bilgisayar, telefon, e-posta/mail, faks, (cihazınızda açık ise) her türlü bildirimler, bluetooth, beacon-diğer her türlü genel-özel kablosuz ağlar ve diğer elektronik iletişim araçları ile sosyal, ticari ve sair elektronik iletişimler yapılabilir, Ziyaretçi/Müşteri/Üyelerimize ticari elektronik iletiler gönderilebilir.

Alışverişler ve Diğer Tüketici İşlemleri

Ziyaretçilerin/Üyelerin yukarıda belirtilen suretler ile bilgilenmeleri ve/veya taraflarına yapılan iletişimler, bilgilendirmeler, bildirimler, tanıtım ve reklamlar neticesi bir ürün/hizmet satın alması söz konusu olursa anılan işlem ayrıca ve kanuni usulünce ilgili satıcı/sağlayıcı ile yapacakları tüketici sözleşmesine tabidir. Tüketici sözleşmesi kendi şartlarında ve tarafları arasında uygulanır.(Varsa) Sitemizden alışverişlerinizde, her işlem sırasında göreceğiniz sipariş ön bilgilendirme formu-mesafeli satış sözleşmesi şartları geçerli olacaktır.

İstekleriniz ve Sorularınız

Depolanan bilgiler, yasal veya sözleşmesel dosyalama süresi sona erdiğinde "Oku Haber" veya varsa "Oku Haber" partnerlerinin artık gereksinimi kalmaması halinde "Oku Haber" veya "Oku Haber" partnerleri tarafından imha (silme, yok etme veya anonimleştirme) edilecektir.

Ancak, elbette siz istediğiniz zaman size ait bilgilerin silinmesini talep edebilirsiniz. Ayrıca gelecekte, istediğiniz zaman kişisel bilgilerinizin kullanım ya da işleme tabi tutulmasına dair muvakatinizi geri çekebilirsiniz. Bu husustaki açık bildirim-taleplerine göre, kişisel veri işlemleri ve/veya belirttiği kanallar için tarafına iletişimler yasal azami süre içinde durdurulur (yasalara göre mümkün-gereken veya yükümlü olunan kişisel veri işlemeleri ve iletişimler devam eder).Bu tür durumlarda ya da kişisel bilgilerinize ait diğer tüm sorularınız konusunda elektronik posta yoluyla veri koruma sorumlusu "Kürşat Çimen" adlı kişiye danışabilirsiniz. Size ait bilgilerin saklanıp ve bu bilgilerin kullanım alanlarına ilişkin sorularınız için bizimle yine aynı yöntemle temasa geçebilirsiniz. Dileklerinize anında yanıt vermek için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğimizden emin olabilirsiniz.

Site İçeriği Üzerinde Haklar

Sitemizdeki her türlü bilgi ve içerik ile bunların düzenlenmesi, revizyonu ve kısmen/tamamen kullanımı konusunda; diğer üçüncü şahıslara ait olanlar hariç, tüm fikri-sınai haklar ve mülkiyet hakları şirketimiz "Oku Haber" şirketine aittir.

Değişiklikler

Şirketimiz gizlilik, kişisel veri saklama-kullanım ve imha politikası ve site kullanım şartları gibi konularda, keza müşteri-üyelerine sunacağı ürün, hizmet ve fırsatlarda, kampanya vb.lerinde gerekli görebileceği her türlü değişikliği yapma hakkını saklı tutar; bu değişiklikler şirketimizce siteden veya diğer uygun yöntemler ile duyurulduğu andan itibaren geçerli olur.

Sosyal Medya Eklentilerinin Kullanımı

Sosyal ağlar facebook.com ve Twitter eklentileri (“eklentiler”) web sayfalarımıza gömülebilir. İlgili servisler Facebook Inc. ve Twitter Inc. (“servis sağlayıcılar”) şirketleri tarafından sağlanır.

Facebook, Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, ABD ("Facebook") tarafından işletilmektedir. Facebook eklentileri ve görünümlerini gözden geçirmek için şu adresi ziyaret edebilirsiniz: https://developers.facebook.com/docs/plugins

Twitter, Twitter Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, ABD tarafından işletilmektedir. Twitter butonları ve görünümlerini gözden geçirmek için şu adresi ziyaret edebilirsiniz: https://dev.twitter.com/web/tweet-button

Web sitelerimizi ziyaret ettiğinizde verilerinizin korunma seviyesini artırmak için bu eklentiler “Çift tıklanan butonlar” olarak uygulamaya konmuştur. Bu tarz bir entegrasyon bu tarz eklentiler içeren web sitelerine, web sitemiz içerisinden eriştiğinizde, otomatik olarak servis sağlayıcıların sunucularıyla bağlantı kurmamanızı sağlar. Sadece bu eklentileri etkinleştirmeniz durumunda veri aktarımına izin vermiş olursunuz ve tarayıcı servis sağlayıcıların sunucularına doğrudan bir bağlantı oluşturur. Çeşitli eklentilerin içeriği ardından ilgili servis sağlayıcı tarafından doğrudan tarayıcınıza aktarılır ve ardından ekranınızda görüntülenir.

Eklenti servis sağlayıcıya hangi websitesi sayfalarımızı ziyaret ettiğiniz söyler. Websitemizi gezerken Facebook ya da Twitter kullanıcı hesabınıza bağlı olmanız durumunda, servis sağlayıcı kullanıcı hesabınızla eriştiğiniz bilgiler gibi ilgi duyduğunuz alanlar hakkında veri toplayabilir. Herhangi eklenti fonksiyonunu kullanırken (örneğin “Like” [Beğeni] butonuna tıklandığında, yorum yazıldığında) bu bilgi de tarayıcı tarafından doğrudan saklanmak üzere servis sağlayıcıya aktarılır.
Facebook ya da Twitter tarafından veri toplanması ve kullanımı hakkında daha ayrıntılı bilgilere ve bu şartlar altında gizliliğinizi korumak için faydalanabileceğiniz haklar ve olasılıklara servis sağlayıcının veri koruma/gizlilik tavsiyeleri altından ulaşabilirsiniz.

Veri koruma/Facebook tarafından yayınlanan gizlilik tavsiyesi: http://www.facebook.com/policy.php

Veri koruma/Twitter tarafından yayınlanan gizlilik tavsiyesi: https://twitter.com/privacy

Facebook ya da Twitter'ın, sitelerinde sahip olduğunuz kullanıcı hesabınızla web sitemize ziyaretinize ilişkin bağlantı kurmasını engellemek için, web sayfalarımıza erişmeden önce ilgili kullanıcı hesaplarında oturumunuzu kapatmanız gerekir.

Veri Koruma Görevlisine Ait Bilgiler

Adı Soyadı: Kürşat Çimen
Adresi: EMEK MH 64-13 SK NO: 4 SIVAS
E-posta: [email protected]
Telefon: 5583242258